Türk mucitler kendi elektriğini üreten motor icat etti.
Reklamlar
-
Hatay’da 4 arkadaş, kendi atölyelerinde hiçbir yakıt kullanmadan çalışan kendi kullanacağı elektriği kendisi üreten motor yaptı.
İşçi emeklisi Mustafa Varlı adlı şahsın hayalinden yola çıkan Dörtyol küçük sanayi sitesinde tornacı Erdal Arıkan, bobinajcı Abdulgani Hatutoğlu, motor yenilemeci Ercan Yakut, eski araba motorunun birkaç parçasından yararlanarak neodyum mıknatıs ve bobin kabloları kullanarak hiçbir yakıt kullanmadan, aküyle çalışan aynı zamanda kendi elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayan motor yapmayı başardılar.
45 yıl Almanya’da kaldığını belirten işçi emeklisi Mustafa Varlı, "Yurt dışında işçi olarak çalışırken hep aklımda olan böyle bir yapmak düşüncem vardı. Emekli olup yeterli zamanda bulunca 2 yıl önce Türkiye’ye geldim. Aklımdaki fikir ve projeyi burada bulunan sanayi esnafı arkadaşlarımla paylaştım. Onların da büyük özveri ve yardımıyla 9 ay içerisinde yakıt kullanmadan bu motoru çalıştırmayı başardık" dedi.
Yaptıkları motor için Almanya’da patent başvurusunda bulunduğunu belirten Varlı, şöyle devam etti:
"Bir ay sonra patent başvurularımız sonuçlanacak böyle bir motor olmadığına dair başvuru kağıtlarımız geliyor. Ürettiğimiz bu motorun Almanya’dan patentini almak isteyenler oldu. Fakat bunu ben kendime yediremedim bir Türk vatandaşı olarak geri ülkeme gelip bu motoru buradaki halkıma sunmak istiyorum. İnşallah burada bir taliplisi çıkar ona veririz. Bu motoru bu sanayi esnafı arkadaşlarımızla birlikte ortak bir çalışmayla yaptık. “Böyle bir alet dünyada yok, ilk budur. Kendi kendine sınırsız cereyan üreten motordu”
Bobinaj ustası Adulgani Hatutoğlu, bu işe arkadaşının fikriyle başladıklarını anlatarak, şunları ifade etti:
"Bobinleri sardık sonradan da hesaplamaya başladık matematiksel, fiziksel elektriksel hesapları yaparak bu makineyi bu hale getirdik. Her elektrik makinesi kendini soğutma ihtiyacı duyar çünkü her elektrik makinesi bir miktar elektriği ısı enerjisine dönüştürür. Bu yapmış olduğumuz da ısı enerjisine dönüştürüyor. Yok denecek kadar çok az miktarda olduğu için kendini soğutmaya ihtiyaç duymuyor. Neodyum mıknatısın manyetik alanından enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini de üretebilen bir makine oluşturduk. Şuan burada prototip olarak yaptığımız makine bobin ve mıknatıs sayıları arttırılarak otomobil, motosiklet, uçak ve gemilere takılabilir. Çok büyük bir güce de dönüştürülebilir, küçük boyutlarda da istediğimiz oranda üretimi yapılabilir"
Torna atölyesi sahibi Erdal Arıkan’da, mıknatıstan motor yapma fikrine ilk başta olmaz dediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Yavaş yavaş uğraşmaya başladığımızda imkansız olan bir hareket aldık. Yani bir motor krank milinin ölü noktasından mıknatısın itmesini sağlayacaktık. 9 ay içerisinde bu makineyi çalıştırdık. Bu parçaların hepsini bu atölyede yaptık. Bu makineyi halkımıza faydalı olacağına inanıyor ve biliyorum. İnşallah büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız görürler ve tutarlar elimizden bu icat dünyaya faydalı olacak bir buluştur”
Prototip olarak yaptıkları motoru hiçbir yakıt kullanmadan çalıştıran dört arkadaş buluşlarının dünyada tek olduğunu belirterek devlet yetkilileri ve sanayi kuruluşların sahip çıkmasını istediler.
Reklamlar
-
Başlayacağım, termodinamiğin 1. ve 2. yasaları diye. Korkumdan başlayamıyorum.
Kendimize niye güvenmiyoruz? Yok, engel oluyorsunuz. Falan filan.
Geri zekalılar deyip geçiyorum.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Başlayacağım, termodinamiğin 1. ve 2. yasaları diye. Korkumdan başlayamıyorum.
Kendimize niye güvenmiyoruz? Yok, engel oluyorsunuz. Falan filan.
Daha dünya düz'deyiz. Ne termodinamiği :D
Motora bakıyorum. Titreşimle enerjisinin %50'sini filan kaybediyor zannımca
Amcalara bakıyorum V = I x R nedir desem öyle kalacaklar gibi. Ama kendi kendine yeten elektrikli motor yapmışlar. Bravo, kendini bu derece kandırabilmek de bir başarı.
Bobinlerin ateşleme sıralamasını da distribütör yapıyor. icat efsane.
-
Her ay çıkıyor bu haberler. Kim çıkarıyor, niye çıkarıyor bilmiyorum.
Hepsinde anahtar kelimeler aynı; "emekli", "ilkokul mezunu", "patent", "neodimyum"(hep de yanlış yazarlar), "sonsuz enerji", "prototip", "dış mihraklar", "inşallah"
-
İyi ki 8-12 silindir blok kullanmamışlar. Onu gemilere yaparlar artık.
