2019 Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV Oranları Belli Oldu
Reklamlar
-
Şimdi bir öğretmen vatandaşla diyaloğum oldu, 3600 bekledik çıkmadı, yoksa emekli olacaktım falan dedi, "nasıl yani,siz o laflara inandınız mı?" dedim, anam anam, bir açtı ağzını, ne demekmiş, koskoca adamlar söylüyormuş, tabii ki de inanacakmış vs. vs. aman, dedim tamam sen haklısın, ben bir şey demedim ...
Reklamlar
-
-
Önümüzde seçim var ama küflü ekmeği yeyip yine aynı yere oyunu verecekler.Benim gram değişim olacağından ümidim yok.
-
Valla 100cc aracım olduğu için beni bağlamıyor. Su veren itfaiye mevzusu geldi aklıma.
-
Piyasada 100.000 üzeri araç kalmayacak. Artık tüm araçlar 100.000 altında dolaşacak, km düşürmek için sanayide dükkanlar dolup taşar artık...
-
Artış değil kardeşim ne artışı?
Yeniden değerleme oranı demişler adına, artış deyip ortalığı karıştırma lütfen. Rica ediyorum.
-
herkes memnun beyler siz memnun olmasanız nolur.bence az bile yapmışlar geçen senede vardı bu dava 1 sene içinde tam 2 kat artmış oldu böylece.sırf vergisinden mt07 almaktan vazgeçer adam ben arabaya o kadar vermiyorum
-
Keşke gelirlerimiz de aynı oranda artsa.
-
Lan benim motorum sanki %23.7.. değer kazandı
-
2016 yılında araç için toplam 997 TL mtv, motor için 105 TL. Simdi ise araç 1601.06 TL, motor için 172 TL. Yıl geçtikçe mtv düşmesi gerekliyken yükseliyor. Yani kısacası sizin araç ve motor neyinize diyorlar
-
bütçe disiplini bozuldu gibi geliyor bana. bu artışlar sürdürebilir değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:40 ----------
bütçe disiplini bozulduğu için orta sınıfın gelir gider dengesini bozacak şekilde artışlar oluyor.
orta sınıfın bu artışları göğüsleyebilmesi için gelirinin de aynı oranda artması lazım ama artmıyor.
kısacası bu artışlar bütçe dengesini daha da bozacaktır.
kaçakçılık, hırsızlık, rüşvet artacak; sosyal denge bozulma eğilimi gösterecektir.
-
99 cc motorum var, buyutesim vardı, vazgeçtim....
-
Devletin üreticiden fazla kazanması için avrupadan 6 kat lüks yaşayıp motor alıyoruz, yakıttan kazansın diye geziyoruz, ek kazanç sağlasın diye 51 ile radara giriyoruz ve tüm bunları yapabilmek için yıllık ortalama 1500TL(mtv/sigorta) aidat ödüyoruz.
-
geçmişe dönük son 12 seneyi derledim. bazı yıllar %1 artıyormuş neredeyse :(
http://www.motorumla.net/motosiklet-vergileri-2019-mtv/
-
Kasım/aralık ötv indirim farkını kendi aramızda toplayıp geri teslim etmiş oluyoruz.
-
Hakkımı helal etmiyorum bu devlete.Bu dünyada olmasa da umarım diğer tarafta hesaplaşırız.
-
ondan sonra 50cc-100cc motorların satışında niye patlama var diyorlar..
adam 125cc-150c.c motor alıcağına gider 100c.c alır zaten çoğu 100c.c yide 12-150c.c falan yapıyor. 170 tl mtv ye vericeğine onu yakıt parası yapar 5 ay 6 ay yakıtı bedavaya gelir..
-
Biz indirim beklerken adamlar bindirim yaptı ya la, şok şok şok...
Patron çıldırdı
-
Motor yaşlandıkça vergisi artıyor, so..yım öyle sisteme...
-
02 Aralık 2018, 19:14
Bir sonraki vergi affında öderim. Acelesi yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)