Türkiye'de Sadece Bende Var Dediği Motosikletini Evinin Salonuna Park Ediyor
Reklamlar
-
Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde yaşayan Halil İbrahim Koldaş (35), çocukluk hayali olan ve 3 yıl önce 4 bin liraya satın aldığı motosikleti 7 bin lira harcayarak modifiye ettirdi. Mavi boyasında 924 ayar gümüş tozunun bulunduğu motosikletin boyası Türkiye'de yapılamadığı için İngiltere'de gerçekleştirildi. Koldaş, görenlerin hayran kaldığı motosikletinin zarar görmemesi için evinin salonuna park ediyor ve sadece yağmursuz günlerde kullanıyor. Manisa'da kablo üretimi yapan bir fabrikada işçi olarak çalışan Halil İbrahim Koldaş, 3 yıl önce çocukluk hayalini gerçekleştirerek ikinci el bir motosiklet satın aldı. Evli olan Koldaş, 4 bin liraya satın aldığı motosikletini, 7 bin lira harcayarak modifiye ettirip, adeta baştan yarattı. Kaynak: 'Türkiye'de Sadece Bende Var' Dediği Motosikletini Evinin Salonuna Park Ediyor
Koldaş, görenlerin hayranlıkla baktığı, ışıl ışıl parlayan motosikletine yağmurlu havalarda binmiyor. Motosikletine gözü gibi bakan Koldaş, kullanmadığı zamanlarda 3 katlı bir apartmanın zemin katındaki 90 metrekarelik evinin 20 metrekarelik salonuna park ediyor.
"TÜRKİYE'DE SADECE BENDE VAR"
Motosikletine olan ilgiden memnun olduğunu belirten Koldaş, "18 yaşıma girdiğim anda hemen motosiklet ehliyetimi aldım. Ancak çocukluk hayalim olan motosiklete kavuşmam uzun sürdü. Ehliyeti almamdan 14 yıl sonra ikinci el bir motosiklet alabildim. Sonrasında ise hayalimdeki gibi modifiye etmeye karar verdim. Her yerini tek tek söküp, işlemden geçirdim. Eski parçaları değiştirdim. Bazı parçaları krom kaplama yaptırıp, boyattım. Her parçasında emeğim var, diyebilirim. Fabrikadaki mesaimi tamamlayıp, eve geldiğimde, bazı günler sabahlara kadar uyumadan motosikletimle ilgilendim. Motosikletim şuan sıfır ayarında. Jantlara 1000 lira verdim. Krom kaplama, nikelaj işlemlerini İzmir'de yaptırdım, onlar için de 3 bin lira harcadık. En önemlisi de boyası. Motosikletimdeki mavi boyanın içerisinde 924 ayar gümüş tozu var. Motosikletimdeki boya işlemi Türkiye'de yapılmıyor. Motosikletimin parçalarını söküp, boyanması için İngiltere'ye yolladım. 6 ay bekledim parçalarımın gelmesini. Bu da 3 bin lira tuttu. Ben de bu sırada Türkiye'deki az önce bahsettiğim diğer işleri yaptım. Yani motosikletimi bu seviyeye getirmem 6 ay zamanımı aldı" dedi.
"MOTOSİKLETİM SAYESİNDE TAKİPÇİ SAYIM ARTTI"
Motosikleti sayesinde sosyal medyada takipçi sayısının arttığını belirten Koldaş, "Motosikletimle çarşıda gezerken insanların çok dikkatini çekiyor. Gelip birlikte fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu sayede iyi bir çevre yaptım. Motosikletime verdiğim emeğin karşılığını, insanların vermiş olduğu olumlu tepkilerle alıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. İlgi gösterenlere sosyal medya hesaplarımı veriyorum, takipçi sayım da arttı. Motosikletimin modifiye olması nedeniyle trafik polisleri zaman zaman sorguluyor ama onlar da yasa dışı bir şey olmadığını görünce bir şey demiyorlar. Motosiklet kullanan arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Koldaş, şöyle devam etti: "Kasksız motosiklete binilmesine ve hız yapılmasına karşıyım. Motosiklet zevk işi. Çok daha dikkatli binilmeli. Motosikletine modifiye yapma gibi hayali olan arkadaşlarımız asla hayallerinden vazgeçmesin. Zaten bu kadar emek verip modifiye yaptığı zaman motosikletinin kıymetini daha iyi bilir, hız da yapmazlar. Kıyamazlar çünkü motosikletlerine. Kazaların da önüne geçilmiş olur. Benim de eşim motosiklete binmemi istemiyor. Zaman zaman onunla da bu yüzden tartışıyoruz. Ama yapacak bir şeyim yok, bu benim için bir tutku."
Kaynak: DHA
Reklamlar
-
-
Ulan bende turkiyede tek olan motor ne diye dusunuyodum. Ybr cikti. Ybrden daha cok baska bi model var mi turkiyede? İstersen debriyaj telinden pistonuna kadar altin kapla. Ybr ybrdir la?
Hazir herif manisadayken ruh sagligi hastanesine bi ugrasin.
