Ötv Desteğine Rağmen Satışlar Beklenenin Çok Altında
Reklamlar
-
02 Haziran 2019, 18:14
Herkes artan fiyatları konuşuyor.
Millette alacak durumu var mı ki ?
Reklamlar
-
02 Haziran 2019, 21:20
Ötv'siz olsa bile para verenin aklından şüphe ederim.!
-
02 Haziran 2019, 22:50
siptar23 adlı üyeden alıntı
Ötv'siz olsa bile para verenin aklından şüphe ederim.!
1000 cc ötvsiz olsun yarin sıfır motor alırım. Fiyatlar yüksek ama en azından 2 motor yerine 1 motor parası veriyorsun.
-
02 Haziran 2019, 23:08
TRK251 'e kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorum. BN125'le takası ve üzerine vereceğim meblağı bile konuştum.
Ama bu dönemde hiç akılcı bir hareket gibi gelmiyor.
Yanılmıyorsam bu ülkenin 7 ay içerisinde 100 milyar dolardan fazla dış borç ödemesi gerekiyor.
Bir ay sonrasını çok net göremediğim için elimdekini korumak daha mantıklı geliyor.
-
02 Haziran 2019, 23:11
Dolar 5.84 oldu ateyizler.
-
02 Haziran 2019, 23:31
watercolours adlı üyeden alıntı
niye her türlü problemi ateyizler açıklamak zorunda kalıyor? biraz da agnostiklere sorun canım! panteistler de soru yanıtlasın arada. deistlere de sorun. sadece ateistlere sormak çifte standart değil mi azizim?
-
03 Haziran 2019, 00:51
hokahey adlı üyeden alıntı
niye her türlü problemi ateyizler açıklamak zorunda kalıyor? biraz da agnostiklere sorun canım! panteistler de soru yanıtlasın arada. deistlere de sorun. sadece ateistlere sormak çifte standart değil mi azizim?
Akıllı insanlardır genelde ateyizler ondan tercih edilirler :D
-
03 Haziran 2019, 13:18
Angrypower adlı üyeden alıntı
O değil de 3000₺’ye rks cafe 152 bile alamıyoruz. Birde anlamadığım nokta neden 50cc scooter ile 150cc scooter aynı paraya satılıyor?
İşte onu da Türk ticaret ahlakı ve zekasıyla açıklıyoruz. Bizim satıcılarımız o kadar zekiler ki, fiyatı yüksek tutup satamamayı, fiyatı düşük tutup peynir ekmek gibi satmaya tercih ediyorlar. Böylece motorlarını ucuza vermeyip psikolojik olarak rahatlamış oluyorlar. Böyle bir kriz ortamında bile ehliyet avantajını öne sürüp, talep çok olduğu için bunu fırsata çevirmek isteyebiliyorlar. Böyle bir milletiz biz işte...
Bu arada bu 50 cc Çin scooter modellerine cidden 6 - 7 bin veren var mı ya ?
-
03 Haziran 2019, 13:57
3. Sınıf dünya ülkesi olup trafiğin %90’ını motosikletlerin oluşturucağını düşünüyordum. Fakat görüyorum ki milet motor alamıyor motor.
-
03 Haziran 2019, 14:37
Biz büyük rakam severiz. 4. dünya ülkesi olup tabanvay kullanacağız.
-
03 Haziran 2019, 16:38
Seko adlı üyeden alıntı
İşte onu da Türk ticaret ahlakı ve zekasıyla açıklıyoruz. Bizim satıcılarımız o kadar zekiler ki, fiyatı yüksek tutup satamamayı, fiyatı düşük tutup peynir ekmek gibi satmaya tercih ediyorlar. Böylece motorlarını ucuza vermeyip psikolojik olarak rahatlamış oluyorlar. Böyle bir kriz ortamında bile ehliyet avantajını öne sürüp, talep çok olduğu için bunu fırsata çevirmek isteyebiliyorlar. Böyle bir milletiz biz işte...
Bu arada bu 50 cc Çin scooter modellerine cidden 6 - 7 bin veren var mı ya ?
Serbest piyasa buna engel değil mi ama? Bir mağaza iddia ettiğiniz aşırı fahiş kârından azıcık ödün verip diğer mağazalardan daha ucuza satarsa herkes gidip ondan almaz mı? Kimse yapmadığına göre belki de yapmaları çok mümkün değildir...
