Geçmiş olsun. Ninja300 kullanıyordu arkadaşımız sonra 636'ya geçti. Videolarının bir kısmını izlemiştim.
636 nasıl bir makina va fikrim olsu diye. Şöyle düşünüyorum, ninja300 le bu kazayı yapmazdı, 636 ile o an ,guven hissini kaybedip panikledigini düşünüyorum. 636 yı aldığında.çok büyük bir coşku ve sevinç vardı, allah kaza bela gostermesin diye içimden temennise bulunmuştum,fakat hayali olan makinayi alınca hisler,coşku kontrolü artık sizden çıkıyor. Bu gün virajda yapmasa,yarın başka bir an başına kaza gelme ihtimali kuvvetliydi,sürüşünü izlediğim icin söylüyorum.
636 ya kafa olarak,his olarak sindirerek binmiş olsaydı eminim bu kaza gerçekleşmeyecekti. Ucuz atlatmış, umarım bir daha yaşamaz.
Arkadaşlar, cc yükseltirken sadece teknik yeterlilik değil mevzu, his ve kafa olarak kontrol,hazır olmak en az teknik beceri kadar önemlidir. Unutmayın.
Bu tür insanların motosiklet kullandığına inanmak gelmiyor içimden. Kendilerini ya ölümsüz yada hata yapmayan süper yaratık sanıyorlar. Motosiklet bu sen bilmezsin bazen senin hata yapmadan sürüyorum dediğin yerde elli tane hatan vardır ama şans işte. Şans insanların bir yerlerini kaldırabiliyor!
Kaza maza yok ortada, motoru durdurup üstünden atlayvermiş. Tık kazanmak için kurgu yapmışlar. Başarılıda oldu hani. Gasteye dahi çıkmış. İşin garip tarafı kendi kurgularına ambulansı dahil etmeleri. Böyle gereksizler için meşgul ediliyor.
Çoluğu çocuğu viraja özendirip gaz verirsen böyle olur.
Viraj yapmak düz yolda 299 yapmaktan çok daha fazla tehlikelidir...
Ortada ne düşülecek viraj var ne de sürat var. Yazık vallahi altında ki makinaya yazık...
Birileri hala bu işi oyun sanıyor. Eğer extra bir nedeni yok ise aşırı acemice yapılan bir kaza olmuş.
düşerken düz gittiğinin farkında olanlar konuyu terk etti bile
Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !
"Size çoğüsel vidyo çıkarcam" demiş.
Dediğini yapmış.
Bu arada yüksek hızından değil, viraj tekniği konusunda zırcahil olduğundan düşmüş.
Geçmiş olsun, umarım biraz akıllanır.
Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.
kawasaki hic sevmem ama bu 636 kasa cok hosuma gidiyor.
bir kere sürme firsatim olmustu, viraji cok güzel bir motordu. bu oglan nasil düsmüs pek anlam verebilmis degilim. yazik etmis motora.
cogu arkadasin dedigi gibi öyle hizli falan da degil. hizi son derecede normal o viraj icin.
ya düz yollara devam etmeli arkadas ya da viraj olayini ögrenmeli. Ki ss makinayla düz yolda nereye kadar zevk alinir bilmiyorum.
motorcunun böyle akılsızını görünce sinir oluyorum, öğrencisin belli ki motoru ailen almış, anneler kadar değerli varlıklar olamaz, evet babalar da değerli ama annenin önemsemesi ayrıdır, annen motoru bırak diyor, biraz empati kurabilsen keşke, hayır motoru bırakmayacağım kadar sığ bir laf olabilir mi, annene bundan sonra macera yok dikkatli kullanacağım demen lazımken onu üzmek nasıl bir elvaltıktır.
ben de kaza yaptım benim de annem, ailem motoru bırak dedi, bense makul mantıklı bir şekilde derdimi anlattım, elimden geleni yapacağımı motoru bırakmasam da nelere dikkat edeceğimi doğru düzgün adam gibi anlattım, endişelerini anladığımı belirttim, en azından benim aklı başımda olduğuma ikna oldular, mesele bu.
Arkadaş eğer akıllanmazsa birçok hayatını kaybeden vlogger gibi arşive kendini ekleyebilir, önce motorunun parasını kazanmayı öğrensin sonra youtube da bir kanal açsın derim, öyle viraj dönmek falan değil güvenli sürüş nasıl olur asıl onu gösterebilsin, açıkça sıtkım sıyrıldı böyle tipleri sosyal medyada görmekten, daha nesiniz ki millete saçmalıklarınızı gösterip gencecik çocukların akıllarına yanlış bilgiler sokuyorsunuz!
Söylediklerimi geri alıyorum adam takılberiymiş ak. Evi silah dolu.
Gerçi onları da motosiklet gibi kullanıyorsa kuru sıkı veya boncuk atıyordur...
Video'suna eklemiş yorumlara.
Motorcu çocuk adlı youtuber mış.Herkese merhaba arkadaşlar.Kaza hakkında açıklama yapmak istiyorum (her şeyi bildiğini sanan dal***aklar gelmeden).Arkadaşlar kazaya sebep olan neden viraja hızlı girdiğim için bakış noktamı kaçırıyorum, daha sonrasında bariyerlerin altına girmemek ve ya motorla bariyer arasında sıkışmamak için ön frene asılıyorum ve sonuç olarak kazayı yapıyorum.Bu verdiğim karar belkide daha kötü bir sonuçtan beni kurtardı.Belkide ön frene asılmasaydım ayağım bariyerler arasına girecek ve ağır yara alacaktım.Tabi ki viraja hızlı girip bakış noktamı kaçırmam benim hatamdır.Öğrenecek çok şey var.Teşekkürler herkese
Parantezin içinde yazan topluluk biz oluyoruz galiba.
Aha buda videosu.
Niye kaza yaptığını hala çözemedim ? halbuki viraja dahi girmedi
tamam adam rossidir ama kamera olayında farklı bir trip var.geçen 300 metre gittik 2 kişi vulcan s ile arkadan telefonla çekicem bassın diye duran arabayamı girmedik yola bakmadan çıktık önümüze araba atladı hemen kamerayı kapattım sonra düzeldi
Kaza sonrası için çektiği vidyo rahmetlinin vidyosunun tıpkısının aynısı gibi geldi bana
Bu adam motor kullanmayı bilmiyor. Bir de videoya çekmiş.
Çocuk bundan önce eminim bir çok viraj almıştır, yani şu kazayı yapmaması için herhangi bir cahillik olduğuna inanmıyorum, belli ki cahil değil zaten arkadaşlarını hemen kendiyle alakalı bilgilendiriyo, kendini kontrol ediyo, kontraya devam etseydi dönüyordu da zaten, fakat tecrübe eksikliği bu kazaya neden olmuş gibi.
Youtube'da pitstop zamanı diye canlı yayın yapıyor. 1. sezon 21. programı yapmış en son. :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)