+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
bunlar nesilden nesile heralde.. aynı yerden 300 metre geride gerçekleşmiş benzer bir olay. Sanıyorum iki olayında gerçekleştiği yer incirliye giriş
evet bu ne biçim motosiklet kardeşliği? halbuki amcasını kesen motorcu arkadaşlarımıza yardımcı olmalıyız. ya da haklı ya da haksız fark etmeksizin motorcu kardeşlerimizi savunmalıyız. hatta bu bmw kullanana birer kafa da bizim atmamız lazım. lanet olsun bu içimdeki motorcu sevgisine
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
okuduğunu da anlamıyorsun. belirli bir risk eşiğini aştığın zamanlarda karşıdakinin insafına kalmaktan bahsediyorum. mesela sen şeridinde sabit bir hızda ilerliyorsun sonra önündeki aracın seni yavaşlattığını düşünüp sollamaya karar veriyorsun. hızlanmaya başlıyorsun ve tam yanından geçerken o an o adamın insafındasın işte çünkü yanından geçerken o adamın sola manevra yapıp yapmaması onun elinde. sende bunun bilincindeyken aklından ulan umarım saçma bişey yapmaz diye geçmiyor mu? olay bu.
zaten dikkatli izlersen motorcunun orada hızlanmaması için hiçbir sebep yok. tam gazı açtığı anda bmw orta şeritte ve önü bomboş öyle bir manevrayı kimse beklemez. 100 tane motorcuyu aynı durumun içine koy 95 i aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşar. olayı kendi dinamikleri içinde çok yönlü inceleyemiyorsunuz. hep bir önceki olaylarla karıştırıyorsunuz.
Emniyet şeridi gibi yerlerde babanızın yolu gibi basıp artı olarak temkinli giden motosiklet sürüclerini de sıkıştırırsanız başınıza böyle olaylar gelir. Türkiye'de motosiklet kullanıyoruz. Herşeyin tedbirini almak gerekir. En basit sürüşte bile her an her şey olucak şekilde sürülmeli.
Bmw için diyecek bir şey zaten yok. Motosikletliyi hatalı görmeyenler ise bir gün böyle olaylar yaşayıp ağlamasınlar sonra.
İşte bu yüzden doğru düzgün eğitim alıp ondan sonra motosiklet kullanmak gerekli.
Sadece pratik değil işin teorisini de öğrenmek gerekli. bknz.SIPDE nedir?
Burda şansı yaver gitmiş kazanın kıyısından dönmüş. Herkes haklı haksız tartışması yapmış da ya kaza olsaydı? Ölmeyi geçtim bir uzvu kopsaydı? Sakat kalsaydı? Hadi geçtim bir yerlerin kırıldı. Haklı olsan ne yazar olmasan ne yazar. Olan sana oldu dostum. Motosikleti sen kullanıyorsun. Haklısın ama öldün. Haklısın ama sakat kaldın, kolun bacağın koptu. O yüzden ilk sayfada bir arkadaş demiş hep motosikletli haksızdır diye işte aynen öyle. Saygıdeğer motosiklet hocam da hep der Kafana uçak düşmediği sürece hep motorcu haksızdır. Kolun bacağın koptuktan sonra, biryerlerin kırıldıktan sonra, öldükten sonra HAKLI OLSAN NE OLMASAN NE. O yüzden SİPDEni yapıcaksın, rahatına bakıcaksın.
Motosiklet sürücüsü şiddet uygulamamalı ve haklı olduğunu da söyleyemiyorum sağ şeritte yaptığı hızdan dolayı.
Şöyle düşünün kızma sebebimiz şu; korumasız bir araçla vücudumuz kaportamızken bu büyük araçlar bizi öldürüyorlar. Öleceğimiz ihtimalini düşünerek, temkinli olacak, kontrollü kullanacağız öyleyse. Peki kaportamız vücudumuz ya hani? Araçlar durduktan sonra saldırı anında sende kaporta kıyafetin olmuşken, otomobil sürücüsünde kaporta yok. Sen kaskınla korunurken, ne bileyim eldiven varken (motosiklet sürücüsünde eldiven olup olmadığı konusunda çok emin değilim detaylı izlemedim) eldiveninle ekstra bir tehlikeye yol açıyorken, yada daracık yere sıkıştırdığın kişiye şiddet uygulayabileceğin rahat bir alana sahipken haklı olamazsın, şiddet uy-gu-la-ma-ma-lı-sın.
Ayrıca onurlu fakir yada terbiyesiz zengin bile olsan o delikanlılık kitabında en baş maddelerden biri olan maddeyi hatırlayacak ve dokunmayacaksın hiç bir erkeğe yanında eşi varken, hele hele de çocuğu yanındaysa bu daha da büyük bir yanlış. Umarım o bebek unutur bu olayı ve motosiklet düşmanı olmaz (ulaştırma bakanı olursa motosiklet biter). Ben motosikletli arkadaşımızı şahsen kınıyorum.
