Kask İthalatına Yasak Geldi. Yeni genelge yayınlandı.
-
Reklamlar
-
Nihayet merdiven altı kask satışlarının durdurulması güzel olacak .. Bu sayede sway gibi hiç bir belgesi olmadan uyanık tüccar tarafından çinde yaptırılıp türkiyeye satılan kasklar raflardan kalkmış olur. Umarım yürürlüğe girer.
-
İyi de bu tip kaskları polis de halka dağıtıyor ne olacak..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
sasirtici bir gelisme ulkemiz icin
-
hachiko adlı üyeden alıntı
İyi de bu tip kaskları polis de halka dağıtıyor ne olacak..
Dağıtacak başka kask bulsunlar artık kendilerine muhtemelen gümrük içeri sokmayacak.
-
bir sonraki adım: bireysel ithalata sınırlama
-
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
Tüm testlerden 5 yıldız güneşte kararan vizör çizilmez buğ yapmaz hiç bişi olmaz
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
ürünün tse'ne tabi olması demek ek ücret demek,
yani ithalat ücreti bir çeşit vergi ile artacak.
yani kask fiyatları artacak.
yani zam gelecek.
-
The Dude adlı üyeden alıntı
ürünün tse'ne tabi olması demek ek ücret demek,
yani ithalat ücreti bir çeşit vergi ile artacak.
yani kask fiyatları artacak.
yani zam gelecek.
Zaten ithalatı yapılan her ürün tse standartlarına uyumluydu. Burada söylenen şey antin kuntin wiwi gibi free m gibi su tabancası kalitesindeki ürünlerin gümrükten geçemeyerek satışının yasaklanması olduğunu anladım ben. 2 sene önce kasklara extra vergilendirme zaten yapılmış durumda hali hazırda ne satıcılar kask satabiliyor ne millet kask alıyor daha bunun üzerine zam olmaz diye düşünüyorum. Yakındır türk markalarını daha yoğun vitrinlerde görmek..
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
Polissavar testinden geçmiş bir kask. Tek geçtiği test.
-
şu gözler şu kirpikler bir içim su, temsili resim koyarken niye hep kadınları koyuyorsunuz? ben bunda bir kasıt arıyorum. erkek yok mu erkek?
baka baka doymaz gözümüz, bari göz görmesinde gönül katlansın. çok güzel gözleri var, o narin burnu, yeşil gözler. çok güzel.
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
Zaten ithalatı yapılan her ürün tse standartlarına uyumluydu. Burada söylenen şey antin kuntin wiwi gibi free m gibi su tabancası kalitesindeki ürünlerin gümrükten geçemeyerek satışının yasaklanması olduğunu anladım ben. 2 sene önce kasklara extra vergilendirme zaten yapılmış durumda hali hazırda ne satıcılar kask satabiliyor ne millet kask alıyor daha bunun üzerine zam olmaz diye düşünüyorum. Yakındır türk markalarını daha yoğun vitrinlerde görmek..
tam olarak bu şekilde değil sanırım,
zira yakın zamanda kullandığım yan sanayi hava filtresinin fiyatı arttı,
ürün tse incelemesine alınmış,
önceden de aynı ürün geliyordu ve tse uygunluğu (sanırım) kağıt üzerinde bildiriliyordu,
bu değişiklik ürün başına 7-8 lira fark yarattı,
27 liradan 35 - 40 liraya çıktı, (35 olmasının sebebi ise tanıdık yerden nakit alıyor olmak)
kasklarda da aynı durum olacak gibi,
gümrükçü tanıdıklar var denk gelir ise sorarım,
ve fakat yakın zaman içerisinde kask fiyatlarında değişiklik olur ise daha net anlarız.
-
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum bu ülkemiz adına alınan gerçekten güzel bir karar neden m i? ,
Artık ülkeye nötr kutu dediğimiz markası belli olmayan uyduruk ürünler gelmeyecek tüccarlar ıcın zarar kullanıcı için avantajlı ne üdü belirsiz ürün yok artık .....
2. bir konu Tse gerçekten test ettiriyor uymayana onay vermıyor bu şekilde kullanıcı dostu ürünler piyasada kalıyor ...
3.dez avantaj fiyatlar yükselecek ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum bu ülkemiz adına alınan gerçekten güzel bir karar neden m i? ,
Artık ülkeye nötr kutu dediğimiz markası belli olmayan uyduruk ürünler gelmeyecek tüccarlar ıcın zarar kullanıcı için avantajlı ne üdü belirsiz ürün yok artık .....
2. bir konu Tse gerçekten test ettiriyor uymayana onay vermıyor bu şekilde kullanıcı dostu ürünler piyasada kalıyor ...
3.dez avantaj fiyatlar yükselecek ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------
The Dude adlı üyeden alıntı
tam olarak bu şekilde değil sanırım,
zira yakın zamanda kullandığım yan sanayi hava filtresinin fiyatı arttı,
ürün tse incelemesine alınmış,
önceden de aynı ürün geliyordu ve tse uygunluğu (sanırım) kağıt üzerinde bildiriliyordu,
bu değişiklik ürün başına 7-8 lira fark yarattı,
27 liradan 35 - 40 liraya çıktı, (35 olmasının sebebi ise tanıdık yerden nakit alıyor olmak)
kasklarda da aynı durum olacak gibi,
gümrükçü tanıdıklar var denk gelir ise sorarım,
ve fakat yakın zaman içerisinde kask fiyatlarında değişiklik olur ise daha net anlarız.
