kanadı olan her şey uçar diye bir şey yok hocam.
kanadı olan her şey uçar diye bir şey yok hocam.
Asıl şimdi güvenli bir şeye benzemiyor
Bence uçurumdan atlasa uçar. Uçuş biraz kısa sürebilir ama uçuş uçuştur neticede. Hem netice üstüne düşerse yaşar belki.
İyi ki eline vantilatör alıp uçurumdan atlamamış.
(( Sen onu uçur ,sonra gel benim kulaklarımı çek)) demek istemiştin , değil mi?
Arkadaş çoktan uçmuş zaten motosiklete falan gerek kalmamış.
Türkçe giderse, Türkiye gider!
İlk bakışta bile düzgün uçmayacağı belli.
Arka kanat olmadan nasıl denge sağlayacak?
Hamdım, piştim, hala hamım.
Önce uçurup sonra haberini yaptırsaydın bari. %99 uçmayacak zaten maksat meşhur olmaksa bunu başarmış arkadaş. Yok izin alamadım pist bulamadım. Bunları yemezler.
Kuyruk yok, kanatçık yok,nasıl havalanacak,denge nasıl sağlanacak? Pervane nasıl dönecek. Alkol sağlığa zararlıdır hocam, kaldıracağınız kadar için şunu..
Öncelikli kağıtta dizayn çizilir, ortalama ağırlığa göre kanat alanı ve uçağın görevine göre kanat profili seçilir, sonra bunun MODELİ yapılır, sonra ağırlık merkezi için bu modelle boş atışlar uçuşlar yani motorsuz planör uçuşları denenir.Sonra gerçeği yapılır, düz rüzgarsız havada çok yükselmeden düz ileri 1 2 metre yükseklikte test uçuşu yapılmalı ki bunuda işin ehli pilotların yapması gerekir, güvenlik önlemlerinden sonra.
Bu arkadaşın yerinde olsam iyi bir araştırma ve istişarelerden sonra önce model uçak versiyonunu yapıp uçurup hataları giderip bunun aynen büyüğünü yapmaya yeltenirdim.Fikir güzel dikkat çekici fakat o motor nerdeyse gerçek uçabilen uçak paramotor eğitim uçakları ağırlığında.
Baştan söyliyeyim o pervane aşırı büyük.Kanat çok küçük.Motora daha çok üzüldüm.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)