Ekrem Ata bunu beğendi ....
"Siz misiniz benim euro 4 modellerime laf atan" deyip
Bıyık altından gülüp, ellerini avuşturuyordur ,
Ekrem Ata bunu beğendi ....
"Siz misiniz benim euro 4 modellerime laf atan" deyip
Bıyık altından gülüp, ellerini avuşturuyordur ,
Ne o , ne bu , ne her ikisi , nede hiçbiri...
Bence montaj bu liste...
yanlış hesaplamadıysam,
listedeki avro fiyatlarının tl karşılığında Euro kuru 4,15 tl.
an itibari ile suro 4,52 tl.
bu veriler ışığında,
6.648 Euro tutarındaki xmax 250 karşılığı güncel kur ile 29.916 tl ediyor,
daha farklı hesaplara gark olacağız anlaşılan.
2 sene önce yazmıştım. Kötüleşen ekonomi ile birlikte satışlar azalacak, bayiler ayakta kalmak için birim üründen elde ettikleri kârı arttırmak zorunda kalacaklar, bir süre sonra o da yetmeyince bayiler kapanmaya başlayacak.
Her halükarda motosiklet alacak olan, maddi gücü yeterli kesime kesime fahiş fiyattan motosiklet satmaya devam eden az sayıda bayi dışında tüm bayiler kapanacak.
Sene 2008 , euro/tl 1.75. En ust segment motorlar 20.000 euro civarı yani 35.000 tl....
Şimdi r25 ,27.000 tl , kur hareketi, enflasyon, zamlar yetmezmiş gibi , ithalat vergisi %20 eklediler.
Sene 2008 çok yakın arkadaşım İtalya'dan Türkiye'ye taşındı, 5 yıl orda kaldı,master yaptı sonra çalıştı, otomotiv sektöründe kalite mühendisi. İstanbul'da çalışmaya başladı, Türklirası maaş alıyor, o zaman ki eurtl kurundan hesaplarsam 2000 euro maaş ödeniyordu.
Sene 2018 koskoca fabrikanın kalite müdürü oldu , maaşı yine 2300 euro, yani %12 zamlanmis 10 senede
Nasıl yerimizde sayıyoruz ama...
Bunu buraya bırakıyorum.Biz ülkece zevk alır olduk bu işlerden.Ülke ilerleyeceğine daha çok geriye gidiyor,çünkü baştakiler istemiyor cahil toplum daha çok işlerine yarıyor.
O yüzden vur banağğğğ diyorum.
Aman arkadaşlar yapmayın etmeyin. Bu zamlar, alım gücünü zayıflatma, Türk lirasının değersizleşmesi vs. hepsi halkın iyiliği için.
Düşünsenize; motor ucuz, asgari ücretle çalışan rahat rahat alıp biniyor. Bu durum insanı tüketime sürükler, israfa iter. Sonunda da tüketim toplumu olur çıkarız ve dışa bağımlı, asimile bir toplum olarak arada kaynar gideriz.
Aman diyeyim kimse bulunduğu durumdan şikayet etmesin, biat etsin ve haline şükretsin.
Motor aliyorsunuzya ne indirimi yok siz fetocumusunuz.
https://i.hizliresim.com/pG7dAr.jpg
Acaba darbeden sonra fetocuların arasına karışıp yurtdışınamı kaçsaydım.
Bak gene zamları utanalım diye diyaneti ortaya sürdüler diyanetten sonra ne olacak acaba.
Elinizdeki motorlara sahip çıkın derim ben. Satmayı düşünüyordum 3. ay gibi satarsam sevsinler bune lan ?
artık motosikletlerin ismini değiştirip fuck buddy diyelim.
27.000 tl X- max nedir ? Altınla kaplasan bu kadar etmez yine
Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !
Yamaha iyi guzel zam yapiyorsun da neden avrupa gibi sifir motosiklete 5 yil garanti vermiyorsun?
Hasmet Danimarkada yasiyorum ve su anki motosikletim tracer700, Türkiyede 2 yil olan garanti Danimarkada 5 yil.Servis araliklarida 1000-10000-20000 bin diye gidiyor malesef Türkiyede motosikleti aldigim yamaha bayiisi servis araliklarinin her 5 binde olacagini søyledi,daha sonra bakim icin baska bir yamaha bayiine gittigimde isin aslinin øyle olmadigini øgrendim,servis araliklari kitapcikta yazdigi gibi ve danimarkada oldugu gibi gibiymis..
konuya dönüp tekrar baktım: vergili ve vergisiz fiyatlar arasında ki uçurum bence zamdan daha dikkat çekici
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)