Sen bunu kilometrelerce öteden anlıyorsun bunu burada yaşayan adam anlayamıyor ne yazıkki.
Yatalak bile olsa evlenmeyi düşünen bir Danimarkalı bayan varsa özel mesajını esirgeme lütfen
Edit: IELTS: 7, 6 packin 4 tanesi görünür durumda
Sen bunu kilometrelerce öteden anlıyorsun bunu burada yaşayan adam anlayamıyor ne yazıkki.
Yatalak bile olsa evlenmeyi düşünen bir Danimarkalı bayan varsa özel mesajını esirgeme lütfen
Edit: IELTS: 7, 6 packin 4 tanesi görünür durumda
Hadi buyurun bakalım... Şu formu az kurcalayalım 2006 dan bu yana açılan konulara bakın , yazışmaların çoğu şu cümlelerden ibaret , “ bu fiyatlarla motosiklet alınmaz” , “ bu yılda motosiklet hayal oldu” , “ sonumuz hiç iyi değil” ama gerçekte bir bakıyorsunuz alan almış biniyor.. Gelin kızlar hem ağlarım , hem giderim dermiş..
Ortalama fiyatı 15000tl olan motorlardan bir sene 11850 adet satılmış, sonraki sene ise ortalama fiyatı 10000tl olan motorlardan 14200 adet satılmış ise motosiklet satışlarının artması iyi midir kötü müdür?
Sektör büyümüş müdür küçülmüş müdür?
Küçük hacimli motorların bakımı, sigortası yaptırılmıyor, sürücüsü motosiklet ehliyeti almıyor ise küçük hacimli motor sayısının artışı hayırlı bir şey midir?
Bu sene ortalama fiyatı daha yüksek olan motosikletler,geçen seneye göre ortalama fiyatı daha düşük olan motosikletlerden daha fazla satılmış.
50cc'yi çıkartın,yine tablo aynı.
Geçenlerde bi ankette 13,500'lık Yamaha Ys bugun bir commuter alacak olsanız hangisini alırdınız sorusunda en çok tercih edilen model olmuş.
Tuik'in rakamlarına bakın,ucuz çinliler değil,%20 gümrük vergili japonlar daha çok satmış.
Bende diyorum ki hem fiyatlar artıyor diye ağlıyoruz,hemde hala çatır çatır tüketiyoruz.
Tekrar söylüyorum,50 cc segmentini bu tablodan çıkarın yine satışlar yükselme eğiliminde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------
İtirazımız,bu kötü gidişe dur demek adına söylemden öteye gidilmemesi.
Yoksa bende isterim bu ülkede herkes en kallavi motora,en uygun fiyata binsin.
Ama yok anasını satim,zamdan başımızı kaldıramıyoruz ki.
Daha köküne kadar girmedi diyosun yani admin. Kaba mı oldu bilmiyorum ama, kibarını bilemiyorum.
Rahmetlinin anlattığı gibi "Bizim oralarda göze, göz" derler. (Bunun kibarını bildiğim için yazabildim.) ;)
Motosiklet satışlarındaki artış için konu açan admini iktidar yanlısı diye nerdeyse dövecekler 😄
ha gayret! biraz daha yazarsanız basit bir motorun 20.000 lira olmasını davullarla zurnalarla kutlayacağız. bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatmamıza az kaldı.
Folloş
"Banu ŞEN
Emniyet verilerinden edinilen bilgiye göre sadece 26 Mart ile 1 Nisan arası 1 haftalık dilimde, doğu sınırlarımıza yakın bölgelerde yakalanan kaçak göçmen sayısı 2 bin 713. Bunların 2 bin 530’u Afgan, 146’sı Pakistan, 34’ü Bangladeş ve 3’ü Afrika uyruklu. Son 3 ayda Türkiye’ye kaçak giriş yapan Afgan göçmen sayısı 20 bine yakın.
Günde 500 civarı Afgan göçmenin tüm operasyonlara rağmen sınırlarımızdan kaçak giriş yaptığı tespit ediliyor. "
Büyük ülke olduğumuz için herkes bize sığdırıyor!!!
Sadece veri yazarsan, bu istatistik olur.
Admin veya benim gibi "Zamlara rağmen" veya "folloş" yazarsan insanları tahrik edersin. Admin attığı başlıkla bunu yapmak istemiş.(işi bu)
En azından kendi adıma tepkim bu nedenle.
