Kola ile motosiklet hırsızlığı! Park halindeki motosikleti kola dökerek çaldılar!
Reklamlar
-
İstanbul Bahçelievler’de hırsızlar bir sitenin otoparkında park halinde bulunan motosikleti, alarm kilidine kola dökerek çaldı. Güpegündüz motosikleti çalarak kayıplara karışan hırsızların, olay yerinden uzaklaştıkları o anlar kameralara yansıdı.
İstanbul Bahçelievler’de bir sitenin bahçesinde kilitli ve alarmlı bir şekilde bulunan motosiklet hırsızlar tarafından bu kadarına da pes dedirtecek bir yöntemle çalındı. Sitenin otoparkına sabah saatlerinde başka bir motosikletle gelen hırsızlar motosikletin üzerinde bulunan alarmı yanlarında getirdikleri kolayı dökerek susturdu.
Alarmın susmasıyla birlikte kilidi kıran hırsızlardan bir tanesi, motosiklete binerken, diğeri ise geldikleri motosiklete binerek hiçbir şey olmamış gibi yürüyüş yapan vatandaşların arasından geçerek olay yerinden kaçtı. Motosikletin sahibi Çetin Turan, otoparka geldiğinde büyük bir şok yaşarken, polis ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
Böyle bir yöntemi ilk defa gördüğünü belirten motosikletin sahibi Çetin Turan, “Sabah geldiğimde motorumun yerinde olmadığını gördüm ve yere baktığım da yerde kırık kilidi ve kolayı gördüm. İlk baktığım da çok da anlam veremedim. Bu gördüğünüz kilit alarmlı kilit içerisine kola dökerek kilidi şişirmişler ve çalmasını engellemişler ve daha sonra kilidi patlatmışlar. Kamera kayıtlarına baktığımız da iki kişi geliyorlar motosikleti siteden iterek çıkarıyorlar ve daha sonra E-5’e çıkarak gidiyorlar. Ben daha önce böyle bir yöntem duymamıştım ama daha sonra araştırdığımda bütün çalınan motosikletlerin bu şekilde çalındığını gördüm. Polise gittiğim de bu bölge de günde 15 tane motosiklet çalındığını öğrendim. Yetkililer buna çözüm bulmalı. Yazık ucuz motosiklet de değil ikinci eli 40 bin TL sıfırı ise 150 bin TL civarında” dedi.
Kaynak: Milliyet
Reklamlar
-
o kadar pahalıya motor alcak paran var. ama gidip 1-2 bin tele ye adam akıllı abus gibi bir kilit alma. gerçekten ilginç bir milletiz..
motoru çalınan arkadaşa da geçmiş olsun
-
Bir yaşıma daha girdim,gerçekten sağlam ve kendini kanıtlamış kilitlerden kullanmak lazım
-
alarmı saat mi alarmlı kilit mi o ?
-
bu hırsızlar bizim forumda gezip bu bilgileri topluyordur bence
-
Kilit marka model : MTS LK603
-
arndiol adlı üyeden alıntı
bu hırsızlar bizim forumda gezip bu bilgileri topluyordur bence
tabiki.
motor çalanlarda motorcu. dolayısı ile illaki forumdadırlar.
-
Koladaki şeker iletken görevi görüp alarmı bozuyor sanırım. Suya dayanıklı bir alarm ( ki öyle olması lazım ) varsa kola dökmek işe yaramaz.
-
sanırım benim abus 8077 yi gün yüzüne çıkarma vaktim geldi.
-
hırsıza kilit dayanmıyor gerçekten...
-
O kadar para verip motosiklet alan adam kaskosunuda yaptirsin bir zahmet. Sonra aglamasin motosikletim neden calindi diye. Ben zamaninda aldigim pahali denebilecek tum motosikletlerime kasko yaptirmistim.
-
Abus 7000 RS1 yeterli bir çözüm mü? Alıp taksak kafamız rahat diyebilir miyiz?
-
vay aq adam iftardan artan kolayı bile ziyan etmemiş.
-
Bunlar hep amerikan oyunu :D Şaka bir yana geçmiş olsun motoru çalınanlara inşallah bulunur.
-
Mossberg500 adlı üyeden alıntı
O kadar para verip motosiklet alan adam kaskosunuda yaptirsin bir zahmet. Sonra aglamasin motosikletim neden calindi diye. Ben zamaninda aldigim pahali denebilecek tum motosikletlerime kasko yaptirmistim.
O kadar para ödedim ve motosiklet aldım, Kasko yaptıramıyorum ama 9.500 TL cikiyor, bekara karı boşamak kolay derler o misal
-
40 bin liralık motor 100 liralık kilitle korunmaz
-
bu arada hırsızın gayet suçsuz olduğunu fark ettim.
böyle pahalı motorlar alıp milleti hırsızlığa sevk edenleri başta levent olmak üzere şiddetle kınıyorum.
devletin suçu yasallaştıracak seviyedeki hukuksuz yaklaşımı ve görevini yerine getirmemesi de devlet görevlilerinin zafiyetten ziyade farklı bakış açıları olduğunu izlenimi uyandırıyor.
can ve mal güvenliğinin tesis edilmesi, en azından ağır hukuki yaptırımların olması devletin görevidir,
bu ve benzeri olaylar, ülkede vergi toplamaktan bir iş yapmayan bir devlet anlayışının iyice yerleştiğini gösteriyor.
tarihi açıdan bakıldığında ise ellerinde balta ile izlenilen dizilerin aslı da budur.
herkese hayırlı tıraşlar.
-
Levent adlı üyeden alıntı
O kadar para ödedim ve motosiklet aldım, Kasko yaptıramıyorum ama 9.500 TL cikiyor, bekara karı boşamak kolay derler o misal
Yıllara göre ödediğim kasko primleri. 2013 cbf1000 için. Muafiyetsiz , herbirşey dahil . Şair sigortadan. Neden aramızda bu kadar fark var ?
Kasko 2014 1100 TL
Kasko 2015 900 TL
Kasko 2016 941 TL
Kasko 2017 968 TL
Kasko 2018 1095 TL
-
arkadaş bu nasıl bir rahatlık ben anlamıyorum. benim de motosikletim bu fiyatlarda 3100 tl kasko çıktı yaptıramadım.. 14mm amerikan alarmlı disk kilidiyle ve 16 mm baklalı zincirle korumaya çalışıyorum.. direksiyon kilidini saymıyorum bile benim bile gece yatarken yüreğim hopluyor başına bir iş gelecek diye.. 35 40 liralık motoru öylece ortada 85 tl lik alarmlı kilitle bırakmak hele ki istanbul gibi yerde gerçekten akıl alır gibi değil... şu an ekonomik durumum ızın vermıyor ancak ılk fırsatta bbir de takip cihazı taktıracağım... fazladan önlemin zararı olmaz..
-
hırsızlar için ayrı konu açın isterseniz, tüm çalma tekniklerini paylaşın hazır başlamışken
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)