Osmanlı tuğrasıyla sorunum yok. Ama aracına tuğra yapıştıran kişinin de Osmanlı'ya yakışır araç kullanmasını isterim, dağdaki ayı gibi değil. O sembolü oraya yapıştırmakla olmuyor. Aynısı Atatürk imzası, Göktürkçe yazılar için de geçerli.
Yazdıklarımdan Osmanlı Tuğrası ile sorunum olduğunu çıkartabilen adamın okuduğunu anlamadığını düşünürüm, ayrıca bu detaya takılıp asıl anlatmak istediğimi hiç anlamadığını düşünürüm. Şekilcilik dedim, vatanını sevmek bu gösterişlerle olmuyor dedim, daha bi yığın dedim oğlu dedim. Sonra bi cevap, tam da kastettiğim şeylere örnek gibi geliyor, valla bravo. "Ne kadar anlatırsan anlat karşındaki anlayabildiği kadarını anlar" sözü doğrulanmış adeta. Yazık.
Yazmamak en iyisi galiba.
NOT: (Aslında böyle şeyleri acıklamak ayıp gelir bana ama yazma gereği hissettim) Kitaplığımda İ.Hakkı Uzunçarşılı ve E.Ziya Karal'ın cilt cilt Büyük Osmanlı Tarihi ile Atatürk'ün Nutuk'u yan yana duran adamım, İsmim bile Türk tarihinden seçilmiş doğduğumda, kimse millet, vatan sevgimi sorgulayamaz, ben de kimseninkini sorgulayamam, ama ne milliyetçiliği amaçlarım için çıkarım için kullanırım ne de bunun havasını atarım, çünkü çok saçmadır bana göre, bunu gösteriş için yapanı kolayca anlayabiliyorum çok şükür onu anlatmayı denedim. Anlamayana, yanlış anlayana, canı istediği gibi anlamak isteyene elimden bi şey gelmez, yazdıklarım ortada.
Bakiyorum da zamaninda AKP'ye toz kondurmayanlar "AKP iyiydi ama..." demeye baslamislar.
Sadece paraya tepki veren insanlar olarak ta kaybimiz cooook buyuk olacak...
Binali Yıldırım, 1 Aralık 2016 yılında TÜSİAD'ın toplantısına katılmış ve burada bir konuşma yapmıştı.
Yıldırım yaptığı konuşmada;
"Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarınıza yüklenince, söylemleriniz hiçbir zaman aynı olmaz. Hiçbir ülkede de aynı olmaz. Bu siyasetin gereğidir, siyasetle hakikat, her zaman birbiriyle örtüşmez. Bu Türkiye için değil, dünya için böyledir. Şimdi siz, zannediyor musunuz ki, Avrupa'daki söylemlerin, bunu söyleyenlerin gerçek fikridir, elbette değildir"
ifadelerini kullanmıştı.
Kendi sesinden dinleyelim efendim. Hem de görüntülü.
Bunlardan hala güzel şeyler bekleyenlere yazık siyaset yapmak istemiyorum ama seçilmek için her yalanı herkezi çiğner bunlar kaynak haber aa haber tr en yalancı haber sitesi
Ayrıca bu şahıs bu müjdeyi verebilecek ne konumda ne de yetkide. Bunu da unutmayalım...
İyiyken iyiyse kötüyken de kötü diyebilmeli insan. Eskiden iyi yönlerini savunup da şuanki yanlışlarına göz yumarsak o zaman uygun olmaz. Umarım eleştirilerimi de okumuşsunuzdur.
Ayrıca kimse devlet zoruyla Türküm doğruyum demek zorunda değil. Ben Türküm Türklükle gurur duyarım ama bu ülkedeki Kürtlere zorla Türküm dedirtmeyi doğru bulmuyorum. Ben nasıl Türk olarak doğmayı seçmediysem o da Kürt olarak doğmayı ve bu coğrafyada doğmayı seçmedi.
Atatürkün de Osmanlı eğitimininden geçmiş bir Osmanlı subayı olduğunu ve soyunun da Osmanlıdan geldiğini unutan arkadaşlarımız varsa diye bir önceki iletimde bunu not hatırlatayım dedim.
İyi bir nokta, T.C. Osmanlı'nın son zamanlarında yapılan reform çabalarının ve Padişahların çok yapmak isteyip koltuğu bırakamamaları yüzünden yapamadıkları ilerileşme hamlelerinin nihai noktasıdır, tarihten ve hayattan kopuk bir şey değildir, bir şekilde olacaktı zaten. İtişip kakışmak çok saçma.
Kesinlikle. Ekonomi günümüz kadar kötü olmadığı günlerde, türlü yolsuzluklar ortaya döküldüğünde, medya ve yargıya çöküldüğünde de keşke "kötüyken de kötü" diyebilseydik... Ancak malesef "iyi ve kötü" anlayışımız, cebimiz odaklı olduğu için eleştirilerimiz de o merkezli oluyor:
Demek istediğim o ki ekonominin hali eleştiri sebebi değil, zamanında eleştirmeyişimizin sonucu...
Neden sadece 1.2. köprüde bütün köprülerde olsaya ücretsiz geçis 🏍️
Seçimler yaklaştı vaadler arttı.
Şu anda İstanbulu kazansalar bile bu kadar çabanın, bu kadar ısrarın, bu kadar vaadin sebebinin vatandaşa hizmet aşkı olmadığını anlamamak için vicdanen kör olmak lazım. Ekrem İmamoğlu da babamın evladı değil tabii ki onu da tanımıyorum. Ama bir tarafta yiyeceğinden adınız gibi emin olduğunuz bir taraf, diğer tarafta hiç tanımadığınız bir taraf.
Aklıma şu videoyu getiriyor hemen
https://www.youtube.com/watch?v=cckYUKh7f80
eyyy ekrem imamoğlu 40 yıllık kafirleri imana getirtin, ne büyük adammışsın sen😁
Binaliii Dolar 6TL, R6 53 binden giriş yapıyor 86'ya satılıyor 30 bini vergi sen ne 3-4 tl den bahsediyorsunn
Üç kuruşa kimse oyunu satmasın lütfen. Memleketi kimin daha iyi, dürüst ve şeffaf yöneteceğine inanıyorsanız ona oy verin. Şatafattan, israftan uzak, medeni, çocuklarımızı huzurla büyüteceğimiz bir şehir için oy kullanalım.
Ne mutlu Türk olana değil, ne mutlu Türküm diyene. Orada bir nüans var.
Bugün gidin Fransa'da yürüyen siyah bir insana sen Fransız değilsin, Cezayirlisin dediğinizde sizi doğduğunuza pişman edeceğini söylüyorlar. ABD'deki Çinli'ye gidin, Amerikalı değilsin deyin, ne olacağını haşmet söylesin.
Atatürk millet olarak Türk olmayı hedeflemiş, biz ırk olarak anlamışız. Sorun orada.
Mesajınızın ikinci paragrafında ise katılmadığım bir yön yok. Sonuçta gökten inmedi Atatürk.
May the Force be with McLaren Mercedes
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)