50cc fiyatları dediğiniz gibi fahiş olabilir. Ancak mağaza diğer ürünleri satarak varlığını devam ettiremeyecekse, eli mahkum satabildiği üründeki kâr marjını arttırmak zorunda değil mi? Şimdi bu durumun sebebi kötü ticaret ahlaki mı, yoksa iğrenç ekonomimiz mi? "bana ne öyle yapmasın" demek, "bana ne iflas etsin" demekle aynı şey gibi çünkü.
-
03 Haziran 2019, 16:49
hasmet adlı üyeden alıntı
Serbest piyasa buna engel değil mi ama? Bir mağaza iddia ettiğiniz aşırı fahiş kârından azıcık ödün verip diğer mağazalardan daha ucuza satarsa herkes gidip ondan almaz mı? Kimse yapmadığına göre belki de yapmaları çok mümkün değildir...
50cc fiyatları dediğiniz gibi fahiş olabilir. Ancak mağaza diğer ürünleri satarak varlığını devam ettiremeyecekse, eli mahkum satabildiği üründeki kâr marjını arttırmak zorunda değil mi? Şimdi bu durumun sebebi kötü ticaret ahlaki mı, yoksa iğrenç ekonomimiz mi? "bana ne öyle yapmasın" demek, "bana ne iflas etsin" demekle aynı şey gibi çünkü.
Herkes ektiğini biçiyor artık "mor ineği" ögrenmeli esnafımız.
-
04 Haziran 2019, 02:00
Geçen yaz bir hevesle Honda cbf 150 kampanyalı fiyat'a 6900'e alıp 4 ay sonra maddi sıkıntılardan dolayı 6000'e vermiştim, bu motosiklet'e ötv'siz de olsa para vermem. Ne kadara almışım ne kadar olmuş şuan.
( 2014 ybr'm vardı 4750'ye almıştım bakıyorum şuan 6 binden aşağı veren yok herkes kÂr peşinde.
-
04 Haziran 2019, 04:27
sıfır ninja 125 almayı dusunuyorum 10bin nakitim var gerisi kredi ile olacak sizce mantıklı mıdır
-
04 Haziran 2019, 06:56
siptar23 adlı üyeden alıntı
Geçen yaz bir hevesle Honda cbf 150 kampanyalı fiyat'a 6900'e alıp 4 ay sonra maddi sıkıntılardan dolayı 6000'e vermiştim, bu motosiklet'e ötv'siz de olsa para vermem. Ne kadara almışım ne kadar olmuş şuan.
( 2014 ybr'm vardı 4750'ye almıştım bakıyorum şuan 6 binden aşağı veren yok herkes kÂr peşinde.
Mayıs 2014 enflasyon endeksi = 233
Mayıs 2019 enflasyon endeksi = 457
Mayıs 2014'teki 4750'nin Mayıs 2019 karşılığı = 457 ÷ 233 × 4750 = 9317
Ortada bir kâr olup olmadığının takdiri sizin...
-
04 Haziran 2019, 08:01
Cyan adlı üyeden alıntı
Ortada bir kâr olup olmadığının takdiri sizin...
Bana öyle geliyor ki bir çoğumuz serbest piyasa nedir, nasıl işler habersiz...
Birbirini tanımayan yüzlerce insanın anlaşıp fiyat sabitleme suçu işleyebileceğine inanacak kadar habersiz...
Bir başka nokta da "herkesin kâr peşinde" olması. Bir insanın suç işlemeden kâr etmesinin nesi yanlış?
-
04 Haziran 2019, 16:47
250 tl mtv çıkarırsa sayın ............................... ....... ..... .......... ................ ............. yetkilileri millet almaz tabi alanda aha böyle dümdüz söver 2 gün sonra satar
-
05 Haziran 2019, 03:30
watercolours adlı üyeden alıntı
Evet bu ilginc... S400'lerden vazgectigimizin ustu ortulu haberi yatirimcilara gitti mi acep?
-
05 Haziran 2019, 09:32
Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle birşeyler oldu.
Seçimden ziyade dolara daha çok uydu bu sözler.
-
05 Haziran 2019, 09:57
Alım fırsatı, gömüyom ben dolara...
Benim için aldığımdan çok sattığım zamanki fiyatı mühim, çok şükür satma ihtiyacım yok. Zaten harcarsam da dolar ya da euro olarak harcayacağım; bu benim yurtdışına göç edeceğim zaman kullanacağım para...
Çalışmalara başladım, yerleştikten düzeni kurduktan sonra yapacağım ilk harcama bir V85 TT olacak inş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)