10 yildir odemedigim, faiziyle birlikte 280 olan vergiyi affa soktum. 100 kusur liraya dustu, İki sene de vadeli yaptilar. İki ayda bir 10 Lira civari para oduyorum.
Tek bir dezavantaji var, muayeneyi yaptiramiyorsunuz. O da epey birikmis oluyor. Ona da af ciksa iyi olur.
Bu arada bir ek bilgi, motosiklet icin vergi diye bir sey 2001 yilinda ilk motoru aldigimda yoktu. Hangi yil cikarttiklarini hatirlamiyorum. (Kimin aklina geldiyse, onu essekler....)
Aynı zammı asgari ücrete de yapmazlarsa en az % 5 civarı oy kaybederler diye düşünüyorum.
Kimse yanlış anlamasın ama bu adamlar bu kadar geçirmelerine rağmen hala seçiliyorlarsa muhalefet partileri kendini ciddi anlamda gözden geçirsin. Ekonomi ve liyakat sistemi bu haldeyken muhalefetin gümbür gümbür geliyor olması lazımdı.
Bu kadar aşırı vergiler verildiği halde millet mecbur kalıp yine bu adamlara oy veriyor. Muhalefet bu kadar itibarsız, iş görmez olmasaydı da insanları bunlara oy vercek kadar muhtaç ve çaresiz bırakmasalardı.
Öyle veya böyle yine başa bunlar geçecek ama bi süpriz yapıp oyların bunlara verilmemesiyle bunları bi titretmekte sarsmakta fayda var diye düşünüyorum.
Cebe dokununca aklın başa geleceği baştan belliydi. Başka bir şeyden anlamıyoruz çünkü. Acaba "kahrolsun muhalefet" ten "zamanında bunları desteklemekle hata yapmışız" a geçiş ne kadara patlayacak acaba?
Bu durumda ışığı görünceye kadar devam
Zaten reis te yorulmuştur vatana millete hizmet etmekten bunca senedir. Yazık adama yahu. Kaç yaşına geldi. Eminim "keşke şu ülkeyi teslim edebileceğim dürüst, güvenilir, akıllı, becerikli ve genç bir lider gelse de emaneti devretsem" diye bekliyordur kesin...
Ehm.
Nasıl yani iki tane dürüst adam kalmadımı şu ülkede.Ülkeyi 16 yıldır yönetenlerin ne tecrübesi vardı geldiklerinde. Dünyada bol para rüzgarınla yöettiler ülkeyi.Rüzgar kesildi durumumuz ortada.O rüzgar gelişmekte olan ülkeler için güzel bir fırsattı.Yıllarca dedikki bakın bu böyle gitmez parayı gömmeyin betona diye dinlemedi kimse.Şimdi yeriz o betonları.Ama çıkarken biraz acılı olacak.
Muayeneyi yenileyip vergileri ödemesem ne olur?
Araba vergileri göz önüne alınınca su gibi ferahlatıyor bu fiyatlar :D
arkadaşlar siz beni bırakın devam edin bu vergilerle ödemelerle 2023 deki süper güc olmamızı göremeden öleceğim ben :(
Allah bin bir türlü belanı versin hükümet!
Ona zam buna zam fahiş oranlardan vergilendiriyorsunuz zaten ulan 250cc'yr bile her yıl trafik sigortası kadar vergi ödenirmi. İyice soygun oldu, resmen vergi değil yaşamak içşn haraç veriyoruz YETER
Dıj güj.
Yol yabdı.
Vatan millet.
Başörtüsü.
Fötö.
Hayır avrupadaki gibi 15 - 20 yaşında adam gibi motör bulabilsek gidip alacam, bi daha da sıfır almayacam ama biz de o yaşta sağlam alet bulaman ki.
Kurunun yanında yaş da yanıyor belki ama şu faturalara isyan eden ak gezenleri gördükçe beter olun diyor bir yanım.Bu yüzden yerel seçimlerde oyum a.k partisine
Tarih kitaplarında,yani bize öğretilen tarih derslerinde bizans halkı için,halk ağır vergiler altında eziliyordu diye bir tabir vardı.
Heh işte şimdiki durum da tam olarak bu!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)