Araç kullanan kişi sütten çıkmış ak kaşık değil. Tabii ki yaptığı kabul edilebilecek bir şey değil. Onu da kınıyorum. en önemli şey ülkemizin kanunlarla yönetildiğini unutmamamız gerektiği. Umarım bu tür şeyler yaşanmaz tekrardan. Forumdaki herkese selamlar.
Son sözüm: EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM.
Trafik kuralları dingonun ahırına girişte uygulansın diye konulmamış.
Taşıt trafiğine açık bir yola çıkıyorsan eğer, o kurallara uyacaksın. Aması yok. Uyacaksın!!!
Otomobilde kullansan, motosiklette kullansan uyacaksın.
Uymadığın noktada tehlike atlattığında "AMA" veya o çok suçlu ben az suçluyum deme hakkın yok...
Demek ki olur da trafikte araba sürüyorken bir motosikletliye yamuk bir hareket yapmış olursam, vahşi olma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekli. İcabında saldırıdan korunmak için fiziksel zarar vermek bile düşünülebilir belki. Sonuçta motosiklet üzerinde o dezavantajda.
Bu olay sonucu yıllardır motosiklet kullanan ben bunu düşünüyorsam, hiç motosikletle işi olmamış vatandaş ne düşünür acep?
şimdi dikkatlice izleyelim taksi sürücüsü efendi bir şekilde şeritte gidiyor, bmw sürücüsü taksiyi sollamaya sol şerite atıyor, motosiklet sürücüsü taksi sürücüsünü sağ taraftan solluyor, sonra bmw sürücüsü dikkat ederseniz sinyalini yakmış sağ şeride tekrar giriyor film burada kopuyor bir motosiklet ve araba sürücüsü olarak söylüyorum o arabayı bende kullansaydım onu göremezdim motosiklet sürücüsü sollama hatası bu 1. sonra önünü kesiyor bu 2. hatası kusura bakmasın tam bir dallama
O süratle aynadan adamın görünmesi imkansız zaten.Hem suçlu hem güçlü..
modern dünyanın sırtlanları SSCİLER... tek gezenini görmedim daha. altımda 200lük makina var ışıklarda artislik yapıyorlar 600lüklerle. inip dalacaktımda dayak yerim diye korktum.
motorcu %100 hatalı... konuşacak bir şey yok. bu tip adamlar yüzünden motorculara kötü gözle bakılıyor.
Motorcunun savunulacak bir yanı yok.
Anladığım kadarı ile forum ahalisi kim suçlu konusunda anlaşamayacak. O zaman suclu taksi şöförü diyelim de konu kapansın. Arabali ve motorlu arkadaşlar direk taksi şöförüne dalmalıydı(!)
Aramızda emniyet şeridine girdi araba diyenler bile var, adam gözünün gördüğünü idrak edemiyor. Yolda emniyet şeridi felan yok motosikletçi 1 metre aradan yardıra yardıra gidiyor. Bmwci önünde uyuz uyuz giden taksiciyi kurallara uygun şekilde olmasa da sollaması gereken şeritten sollamış, bende her gün dolmuşçuları bu şekilde solluyorum zaten en sağ şeritteyim soluma bakıp çıkmışım sonra tekrar en sağa geçiyorum bi zahmet eşşek gibi en sağda şeridinde giden arabanın sağından geçen düşünsün başına geleceği. Olaki Taksiciye kravat oldu bide bu yönden bakın , ne suçu var adamın? durduk yere bir sürü başı ağrıyacak. Böyle motosikletçilerinde arabacılarında başkasının başına bela olmadan kendilerini imha etmesi en iyisi olur.
MahmutBiner 'in paylaştığı videoda makas ata ata gidiyor motosikletçi kardeşlerimiz(!) arabacı makas atınca kornalar ara gazları yanından işeriye bakmalar felan. Birşeyleri düzeltmek istiyorsan önce kendinden başla.
Oranlayacak olur isek otomobil 8de 2 motorcu 8de 6 hatalı..
Rica edeceğim videoyu yavaşlatıp tekrar izleyin. Arabacıda hiç suç yokmuş gibi konuşanlara diyorum bunu.
İkisinde de hata üzerine hatalar var fakat olay şu görüntüdeki hatada kopmuş bence. Adam şeridine girmiş, komple girmiş ama bariyerlere doğru gitmeye devam ediyor.
Şurada aracını düzeltse, ki bence çoktan düzeltmesi gerekirdi. Bunlar olmazdı diye düşünüyorum. Zararın neresinden dönersen kardır demişler. Belki bu sayede motorcu sıkışmayacak idi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)