Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarına düzenleme geldi. 23 milyon araç sahibini ilgilendiren ve geçtiğimiz sene yüzde 25 oranında olan MTV için yeniden değerleme oranı yüzde 15,9 olarak belirlendi.
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarına düzenleme geldi. 23 milyon araç sahibini ilgilendiren ve geçtiğimiz sene yüzde 25 oranında olan MTV için yeniden değerleme oranı yüzde 15,9 olarak belirlendi.
Ben hep 20tl lik alıyorum oyüzden sıkıntı yok. Tek sıkıntı geminin batmasına sebep olanlarla aynı gemide olduğum gerçeği
100 lira fazla ödeyeceğim Haziran'a göre.Acaba bu ödediğim 100 lira motoruma performans olarak geri döner mi?
vaybe demek 650c.c üstü 740tl idi şimdi rahat 900 falan olmuşdur... 650c.c üstü 2-3 yaşında bir motorumuz olsa kafadan 900tl düz bin lira de işte para ödiycez.. iyi para.. gerçi 2-3 yaşında 650 cc üstü motora 30-40 bin tl en az vermiş adamada bin lira simit parası gelir .. bende ne diyorsam..
Arabadan bana bu sene 1259 tl mi kaçacak vay anasını..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Araç değerine göre mi hesaplanıyor artık ?
Taşıt değeri ve km mevzusu ilginç olmuş. Bu uygulanacaksa muayenedeki km mi baz alınacak acaba...
Zaten hangi günümüz zamsız geçiyorki ? AKPlilerin çoğunun arabası olmadığı için rahatlar bizi ilgilendirmiyor derler.
Enflasyonla kim mücadele ediyordu benim kafam karıştı beyler.
maaşları da bu oranda değerleseler
taşıt değeri arabada 2018 öncesi ve 2018 sonrası diye hesaplanıyor.. yani aracınız 2006 modelse siz eski normal sisteme tabisiniz. 2018 sonrası ise aracınızın hem hacmi hemde fiyatı üstünden bir vergilendirmeye tabiisiniz.
orda bir şık var altta araba kısmında İlk İktisabı diye ordan aracınız modeli 2018 öncesi ise onu işaretliyceksiniz..
Oha, Benim araba için 1.832 TL yazıyor, böyle vergi mi olur.. Ama ne diyoruz, her şeye rağmen EVET
sonra soruyorlar niye araba, motosiklet üretmiyoruz diye.
üreteni, tüketeni haraca bağlamış mafya kurmuşsun tc adında. ne gereği var ki?
haram zehir zıkkım olsun.
Para yetmeyince daha çok toplarız mantığı ile ancak apartman yönetilir.
ama biz hakediyoruz bunları. sene başında işçide 2000 beklerken 1850 yi bi eline alıyor.
öbür eliylede mart ayında gidiyor yine aynı oyu atıyor.
Diyeceğim o ki, Hayırlı olsun yeni zamlarınız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)