Kredi Kartı İle Benzin Alımlarına Düzenleme Gelebilir
Reklamlar
-
haydeaaa.
pompayı sokacakları yeri şaşırdılar
Reklamlar
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Talebe göre kredi kartı ile alınan benzin, nakit alınan benzine göre daha pahalı olacak.
Sanırım açıklamadaki nadir doğru cümleden biri bu olmuş.
PÜİS, nakit ödeme yapan tüketicilerin bir avantaja sahip olabilmeleri için ...
Bahanenin daniskası(nedeni en altta, yalanın daniskası kısmında)
Konuya ilişkin bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, yürürlükte bulunan mevzuat uyarınca kredi kartı ile yapılan akaryakıt alımlarında tüketicilerin herhangi bir komisyon ödemediklerini hatırlattı.
Banka onu hayli hayli "kredikartı işletim gideri ücreti, yıllık bilmemne vs vs diyerek çıkartıyor zaten.
“BAYİLER DEVAMLI FİNANSMAN İHTİYACI İÇİNDE”
...
Bu nedenle de bayiler kredi kartı ile yapılan satışlarda 40-45 günü bulan vadeleri bekleyememekte ve bankalara yüzde 3'lere varan kredi kartı komisyonu ödeyerek finansman ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadırlar.” dedi.
Ulan bu 40-45 günü işletmeyi ilk açtığında beklersin belki, sonrasında zaten hep önceki ayların paraları yatacak otomatik olarak. Neyin kafasındalar merak içindeyim.
“KÂRLI ÇIKAN SADECE BANKALAR
Kredi kartı ile yapılan satışların bayilere zarar verirken, tüketicilere borç erteleme dışında bir şey kazandırmadığı söyleyen Okumuş, “Bayiler brüt yüzde 5 kar paylarının yarısından fazlasını kredi kartı komisyonu olarak bankalara vermektedirler. Dolayısıyla kredi kartı ile yapılan satışlarda kârlı çıkanlar sadece bankalar olmaktadır. Sektöre zararı olan, tüketiciye ise faydası bulunmayan, sadece bankalara para kazandıran bu sistemin değişmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bak burası da doğruymuş.
“NAKİT ÖDEYENE İNDİRİM YAPILABİLİR”
... Aynı şekilde nakit ödeme yapan tüketicilere de, kredi kartı ile ödeme yapanlara göre bir indirim uygulanabilir.
Yalanın daniskası, bizde nakit ödeyene indirim OLMAZ. Kredi kartı ile ödeyene fazladan BİNDİRİM olur.
Bankalara sürekli ve bolca para kazandıran bir sistem, bahsettikleri gibi bankalarla görüşsünler. Son tüketiciyi rahat bıraksınlar.
-
Tüketiciye itelemek yerine, komisyon oranlarını düşürmek için bankaları şikayet etselermiş ya? Açıklamada bankalara giydiriyor adam ama yaptırım tüketiciye.
-
Benim kredi kartım yok, senelerdir bu olaydan rahatsız oluyordum zaten, hem kredi kartı ile aynı paraya alıp hem de ilave puan kazanıyorlardı, bize haksızlık oluyordu.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Benim kredi kartım yok, senelerdir bu olaydan rahatsız oluyordum zaten, hem kredi kartı ile aynı paraya alıp hem de ilave puan kazanıyorlardı, bize haksızlık oluyordu.
ya sen hangi devirde yaşıyorsun? millet kredi kartını geçti, kripto paraya ulaştı. şu devirde nakit para kullanmak cilalı taş devrinde taş yontmak gibi bir şey yahu!
-
adamlar haklı, bizler petrol istasyonu sahiplerinden daha zenginiz.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
ya sen hangi devirde yaşıyorsun? millet kredi kartını geçti, kripto paraya ulaştı. şu devirde nakit para kullanmak cilalı taş devrinde taş yontmak gibi bir şey yahu!
Hanımımı da saçlarından sürükleyip götürüyorum bir yerlere ...
-
Kart aidatları ve faizleri?
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Hanımımı da saçlarından sürükleyip götürüyorum bir yerlere ...
abi ateş bulundu
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Kart aidatları ve faizleri?
Onlar çıkıyor işte puanlardan ? En azından arkadaşlarım öyle iddia ediyor.
-
Açıkçası şimdiye kadar hic benzin almadım kredi kartından.
Ancak yıllık ortalama 120 tl aidet veren birisi olarka kredi kartından en fazla 20 lira bonus kazandım, ödediğim faizler ile bana zararı 200 tl den fazladır yıllık.
tabi ben anlamıyorum çok bu işlerden benzin alırken nakit daha kolay geliyor
-
Bilemiyorum. Ben Kapitalist sisteme katılmayı reddediyorum, kendime göre çözümler geliştiriyorum. Bu konular çok dışımda kalıyor o yüzden.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Bende kullanmıyorum müdür hadi bana da yürüsene :D
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
Bilemiyorum. Ben Kapitalist sisteme katılmayı reddediyorum, kendime göre çözümler geliştiriyorum. Bu konular çok dışımda kalıyor o yüzden.
-
nasıl kullanmıyorsun yok artık inanmıyorum öh ya bu kadar da olmaz
-
bir on onbeş sene sonra seve seve kullanacağız zira kağıt para devri bitmiş olacak. para, sayısal bir değer haline dönüşecek.
-
-
Nakit satışlar kayıt dışını arttırmaz mı? Bu da daha az vergi toplanmasına neden olur.
-
Nakit para kalkarsa yerini banka kartı alır, kredi kartı değil.
-
faizlerin daha yüksek olduğu günlerde(marker yokken) sorun olmamıştı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)