Son Dakika: MTV'ye 'motor gücü' tanımı geliyor..
-
"Ağbal, elektrikli araçlardan hiç vergi alınmaması yönünde talepler olduğunu ifade ederek, "Biz bu vergide yüzde 75 oranında indirim yapmak suretiyle önemli bir teşviği vermiş oluyoruz." dedi."
Şair burda diyor ki: Elektrikli otoya daha az sapladık, böylece elektrikli oto kullanımını teşvik etmiş gibi olduk
Kafalara gel
Reklamlar
-
hitap ettikleri kitle için gayet yeterli bir açıklama,
eminim bu düzenleme khk ile yapılacak,
khk ile memleket yönetip,
örtülü ile harcama yapılan ülkeye,
kaynak yetiştiremezsiniz.
en çok garibime giden de zamanında siyasi konularda atıp tutanların zaman içerisinde benzin fiyatlarına tepki göstermeleri,
tünelin buraya çıkacağını anlamak için çok büyük zekaya ihtiyaç yoktu.
hayat ne tuhaf ...
şuradan bir göğe bakma durağı uzatır mısın ...
-
The Dude adlı üyeden alıntı
hitap ettikleri kitle için gayet yeterli bir açıklama,
en çok garibime giden de zamanında siyasi konularda atıp tutanların zaman içerisinde benzin fiyatlarına tepki göstermeleri,
tünelin buraya çıkacağını anlamak için çok büyük zekaya ihtiyaç yoktu.
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
-
50cc 3 beygir alın rahat edin. 😁 çare kalmadı başka.
-
1.0 TSI sahiplerine çok koyar bu durum.
-
Adamlarda zeka yok ki düşünemiyor ki düşünse bu duruma gelmezdik padişah hazretleri her çıktığında diyor ki düşünebiliyormusunuz ?Tabi ki hayır düşünebilse oraya gelmez.En iyisi hidrolik disk frenli mosso pisletime 80 cc benzinli motor takmak vergisiz )
-
50 cc motosikletlerin vergilendirilmeyeceğine dair ferman mı var elinizde ?
bu arada emekliliğimi talep edeceğim,
hangi moderatör ilgileniyor bu konu ile =
-
İşin özü: MTV, motor hacmi ve motor gücüne ve başka kriter varsa ona göre hesap edilir. En yüksek hangisi çıkıyorsa onun üzerinden tahsil edilir. Kargolardaki ağırlık ve hacim fiyatlandırması gibi.
-
Sadece egzoz emisyonu üzerinden vergi hesaplansa ne güzel olur. Üzerinde detaylıca düşünmedim henüz ama en mantıklısı bu bence.
Tabii amaçları mantık değil.
-
_chaotic_ adlı üyeden alıntı
-almanya: co2 salınımı ve silindir hacmi.
-ingiltere: co2 salınımı ve araç fiyatı belirli bir değerin üzerinde olanlar için ek vergi
-fransa: co2 salınımı
bunların üçünde de co2 salınımı olmayan elekrikli motorlara mtv yok.
Thracian adlı üyeden alıntı
Doğrusu egsoz emisyonuna göre MTV almak.
MeliksahMELO adlı üyeden alıntı
Sadece egzoz emisyonu üzerinden vergi hesaplansa ne güzel olur.
Nohut fiyatlarına bakın. Araç ta neymiş, biz gıdaların gaz salınımına göre vergi getirmişiz. Bu kadar ileri görüşlü hangi Avrupa ülkesi var?
-
Thracian adlı üyeden alıntı
Kendim bizzat rollinglere katılmıyorum ama rollingçi bir arkadaş grubum var.
Büyük bir ihtimal motoru bırakıyorum bu fiyatlara bu aşk yürümez.
#çarecorsa
https://youtu.be/Ju2Vpc5RMvk
-
-
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Devlet nerde bir para kaynağı bulsa onu vergi ile değerlendiriyor.
İş aslında tam şuna benziyor.Çocukların köstebek oyunu vardır.Kafasını çıkartana terlikle vurursun.Sonra başka yerden patlar.
Japon motor ithalat vergisinden sonra.Elektrikli araçlarda boşluk vardı şimdi onu kapatmaya başladılar.
Bakalım devlet başka nereyi vergilendirerek kapatacak.
-
Tüm dünya elektrikli araç teknolojisine halk yönelsin diye adımlar atmayı düşünürken bizimkiler nasıl halkıma geçireyim diye düşünüyor yine. Hüloğcuları alalım
-
Bir ara bakan karbon salınımına göre çevreyi koruyacak şekilde vergi sisteminizde duzenlicez dediler düzenlediler ve bütün fiyatlar inanılmaz arttı. Çevre mevre hikaye hani temiz diye elektrikli araçlardan ötv falan alınmıyordu. Para çıkışmıyor havada karada.. Zengin daha zengin fakir daha fakir 50 bine 48 ay taksitle 18 bin fark alan banka bugün mesaj atmış 24 bin farkla size
özel diye 😂 Biraz da kendileri kıssa ya mesela bir maaşları devlete bağışlasalar bindikleri ultra lüks mersedesleri clio ile değiştirseler..
-
araç işi çığırından çıktı. alırken ödenilen bir ton vergi akabinde mtv, kasko, sigorta derken bir de üzerine çılgın gibi vergilendirilmiş benzin/motorin. daha servis, yedek parça olayına girmedim bak.
çocuklar olmasa satarım arabayı; zaten yaz-kış motora binen bir insanım, her yere motorla giderim şerefsizim.
(pii, lan bi zamanlar jip alma hayalleri kuruyordum mk! nereden nereye!)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)