Kanji adlı üyeden alıntı
Şimdi yorumları okuyorumda, şu kadar adamsınız, bir kişide dememiş ki arkadaş savaş halindeyiz, yedi düvelle savaşıyoruz, para lazım, elimizdeki motorların kıymetini bilelim, 3-5 sene muhafaza edelim, bakımlarını yapıp. Yok efendim zam olmuş vergi olmuş, vs.. vs.. Hiçmi haber okumazsınız her hafta onlarca şehit veriliyor, öldürdüklerimiz her türlü devletten adam... Euroyu kim yükseltiyor, Euro ile mal talep edenler, kimdir o? Avrupa araba almak isteyen, motor almak isteyen, elektronik cihaz almak isteyen, vs.. vs.. Almazsan, tüketmezsen, elindekini 5-10 sene kullansan ölürmüsün? Nasıl bir tüketim toplumu olduk yahu? Benim '14 xmaxim var 250 lik, 47 bine gelmiş, Mevla ömür verirse 100-150'bine kadar kullanmak istiyorum. Velev ki devlet zammı yapmasaydı Yamaha yapmayacakmıydı zaten? Son 3-4 senede xmax'e gelen fiyat artışlarını, xmax 300'ün piyasaya çıkış fiyatını, servisin rutin bakımına kaç para geçirdiğine iyice bakın. Ses eden oldumu? Forumda yazanlardan bahsetmiyorum, gideceksin, almayacaksın, bakımını mümkün mertebe kendine yapacaksın, tepkini koyacaksın. Km'ye vurduğunda orta segment bir BMW'nin bakım maliyeti kadar maliyet çıkıyor xmax'de. Suçlu devletmi burda? Devlet diyor ki alma, verginin amacı bu, yeni motor alma, yeni araba alma, her sene cep telefonu alma, idare et eskinle, arasında zaten uzay teknolojisi yok, iki Lcd ekran 3-5 hp daha yukarı, iki karenaj hoop fiyat x2. Sonra garantiden çıkmasın 2 sene sevisin kucağına git, ama aküyü bile garantiye sokmasın kulanıcı hatası desin, 3000 bakıma 150TL kitelsinler en az. Acık kafanı kullansana, uyanık olsana, sokaktan süpürülmüyorki bu para... İşin özeti şu, savaştayız arkadaşlar, son 3-4 senedir, adı konmamış bir savaştayız. Ekonomik olarak da herşeyi deniyorlar askeri olarakta... Ben hiç bir partiye mensup değilim, ve benim paramla topladıkları vergileri sefa için kullanıyorlarsa haramı zıkkım olsun. Ama bir gerçek var, hayat şartları dünyada her geçen gün zorlaşıyor, buna adapte olalım, bugün bir clio 85-90 bin lira, kangoo olmuş 70 lira, almayın. Elinizdekini kullanın, tasarruflu olun. Siz almak zorunda değilsiniz,ama üreticiler üretip satmak zorunda bunu unutmayın. Alırsan, koyduğu kuralları kabul edersin cebinden daha fazla çıkar, almazsan bir süre sonra o sana satmak zorunda olduğu için ciddi indirim yapar. Yahu xmax 300 30 liradan çıktı yok vergi vs dediler, forza 22-23 liraydı ya, ulan demezlermi adama bu fark nereden geliyor diye...
Benim görüşüm bu, devlet bu sene otoyollara zam yapmadı motosikletlere, Allah razı olsun dedim, eziyet olcak olsa yaparsı %50, ödesinler derdi, kimse bunu dile getirmiyor. Bahçeşehir Mahmutbey arası 1,25 TL ödüyorum, araba vs oldumu 3,75 alıyorlar, 2,50'tu geçen sene. bugün 4-6 yaş arası 250cc'ye kadar her motor yıllık 105 TL MTV ödüyor, çokmu? 10 - 20 binlik motora çokmu? Az ödüyorsunuz 300TL yaptım dese kim ne diyebilir? Ama adamlar diyor ki, ülkede yeteri kadar arabada var motorda var, almayın yenisini. Kullanın elinizdekini... Memlekete çöplüğe dönmesin tasarruflarımız cebimizde kalsın, mümkün olduğu kadar. Herşey ilelebet böyle gidecek değil. Benim düşüncem bu yönde...