Sanal dolandırıcılık zanlısı tutuklandı
Reklamlar
-
Sanal mağazadan kapora aldığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Sanal mağazadan ikinci el motosiklet satmak bahanesiyle kapora aldığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, ikinci el ürünlerin satıldığı bir internet sitesinde mağazası bulunan ve motosiklet ilanı için kapora aldığı kişileri dolandırdığı öne sürülen kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.
Polis, yaptığı çalışmada şüpheli A.D'nin kız arkadaşının banka kartını kullanarak internette ikinci el ürünlerin satıldığı bir sitede sanal mağaza açtığını tespit etti. Şüphelinin sosyal medya hesabı üzerinden yemek siparişi verdiği belirlenince, 25 Ekim'de Pendik'teki ikametine baskın düzenlendi.
Baskında üzerinde başkası adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi ele geçirilen şüpheli A.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin dolandırıcılık, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret suçlarından 49 aranma kaydının bulunduğu belirlendi.
Şüphelinin sanal mağazadan yayımladığı ikinci el bir ürün için kendisiyle irtibata geçenlerden kapora istediği, aynı ürün için birçok kişiden kapora alarak ilanı kaldırıp dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Kaynak: Timetürk
Reklamlar
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Gözaltına alınan şüphelinin dolandırıcılık, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret suçlarından 49 aranma kaydının bulunduğu belirlendi.
49 belirlenen
acaba kaç kere sıçradı çekirge
-
Tutuklandı. Ceza ne kadar? 1 ay?
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Tutuklandı. Ceza ne kadar? 1 ay?
Fazla iyimsersin. 2 hafta diyorum.
-
canlı motosiklet çalan kişilerden fazla ceza alacağı kesin.
-
Dolandırıcılık ciddi bir suç birkaç kez yapmış olsa tamam belki ceza bile almaz ama hakkında 49 aranma kaydı olan birisi en aşağı 5 yıl diyorum
-
COk merak ettim ne ceza alacak
-
Honda Today ile dolandıran bi tip var, bu motoru alacaklar dikkatli olsun. adamda ruhsat fotoğrafı felan hepsi var, sakın ola kapora göndermeyin.
-
Kaporayla iş yapan adamın dolandırılma ihtimalini daima vardır. Hayatım boyunca hiçbir zaman kapora almadım ve vermedim. Bir ürünü beğenirsen gider kontrollerini yapar/yaptırır alır ya da satarsın olamıyorsa da kısmet değilmiş der başka bir seçeneğe yonelirsin. Kapora nedir arkadaş sanki ülkede mal yok..
-
4-5 sene ceza illa ki alır ama paraları unutun, çaldıklarına istinaden belirli süre ek hapis yatmayı tercih edecektir ...
-
tutuklanmasına bile şaşırdım.
-
Bu insanları anlayamıyorum nereye kadar böyle dolandırarak idare edeceksin.
-
26 Aralık 2018, 23:11
1 ay bilemedin 2 ay yatar. Sonra yine pistlerde. Hep aynı senaryo sıkıldık artık
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)