İstanbul E-5 karayolu Kozyatağı mevkiinde trafik magandası, ellerini direksiyondan çekerek motosikleti ayaklarıyla kullandı. Maganda ve arkadaşı sivil trafik ekiplerince yakalandı. E-5 karayolu Kozyatağı mevkiinde motosikletli maganda, arkadaşıyla birlikte yola çıkarak metrelerce tek teker üstünde gitmişti. Çevredeki sürücülerin güvenliğini hiçe sayan maganda, bir süre sonra akan trafikte ellerini direksiyondan çekerek ayaklarıyla motosiklet kullanmıştı.
Hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye atarak trafikte terör estiren maganda o anları kaydedip bir de sosyal medyada yayınladı. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı ekipler, görüntüleri inceledi. Yapılan incelemede eşkalin O.M. adlı şahsa ait olduğu tespit edildi. Magandanın adresine giden ekipler, O.M.’yi ve birlikte motosiklet sürdüğü A.C.K.’yı evinde gözaltına aldı.
EHLİYETİNE EL KONULARAK PARA CEZASI KESİLDİ
Gözaltına alınmalarının ardından Sivil Trafik ekipleri tarafından şubeye götürülen magandaların ifadeleri alındı. Ehliyetine el konulan O.M.’ye ’trafiği tehlikeye düşürmek’ ve ’tehlikeli şerit değiştirmek’ suçlarından 343 lira, A.C.K.’ya ise ’sürücü belgesiz olarak araç kullanmak’ suçundan 2 bin 18 lira para cezası kesildi. Para cezası kesilen magandalardan O.M.’nin ise ehliyetine el konuldu. İşlemleri tamamlanan magandalar, Kadıköy Göztepe Polis Merkezine sevk edildi.
Öte yandan kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare edenler, Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesine göre ’trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.
kendisinden çok etrafındakilere iyilik yapmış oldular , bu müptezelin eşinden dostundan alıp kaza yapmadığı motosiklet kalmadı 😀 Mt07 nin bloğunu delmişti
Bu şahsın instagramda paylaştığı bir gönderinin altına niye böyle şeyler yapıyorsun çoluk çocuğa kötü örnek oluyorsun yazmıştım. Yorumu silmişti haberi görünce de güldüm ama içten içe "ulan bana da gelir mi" diye tırsmıyor değilim. Teker meker yok gerçi bol bol şerit ihlali ve hatalı şerit değiştirme olabilir kaç para ulan bi şerit ihlali
Git trafikte tek teker yap trafiği tehlikeye at ve de seni izleyen küçük yaştaki izleyicilerine örnek ol he iyi olmuş. Daha da devam ederse daha kötü cezalara çarptırılması dileğiyle.
Bak ne güzel hem apaçi, maganda tarzı kişilerden kurtuluyoruz ve tabi ki de devletimiz para kazanıyor. Devlet bunu kar işi olarak görürse hem apaçi, maganda tarzı kişilerden kurtuluruz. Bu cezalar hiç acımadan devam ederse yayalara ve motosikletlilere saygı artar. Yavaştan Avrupa ülkesine döneriz vallaha
evet çocuk bayağı abartmış cezayı sonuna kadar hak etmiş cezayı. fakat keşke birkaç pist yapsalar da böyle çocuklar gitse pistte eğlense. her yer stadyum doldu stadyum yerine birkaç tane pist yapsalar hem motor sporlarında gelişiriz hem de trafik kazalarında ciddi düşüşler olur. istediğimizde girebildiğimiz bir pist olsa sokakta motor kullanmazdım ben şahsen. sadece viraj yapmaya şehir dışına gidiyorum motorla. şimdi yolda yakalansam ceza yiyeceğim viraja hızlı girmekten şerit ihlalinden. ama tabi ki forumda viraj yapmayı sevmeyen kesim bu yazdıklarıma da laf edecek
Bu şahsın instagramda paylaştığı bir gönderinin altına niye böyle şeyler yapıyorsun çoluk çocuğa kötü örnek oluyorsun yazmıştım. Yorumu silmişti haberi görünce de güldüm ama içten içe "ulan bana da gelir mi" diye tırsmıyor değilim. Teker meker yok gerçi bol bol şerit ihlali ve hatalı şerit değiştirme olabilir kaç para ulan bi şerit ihlali
Oh be iyi oldu ve sadece suç bunda değil buna uyan veletlerde. Buna özenip teker yapmaya çalışıp değişik değişik apaçilikler yapıp kaza yapan belki çok kişi vardır.
Teker bende yapmak isterim tabii ki yada arada bir apaçilik ama bk unu çıkarmamak lazım insanların hayatını tehlikeye atmamak lazım. Sanıyor ki kendi hayatını tehlikeye atıyor hayır orada bi arabının altında kalsa arabada ki kişi vicdan azabı çeker yada düşse biri ezmemek için sağa kırsa kaza yapsa? Kim bilir ne olur.
Adalet yerini bulmuş inşallah uzun süre ehliyetini vermezler.
Git trafikte tek teker yap trafiği tehlikeye at ve de seni izleyen küçük yaştaki izleyicilerine örnek ol he iyi olmuş. Daha da devam ederse daha kötü cezalara çarptırılması dileğiyle.
Bak ne güzel hem apaçi, maganda tarzı kişilerden kurtuluyoruz ve tabi ki de devletimiz para kazanıyor. Devlet bunu kar işi olarak görürse hem apaçi, maganda tarzı kişilerden kurtuluruz. Bu cezalar hiç acımadan devam ederse yayalara ve motosikletlilere saygı artar. Yavaştan Avrupa ülkesine döneriz vallaha
stunt gösterisini trafikte yapanlara ceza kessinler de para tatlı gelince emniyet şeridi ve daha kötüsü filtrelemeye sıra gelirse yandığımızın resmidir o gün motoru satar sağlam bi elektrikli pisiklet alırım
Cezai işlem uygulanmış olmasının kendisine faydası oldu mu bilemiyorum. Fakat memleket ekonomisine faydası olacağı kesin. Apaçi deyip hor görüyoruz. Ama adamlar memleket ekonomisini canlandırmak için kimsenin yapmadığı fedakarlıkları yapıyorlar. Helal bee...
bu tarz kişiler 2 vidyo çekip kendini motor ustası olarak görüyor bende bunu anlam vermiş değişim sen güvenli sürüş eğitim vidyoları çek taktir edelim böyle densizler yüzünden düzgün motorcular zan altında kalıyor