Eskiden yılda 1-2 kere TSE den arkadaslar gelıyordu ve test makınasında testını yapıyorduk ( bı kac urun secılıp rast gele ) eğer standart değerlerde olursa onay verip gidiyorlardı şimdi gebze de test ettiriyorlar tek tek ve bunun bır malıyetı var ...
https://www.youtube.com/watch?v=T0jbH_Vu_eA&t=1s
-
Bu yasağın mantığı doğru, uygulaması yanlış. Mesela ben gittim Çin'e, şahsım için dandik kask aldım, bagajıma attım, gümrükten de geçti. Veya gümrükte farkedildi ama ben vazo olarak kullanacağımı söyledim (Vazo olarak kullanmama engel bir şey yok). Hakikaten de vazo olarak kulladnım. Günlerden bir gün kask olarak kullanmaya karar verdim. Buna engel bir şey yok.
Bu yasak şöyle konulmalıydı. Avrupa uygunluk belgesi olmayan kaskların motosikletlerde kullanım amacıyla ithalatı, satışı ve trafikte kullanılması yasaklanmalıdır. Yanlış bilmiyorsam Avrupa'ya sadece DOT sertifikası olan kaskı sokabilirsiniz, ama trafikte kullanamazsınız.
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Bu yasağın mantığı doğru, uygulaması yanlış. Mesela ben gittim Çin'e, şahsım için dandik kask aldım, bagajıma attım, gümrükten de geçti. Veya gümrükte farkedildi ama ben vazo olarak kullanacağımı söyledim (Vazo olarak kullanmama engel bir şey yok). Hakikaten de vazo olarak kulladnım. Günlerden bir gün kask olarak kullanmaya karar verdim. Buna engel bir şey yok.
Bu yasak şöyle konulmalıydı. Avrupa uygunluk belgesi olmayan kaskların motosikletlerde kullanım amacıyla ithalatı, satışı ve trafikte kullanılması yasaklanmalıdır. Yanlış bilmiyorsam Avrupa'ya sadece DOT sertifikası olan kaskı sokabilirsiniz, ama trafikte kullanamazsınız.
o zaman yoğurt kovası kullanmanın da bir sakıncası yok. güneş gözlüğü + 1 litre dost yoğurt kovası tamamdır.
-
Arkadaşlar kask ithalatı yapan, bu işin detaylarını ve içyüzünü bilen birisi olarak bu habere oldukça sevindim. 100 liraya-200 liraya satılan kaskların alındığı rakamları görseniz o kaskın koruma ihtimalinin olmadığını, teninize temas eden malzemenin ne gibi zararlı maddeler barındırabileceği gibi konulara hiç girmeyeceğim. Canını ve sağlığını seven bir insan 200 dolar ve üzeri kask almadığı sürece gerekli güvenlik ve konfora sahip değildir. Korumanın yanında camın verdiği görüş kalitesi, havalandırma ve konfor sürüş için çok önemlidir.
Avrupa ECE, Amerika DOT ve SNELL kabul ediyor. Gelişmiş bir avrupa ülkesinde sadece DOT veya SNELL olan bir kask kullanılamaz, ECE aranıyor, ABD'de de aynı şekilde DOT veya SNELL isteniyor. SNELL'den geçmiş bir kask bütün sertifikaları rahatlıkla alabiliyor dünya üzerinde, o derece güvenilir bir kurum.
Ülkemizde durum şöyle, kaskı gümrüğe getirdiniz ECE belgesi var mı diye soruyor, TAREKS işlemine tabi tutulup görsel bir denetimle geçiştiriliyordu. Birçok firma paint ortamında ECE belgesi vs yaparak ülkeye malını sokuyordu ancak anladığım kadarıyla artık, resmi belge ile işleme alınacak veya teste tabi tutulacak ürünler. Burada kullanıcıya da çok iş düşüyor, kanun çıksa da kaçak yollarla getirecek bir sürü firma ve kötü niyetli insan olacak.
-
Wiwi kaskları +4 hp verir.
-
Millete kask takmayı öğretemedik.
Şimdi pahalı diyip hiç takmazlar
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
o zaman yoğurt kovası kullanmanın da bir sakıncası yok. güneş gözlüğü + 1 litre dost yoğurt kovası tamamdır.
Kullanmanın sakıncası yok diye bir ifadem yok. Dikkat ederseniz, motosiklet üstünde kullanımını yasaklarsınız, motosiklet mağazalarında satışını yasaklarsınız.
Dandik kasklar, getirirlerse hediyelik eşyacılarda satılır, onlar da getirmez. Ve dandik kasklar doğal seleksiyonla elenir. Bu yasağın şu sıkıntısı var cidden. Diyelim airbrush yapacaksınız, denemek için ucuz kask lazım. Veya denemek değil de yapıp sergilemek istiyorsunuz. Nereden bulacaksınız dandik kaskı? İşte böyle durumlar için en azından hediyelik eşya satan yerlerde satılabilmeli, veya bireysel ithalatına engel olunmamalı.
Trafikte de polisler sürücüden kasktaki CE logosunu göstermesini ister, gösteremezse ceza yazar. Mesela bakın, ithalat engellendi şimdi ama yurt içindeki mevcut uyduruk kaskları kullanmak hala yasal.
May the Force be with McLaren Mercedes
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)