Mart ayında satış yasak heralde hocam
Ben hep söylüyorum abi.. Zam bitarafımızı 'okşadıkca' biz daha çok 'zevk' alıyoruz. Çatııır çatııır da satmaya devam edecekler.
50cc ve elektrikliler artmış diğerleri düşmüş. Buradan milletin motosiklet almaya gücünün yetmediği sonucu çıkar.
Ne artışı, artış sadece toplamda 14000 adet. Peki neyin satışı artmış?
1. 50 cc ve altı artış: 9300 adet
2. 50-100 cc arası artış: 3000 adet
3. 250-500 cc arası artış: 650 adet
4. Elektriklide artış: 5200 adet.
Toplamda 14.000 adet artış var görünüyor. Aslında dişe dokunur cc'deki tek artış 250-500 cc arası sınıfta, o da sadece 650 adet. Geri kalan tüm sınıflarda (100-1800 arası)aslında düşüş var. Peki ne kadar düşüş var: toplamda 3500 adet düşüş var! bu da geçen yılın 100 cc üzeri tüm kategorilerde de toplam yaklaşık % 2.8 azalış demek.
Hayatta ilk defa bir fare, batmak üzere olan bir gemiye doğru yüzüyor...
Artışın tek bir nedeni var o da yeni ehliyet yasası. Siz asıl bu sene olacak düşüşü görün.
Sayin cumhurbaskanimiz buyumenin %11.1 olarak aciklandigini soylemis. E cok iyi degil mi?
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...lari-aciklandi
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...-11-1-2570808/
Mansetler: Dev buyume. Turkiye hem dunya lideri, hem Avrupa'yi dorde katladi.
E bakin ordumuz da sinir disi operasyonlarda fetihler uzerine fetihler gerceklestiriyor...
Herkes niye sikayet ediyor anlamakta zorlaniyorum... Kacirdigim bir nokta mi var yoksa?
Benzin pahalılığı, trafik sıkışıklığı, ehliyet yasası gibi olgular da etkilemiş olabilir. Yoksa halkın alım gücü azaldı.
Amerika'da Danica Roem isimli açıktan transgender biri Virginia eyaletinde seçim kazandı. Karşısındaki de kendini homofob olarak nitelendiren bi republican'di. Herif nasıl kullandı bunu seçim boyunca, nasıl saldırdı kampanya boyunca kadına, pardon adama
Kadın seçimi kazandı, gazeteciler seçimi kaybeden adam hakkında ne diyeceksiniz diye sordular. Kadın "artık seçim için yarışmıyoruz. Ben onu mecliste temsil ediyorum. Ve mecliste temsil ettiğim kişiyi kötüleyemem" dedi.
Karakter budur işte... Din, politik görüş, ırk, millet, cinsiyet vs. bir yana. Önce insanız. Unutmamak lazım.
Motosiklet sayısı artmış 2017 de.
Ama fark ettiyseniz kücük cc motorlarda oran artışı söz konusu. Cc büyüdükce fiyatlar orantısız artmakta yani bize hitap etmiyor.
Bu yıl, bu fiyatlar ile %20 ile %30 arası düşüş olacağını tahmin ediyorum. Sadece küçük cc motorlar satılmaya devam edecek 50 cc ile 200 cc arası motorlar da etkilenme daha az olacak görünüyor.
200 cc üstü tüm motosikletlerin nerdeyse tamamı satışta düşüş'e geçecek. Tabi bu değerlendirme sıfır motosiklet için geçerli
27 tane meşhur psikiyatrist, Trump'un yaşayışını, söz, tavır ve davranışlarını akademik olarak inceleyip kitap yazdılar. Best seller oldu.
https://www.amazon.com/Dangerous-Cas.../dp/1250179459
Herifin ruh hastası olduğu resmen tescillenmiş oldu. Kitap çok popüler olunca Trump temiz kağıdı almak zorunda kaldı.
Düşünsenize böyle bir olayı Türkiye'de... Nice olur o doktorların hali
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)