Trafik Kurallarını İhlal Eden Sürücüler Daha Fazla Trafik Sigortası Primi Ödeyecek
Reklamlar
-
Trafik sigortasında prim belirleme usullerine yeni bir hüküm eklendi. Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler, artık daha fazla trafik sigortası ödeyecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın değişiklik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre artık sürücülerin trafik kuralları ihlali sonucu aldığı ceza puanları sigorta primi belirlenirken dikate alınacak. Aynı şekilde ehliyete el konulma haline bunun süresi ve nedenleri de sigorta priminin tespitinde dikkate alınacak.
Böylece trafik kurallarını ihlal eden, ceza puanı uygulanan sürücüler daha fazla trafik sigortası ödeyecek.
Kaynak : Sputnik
Reklamlar
-
-
-
Sistem güzel fakat benim ehliyet sınavına 1 gün kala yediğim yetersiz ehliyet cezası ne olacak? :D
-
Kutluay adlı üyeden alıntı
Sistem güzel fakat benim ehliyet sınavına 1 gün kala yediğim yetersiz ehliyet cezası ne olacak? :D
Yürürlüğe girdiği tarihten olanları etkiler. Kanun geçmişi kapsamaz.
-
liquem adlı üyeden alıntı
Yürürlüğe girdiği tarihten olanları etkiler. Kanun geçmişi kapsamaz.
Berat başkanımız öyle bi yapar ki, bi bakmışsın kapsar. Ben şaşırmam :D:D
-
Buda gizli sağlam zam desene, ne ceza yemeyen sürücü var, nede ötv'ye yapılan indirimden birşey anladık. Hep aynısı yapîlıyor. Alsan bir lokma diyor, onuda sanki boğazını tıkamak için kullanıyor, HAA!
-
Düzgün bir ülke olsak mantıklı.
O kadar çok ceza verilmeyen hata ve o kadar çok haksız yere verilen ceza var ki.
-
Ceza puanı yazılan sürücüye fiyatlar yüksek çıkacak tamam anladık güzel de; bu hiç ceza almayan sürücünün sigorta fiyatları düşecek mi?
-
Peki yıllarca trafik cezası almayanlara bir indirim uygulanacak mı ? YOK. Eeee sistem kime yaradı ? Kimin cebine giriyor para ? Sistemi çıkaranların nesi bunun tebrik edilesi ? Madem böyle bir sistem oluyor bari ceza yiyenden aldığın parayla yemiyene indirim yap insanları teşvik et.
-
Yalnız bunun süresi falan da olmalı. Bir ceza yiyip 10 sene cezalı ödememeli şahıs.
-
Paraya muhtaç olduklarını, ekonomi yönetim konusunda acizliklerini bilmesem belki uygulamanın düzen sağlama konusunda çok makul olduğunu söyleyeceğim; fakat artık vatandaşın cebindeki parayı daha nerelerden alacaklarını şaşırdıklarını ve her seferinde şaşırtan metotlarına bir yenisini ekledikleri için takdir etmekle yetiniyorum.
Hep para cezasında yönelik uygulamalara rast geliyoruz, mütemadiyen iyileştirmeye yönelik uygulamalar gelse de keşke bir dünya ülkesi vatandaşı gibi hissetsek.
-
İyi sürücüye indirim yapmadan kötü sürücüye zam yapmak gizli zam olsada. Belki trafik kurallarına uymada bir zorlama getirebilir. Asıl kötüye zam yapacağına iyiye indirim yapsana.
-
Şimdi kurala uymayanın primi artacak ama uyanlarınki azalmayacak ise ne anladım ben o işten.
Kaza yapmasak indirim alsak bile önceki yıla göre fazla para ödüyoruz. Madem bu sigorta sistemi havuz sistem, havuzdaki su aynı. Bu adamlar daha çok prim ödeyecekse kurallara uyup ceza yemeyen, kaza yapıp basamak yükseltmeyen adamın priminin azalması lazım.
Yoksa bu sadece yeni vatandaş yolma sistemi olmaktan öte değil.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
Ceza alırsınız %10 sigortanız yükselir.
Ancak hiçbir zaman düşmez.
-
İyidir, iyidir. Çok daha iyi günler de göreceğiz.
-
-
Vergi miktarını ol mertebe arttırmalı kim,
Sahib-i servet olanlar da züğürt kalmalıdır.
Yalnız fahişeler vergisi haksızlık olur,
Evlilerden de s2ştikce rüsum almalıdır.
Şair Eşref
-
Arndiol ve Watercolors haklı.
1- Ceza verilmeyen hatalar ne olacak?
2- Ceza verildiğinde kaç yıl boyunca sigorta bedeli yüksek ödenecek?
3- Cezalar araca mı kesilecek, sürücüye mi?
4- Ticari şirket araçlarının kazaya karışan sürücüleri için mi bedel arttırılacak yoksa şirketin aracı için mi?
5- Ceza uygulamalarında kolluk kuvvetleri ne kadar adil davranıyor? İl yada ilçe bazlı, bölgelere düşen araç sayısı bazında yazılan cezalara dair bir istatistiki veri paylaşıldı mı hiç? İstanbul'da yazılan ceza tutarının araç sayısına bölümü ile örneğin Bitlis'te yazılan tutar aynı mı?
6- Yaya iken trafik ihlal cezası yiyen şahıs da araç aldığında yüksek sigorta bedeli ödeyecek mi, ayrımını nasıl yapabilecekler?
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Her yıl sonunda ceza puanları siliniyor. Bu sistem ceza puanlarına göre hesaplanacak. Zaten yukarıda paylaşılan kanun maddesinde yazıyor. Öbür türlüsü aklı ve mantığa aykırıdır. Kesin bilginiz yada dayanağınız varsa paylaşın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)