-
Bunun neyine 7 binlira harcamış lan..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
Ybr'nin beynine harcamış. Şimdi ^^Ybr'de beyin yokki???^^ diyeceksiniz. Anladınız siz onu...
-
Bi 5-10 sene sonra duka640 Türkiye de bi tek bende olacak o zaman çatır çatır takipçi kasacam 😀
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Bi 5-10 sene sonra duka640 Türkiye de bi tek bende olacak o zaman çatır çatır takipçi kasacam
1Ay daha sende kalmaz o alet. Boşuna post kasma sen buralarda. Tanıyoruz artık birbirimizi
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
1Ay daha sende kalmaz o alet. Boşuna post kasma sen buralarda. Tanıyoruz artık birbirimizi
Adam mevzuda noktayi koymuş..
Serkan,3 sene içerisinde min 20 motor değiştirecek aha buraya yazdim.
Sezonda super tenere geliyor..
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Adam mevzuda noktayi koymuş..
Serkan,3 sene içerisinde min 20 motor değiştirecek aha buraya yazdim.
Sezonda super tenere geliyor..
Super Tenere alıp beğenmeyecek, Sonra bunun aslı Tenere diyip, aldıktan sonra bu da teneke diyecek
Not: Canım sıkılıyor. Ondan takılıyorum Lakin Serkan gibi yüksek cc motor sahibi olsam yemin olsun Bir hafta sonu bakarsınız ben Doğu'ya gidip dönmüş olurum.
-
Super Tenere alıp beğenmeyecek, Sonra bunun aslı Tenere diyip, aldıktan sonra bu da teneke diyecek
Not: Canım sıkılıyor. Ondan takılıyorum
Lakin Serkan gibi yüksek cc motor sahibi olsam yemin olsun Bir hafta sonu bakarsınız ben Doğu'ya gidip dönmüş olurum.
Serkanda anca eymire çay içmeye gider..vfr yi garajda yatirdi..ben olsam ayda iki defa adanaya şirdan yemeye giderdim.
-
Serkanda anca eymire çay içmeye gider..vfr yi garajda yatirdi..ben olsam ayda iki defa adanaya şirdan yemeye giderdim.
Yemin ediyorum sırt çantası almadan Akdeniz'e iner, KKTC'ye geçer, Girne Liman'ında Türkiye'ye karşı 2bira içer, yatar-kalkar, geri dönerdim.
Parayı nerden buluyorsun diyen olur ise? Kredi çekmezsem adam değilim. 3gün için 3yıl çalışırım...
-
kafa aşağı giden apaçi motorları bu ciddi haber mi yapmışlar
-
Yemin ediyorum sırt çantası almadan Akdeniz'e iner, KKTC'ye geçer, Girne Liman'ında Türkiye'ye karşı 2bira içer, yatar-kalkar, geri dönerdim.
Parayı nerden buluyorsun diyen olur ise? Kredi çekmezsem adam değilim. 3gün için 3yıl çalışırım...
Temmuzda,İstanbuldan odessa seferi yapan gemiye bindir motoru,kamarada yayila yayila seyahat et.odessada indir motoru çernobile kadar tapagaz,oradan teker nerey e dönerse..lviv de hostel,kievde pizza,..
Ulan dur yahu,sen diyetteydin demi??
-
Temmuzda,İstanbuldan odessa seferi yapan gemiye bindir motoru,kamarada yayila yayila seyahat et.odessada indir motoru çernobile kadar tapagaz,oradan teker nerey e dönerse..lviv de hostel,kievde pizza,..
Ulan dur yahu,sen diyetteydin demi??
Benim rotam olmaz ise kuzeye gideceğime, Batı’ya sürerim. Yunanistan’dan çıkıp falan. Aga benim motor bana az geliyor. Tapa gaz gitmek sıkıntılı oluyor.
-
Ufak şeylerle mutlu olmasını bilen insanları seviyorum. Valla bravo, altında goldwing olup mutsuz olan insanlardansa altında ybr olup onu süsleyerek mutlu olan insanları tercih ederim.
Adam hayata ne kadar pozitif bakıyor yahu bir düşünsenize... Bende dahil bir çoğunuz ybr sürmüşsünüzdür. Ybr sürerken birçoğumuzun aklından "bundan sonra ne alayım? bu yetmiyor, önce 250cc mi alsam yoksa direkt 600e mi zıplasam?" gibi düşünceler geçmiştir.
Adam ybryi almış, süslemiş, yetmemiş evinin salonuna koymuş. Ve işin ilginç yanı bundan da çok mutlu.
Mutluluğu daim olsun, ne diyeyim
-
keşke bir çift aynada taksaydı
-
-
manisada çalışan birisi olarak şaşırmadım.
acaba arkadaş forumdan mıdır? Forumdaysa ona sesleniyorum
"az daha koy ybr al lafını çok yanlış anlamışsın panpa"
-
Pimp my YBR
-
Klasik "Türkiye'de tek" ilan kompleksinin abartı hali bence. Türkiye'de sadece sende var, ok.. Eeeee ne olmuş ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)