Trafikte Yeni Dönem Yeni Cezalar Geliyor Cezalar Artıyor
Reklamlar
-
Abart egzoz kullananlara da bin 2 lira ceza kesilecek.
2 DEFA KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN PSİKOLOJİK RAPOR ALMAK ZORUNDA
Kırmızı ışık ihlalleri de trafik kazalarında önemli bir yer tutuyor. Düzenlemeye göre kırmızı ışık ihlali yapanlara 235 lira ceza kesilecek. 3 defa ihlal söz konusu olursa 30 gün, 3 defadan fazla ihlal söz konusu olursa 60 gün ehliyete el konulacak. 2 defadan fazla kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün trafiğe tekrar çıkabilmesi için psikolojik rapor alması gerekecek.
MAKAS ATANA DA BİN 2 LİRA CEZA VAR
Emniyet şeridi ihlali için de bin 2 lira para cezası söz konusu. Trafikte makas atanlar da aynı cezayı ödeyecek.
EN YÜKSEK CEZA DRİFT MAGANDALARINA
Zaman zaman sosyal medyada görüntülerine şahit olduğumuz trafikte drift yapan magandalar ise en yüksek cezayı alacak. Buna göre 5 bin 10 lira para cezası ödemek zorunda kalacak ve 60 gün trafikten men edilecekler. 5 yılda tekrar ihlal ederlerse ehliyetleri iptal edilecek.
CEP TELEFONUYLA KONUŞAN 235 LİRA ÖDEYECEK
Bir başka konu ise trafikte dikkat dağınıklığına neden olan cep telefonuyla konuşma meselesi. Cep telefonuyla konuşan sürücüye 235 lira ceza yazılacak. Teklif önümüzdeki hafta Meclis'ten geçirilecek.
hürriyet
Reklamlar
-
Sadece telefonla konusanlar olsa iyi. Whatsapp mesaji gonderen mi istersiniz, insragramda fotograf begenen mi yoksa dizi izleyen mi?!
-
1002 nedir? Hadi bin tamam o iki nedir?
Yine de az. Alt sınır asgari ücretle eşdeğer olmalı. Makas atmak 5 asgari ücret, Kırmızı da geçmek 3 asgari ücret, Kask takmamak 1 asgari ücret, telefonla konuşmak 2 asgari ücret.
Sürekli fiyat arttırımı yapmaya da gerek yok. Her yıl otomatik artar fiyatlar.
-
eklemek lazım;
çakarlı araçlara da 1002 lira ceza uygulanacak,
yani motosikletlere taktığınız ek aydınlatmaların fonksiyonları epey iş açabilir.
zira devletin para ihtiyacı olan bir döneme denk gelmesi ile zamanlamasını manidar buldum.
uygulamayı da görelim.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
Bugün İstanbul-Silivri istikametinde polis yolları kesmiş ve deli gibi uygulama yapıyordu.
-
"Enflasyon ile Topyekûn Mücadele"
-
Cezalar harika. Hiç bir itirazım yok. Umarım uygulanır. Kurallara uymayan cezayı ödesin. Çok basit. Kurala Uyarsan ceza ödemezsin.
-
BİN 2 LİRA nedir
ya bin iki olur ya da 1002 olur
-
Küsüratları bir tarafa, ceza tutarlarının arttırılması ve ciddi rakamlara çıkarılması caydırıcılık açısından iyi olur.
-
Egzoz rahatsız ediyor ama telefon canımıza kastediyor cezalar pek adil olmamıs sanırım fiyat olarak. 235 tl canımıza kastederken 2000 TL kulagımızı tırmalıyor. Yorum devlet büyüklerimize kalmış artık.
-
gerivites adlı üyeden alıntı
BİN 2 LİRA nedir
Banka memuresine adres yazdırıyorum : üçbinüç bölü üç. Çıktıdaki adres : 3000 3 / 3
Güler misin ağlar mısın ? Tabii evrak gelmedi bana, böyle bir adres yok diye geri gitmiş !!
-
yeni başlayan birisi olarak sanırım bu cezalar ile 1 ayda motoru satıp 2 ayda kötü yola düşerim
-
Egzozdan iyi kitliyolarmış cbr500 gibi pır pır yapan motorada kitlerlermi acaba susturucu yok diye ?
Hoş susturucuyuda yanımda taşıyorum da, yazarlarsa kötü olur.
-
-
Ceza olunca akan sular duruyor sanki...Abarth egzos işi biraz saçma olmuş.Motosiklette olmayınca keyifli olmuyor tabi fazla abartıdan bahsetmiyoruz...Hayırlısı diyelim ...
-
gerivites adlı üyeden alıntı
BİN 2 LİRA nedir
-sayın müsteşarım (ya da her kim ise) emniyet şeridi ihlaline ne kadar ceza uygundur ?
-1000- 2000 yazın bir şeyler ...
- tamam efendim
-mahmut abi emniyet cezası ne kadar olacak ?
-1002 lira.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
Bu enflasyonla yakında çekirdek olur.
Kesin çözüm lazım, en az ceza 5000 olsun.
Sonucu görelim bakalım, herkes mum olmuyor mu?
-
ulan bi tane zevkimiz var uzak durun bee.
-
Telefonla konuşmak, kırmızı ışıkta geçmek, makas atmak bunlar somut şeyler ve tespiti herkes için aynıdır. Abart egzoz nedir Allah aşkına kime göre neye göre abart? 125 cc motosikletin egzozundaki değişiklikle 1000 cc motorun yada 3000 cc arabanın egzozu aynı mı? Bunun bir ölçüsü yok mu? Kanunda varsa böyle bir kıstas bilen paylaşsın lütfen.
-
Deadly Sto(R)m adlı üyeden alıntı
Sadece telefonla konusanlar olsa iyi. Whatsapp mesaji gonderen mi istersiniz, insragramda fotograf begenen mi yoksa dizi izleyen mi?!
trafikte whatsapp ile mesaj gönderimine 400 lira ceza, instagram ile mesaj gönderimine 600 lira ceza ve diğer uygulamalar için farklı ceza tarifeleri kullanılmalı bence.
kanun güzel, cebine 10 bin lira koyan istediği gibi drift yapabilir... ben evlenirken ayrıcalık olsun diye düğün konvoyunu avrasya tünelinden geçireceğim ve tünelin ortasına geldiğimde drift yapmak için extra 10 bin lira bütçe ayıracağım...
Emreerol adlı üyeden alıntı
1002 nedir? Hadi bin tamam o iki nedir?
Yine de az. Alt sınır asgari ücretle eşdeğer olmalı. Makas atmak 5 asgari ücret, Kırmızı da geçmek 3 asgari ücret, Kask takmamak 1 asgari ücret, telefonla konuşmak 2 asgari ücret.
Sürekli fiyat arttırımı yapmaya da gerek yok. Her yıl otomatik artar fiyatlar.
https://s1.eksiup.com/7292a4467151.jpg
bin 2 değil o "2 bin" olacak. admin habere öyle heyecanlanmış ki yazarken eli ayağı birbirine dolanmış anlaşılan.
drtayfun adlı üyeden alıntı
Banka memuresine adres yazdırıyorum : üçbinüç bölü üç. Çıktıdaki adres : 3000 3 / 3
Güler misin ağlar mısın ? Tabii evrak gelmedi bana, böyle bir adres yok diye geri gitmiş !!
tamam üç bin üç bölü üç demişsin "3000 3 / 3" bunda bişey yok
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)