Bunlar hep Erke'den sonra çıktı. Koca koca adamları bile kandırdılar.
-
Dörtyol'lu kardeşimiz/forumun jönü/gönüllerimizin kuzey kutub temsilcisi Yunusus'tan doğruluğu hakkında röportaj isterik olur biter.
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Dörtyol'lu kardeşimiz/forumun jönü/gönüllerimizin kuzey kutub temsilcisi Yunusus'tan doğruluğu hakkında röportaj isterik olur biter.
Yunusus'u kandıramazlar mı? Eğitimi, mesleği ne?
-
emremm adlı üyeden alıntı
Yunusus'u kandıramazlar mı?
Eğitimi, mesleği ne?
Yeter derecede teknikten anlar diyeyim , daha hususi bilgileri içün kendisine öm yollayabilirsiniz.
-
Yaparken bize niye sormadınız diye ceza kesmesinler de amcacım. Boşver şu görür de bize yardımcı olur işini.
-
pea adlı üyeden alıntı
Her ay çıkıyor bu haberler. Kim çıkarıyor, niye çıkarıyor bilmiyorum.
Hepsinde anahtar kelimeler aynı; "emekli", "ilkokul mezunu", "patent", "neodimyum"(hep de yanlış yazarlar), "sonsuz enerji", "prototip", "dış mihraklar", "inşallah"
En önemli anahtar kelime: devlet büyüklerine teşvik için sesleniş...
Akademisyenler mal gibi sayfa sayfa proje yazsın TÜBİTAK'a AB'ye. Halbuki amcam nokta atışı yapıyo. Ballı bi teşvik alsa icad amacına fazlasıyla ulaştı demektir
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesisindeki bi hoca da kansere çare bulduydu, "cumhurbaşkanımız desteklerse kanseri bitiririz" diyodu adam.
Hep büyük ülke olma yolunda olduğumuzun işaretleri bunlar.
Aklın yolu bir.
-
-
akü'den güç alıyor, akülü bir sürü artık araç var, titreşimi olmasa menzili nedir? yoktan enerji var etmiyor heralde
-
polo34 adlı üyeden alıntı
akü'den güç alıyor, akülü bir sürü artık araç var, titreşimi olmasa
menzili nedir? yoktan enerji var etmiyor heralde
Menzili sınırsız. Bunu daha önce bende düşündüm X kutupların birbirini itmesi ile oluşan güç enerji çoğaldıkça itme dahada güçleniyor vitesledeki güç kaybının önünede bu şekilde geçiyor. aslında düşünen için insan için kolay bir proje hayata geçirmekse zor bir proje.
Menzil sınırsız demişken Aküler 5 yılda bir Mıknatıslar 25 yılda bir değişmesi lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------
Şunu'da yazayım hak geçmesin bu işin yani Mıknatıs ile sınırsız güç üretmeyi ve bunu evlerde sanayilere otomobilden deniz araçlarına hatta uzay araçlarında bile kullanmayı öngören ve bu işi yapan bir Türk mucidimiz var. kendisi emekli bir emniyet amiri. Muammer Yıldız
http://hmsbturk.com/tr/
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
bektanist adlı üyeden alıntı
Menzili sınırsız. Bunu daha önce bende düşündüm X kutupların birbirini itmesi ile oluşan güç enerji çoğaldıkça itme dahada güçleniyor vitesledeki güç kaybının önünede bu şekilde geçiyor. aslında düşünen için insan için kolay bir proje hayata geçirmekse zor bir proje.
Menzil sınırsız demişken Aküler 5 yılda bir Mıknatıslar 25 yılda bir değişmesi lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------
Şunu'da yazayım hak geçmesin bu işin yani Mıknatıs ile sınırsız güç üretmeyi ve bunu evlerde sanayilere otomobilden deniz araçlarına hatta uzay araçlarında bile kullanmayı öngören ve bu işi yapan bir Türk mucidimiz var. kendisi emekli bir emniyet amiri. Muammer Yıldız
http://hmsbturk.com/img/photos/fuar/fuar1.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=el9krMCR-xk
https://www.youtube.com/watch?v=sk2s8fHSP9k
Abi sabah sabah iyi güldürdün ya ARO
-
Adamlar cern de trilyonlarca dolar harcarken, bu 5 oto sanayi kekosu zero point enerjiyi keşfetmiş. Aslında ne kadar da kolaymış. Bu icatların hemen üstü örtülüyor çünkü amerika ve israil istemiyor. Yoksa mahvolurlar dimi .....
-
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Sebebini anlatta beraber gülelim mahrum etme beni
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
-
Aslında ilk elektrikli araba Çorum Oto San. Sit. üretildi.
Bunu kimse bilmez.
İlk elektrikle çalışan arabanın sadece ve sadece 25 metre menzili vardı.
Ustanın parası yetmediği için 25 metrelik uzatma kablosu alabilmişti.
-
bektanist adlı üyeden alıntı
http://hmsbturk.com/img/photos/fuar/fuar1.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=el9krMCR-xk
https://www.youtube.com/watch?v=sk2s8fHSP9k
Patent nedir?
Parayı bastırırsın, iki saatte projesini çizersin istediğin her şeye patent alırsın.
Mesela; ben projesini çizdiğim bu araçla, İkitelli'den toprağı kazarak, Paris'ten trafiksiz çıkacağım diye araç patenti alabilirim.
Saçma, ütopik, verimsiz olması önemli değil. İlk ben düşündüm, çizdim, 100 yıla kadar yapacağım.
Para da burada, verin patenti mi diyebilirim.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)