İyide kiminin ihtiyacı kiminin tutkusu zam geliyor diye mahrummu kalalım bir şekilde hedeflerimizi elde etmek için çabalıyoruz hem bu fiyatlara ağlıycaz hemde alıcaz yapıcak bişey yok satışlar dahada artar bence hele istanbul gibi bir yerde bazen gerçekten ihtiyaçmış gibi geliyor 10dk lık yolu 1 saatte gidince
Ergun bey. Ben beceremiyorum bu yandasligi yahu. Bakin siz ne guzel konulara ufak ufak ama sık sık kisa kisa kondurup sonra arazi oluyosunuz. Ben galiba cok dusunuyorum, sonra da takiliyorum. Bi de hedef sasirtmayi hic beceremiyorum. Gunah kecisi bulma sorunum var. Mesela bakin siz ne guzel son on senedir ekonomiden sorumlu israfkar ve rusvetci yonetimi unutturup, helal kazandigi parasiyla araba alan insanlari hedefe koydunuz? Cok yaratici. "Ağız burun dalacaksin" ayrintisi da guzel olmus. Ne kadar siddetli ifade, o kadar tepki, o kadar da az mantik ve dusunce, degil mi? Resmen sanat yapmissiniz yahu. Hele hele son mesajda sanki hakliymis gibi genis genis yazmaniza hayran kaldim. Vallahi biliyorsunuz bu isi, hic tevazu yapmayin. Ben zaten bu forumun kaliteli bi Aktrolu hakkettigini cok onceden yazmistim. Sizi aramizda gormek ne guzel. Hukumetimizin bize onem verdiginin bi gostergesi bence. Sagolun varolun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:21 ----------
Hazir aklima gelmisken, tek nacizane bir tavsiye... Gecenlerde keske sizle ayni dusunmeyenlere "tek hucreli" diye hakaret etmeyeydiniz. Agresiflik aksi sonuc verebiliyor malum. Baskalarina comar diyenlere odaklanip magdura yatmak daha mantikli degil mi? "Asil onlar saldirgan" falan... burada oldugu gibi mesela. Gerci siz daha iyi bilirsiniz ama...
Bence admine laf söylemenin anlamı yok sonuçta işini yapıyor haber paylaşıyor.
Satışlara gelirsek, bu yükselme mart nisan mayıs haziran da bile arta bilir. Nedeni şuan ellerinde 2017 model motor olmasıdır. Eski fiyattan veriyolar. Dolar 4 tl euro 4.90 tl den bayi motoru alınca fiyatları aynı mı kalacak ? işte ozaman kimse almayacak. Bu satışların yükselmesinin tek sebebi ellerinde olan malların daha uygun fiyattan verilmesidir. Bu sene görürüz böyle haber ama gelin görün ki 2019 satışlar dipte olacak.. Yükselen bir şeyin fiyatı düşmez bu da bir gerçek..
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
Ben bu filmi 12 Eylül'den önce de 1-2 kere görmüştüm, enflasyonun azgın olduğu zamanlardı, millet mal alır stoklardı, gelen zamlarla sermayeye sermaye katardı, arabalar daha boyası kurumadan piyasaya sürülürdü, 1 senede millet hem kullanır hem 2 katı değerlenirdi. Ama sonu kötü bitti tabii...
demekki neymiş? ocak şubatta motor alınır temmuz ağustosta motor satılır
Arkadaşlar özelikle ocak-şubat ve mart aylarında geçen sene ihraç edilen motorlar (%20 ek vergi öncesi) satılmakta. Aklında motor alma fikri olan olamyan şu an zamlı fiyat öncesi son fırsat'ı değerlendirmeye çalışıyor. Ekstra dan da bi 50cc piyasası oluşması ile rakamlar fazla gibi görünüyor.
Mesela şu an 2017 yılı bazı modellerde bitti. Bu yüzden garip fiyatlandırmalar olabiliyor. Örneğin ben alırken 200cc pulsar NS 14500 tl iken 375cc olan ve daha birçok ek özelliği olan dominar 17500 e alınabilmekteydi. Parası olan satın alımlarını gerçekleştirdi.
Asıl satışların yapıldığı mayıs-haziran-temmuz aylarına gelindiğinde ise gerçek tablo ortaya çıkacak. 50cc satışlarındaki artış bile senelik baz da baktığımızda 2018 i kurtarmaya yetmeyeceğini göreceksiniz.
çan çin çona kaymış millet başka bir sonuç yok burda.
bu başlığı bir devlet yetkilisi görse, anında gidip meclise ek vergi zammı ya da ötv artışı için önerge verir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)