Türk mucitler kendi elektriğini üreten motor icat etti.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Tıp biraz gri bi alan. Bilinmeyen çok, test etmek zor, farklı insanlara farklı tedaviler bazen işe yarayabiliyor. Tabii ki çok fazla suistimal ediliyor. Ama tümden çöpe atmak ta mümkün değil. Mesela uzak doğuda bazı üniversitelerin tıp fakültelerinin "geleneksel uzakdoğu tıpı" bölümleri var. Bakmışlar işe yarıyor, bilimini yapmaya başlamışlar.
Fizik ve Kimya çok öyle değil. Yoktan enerji elde etme iddiasında olanla dalga geçmek mümkün
Erke dönergeci güzel bir örnek.
Bıçaksız ameliyatı da fizik olarak düşünebiliriz.
Zaten saçmalık, işin içinde medya olması, ilk onların haber yapması.
Misal; Zakkumcu. Yahu, medyadan gizli gidersin bir araştırma hastanesine, işinde iyi bir doktora anlatsa, arkadaş olsa,
Dese ki, ben kendim böyle böyle bir çalışma yaptım. Şu kadar yılda, şu kadar hasta iyileştirdim.
Siz de, benimle bir araştırsanız, araştıralım dese, parayı gören herkes atlar.
Sonu başarısız da olsa rezillik olmaz.
Bunlar ne yapıyor? V-motorcular.
Cahilce, bir şey bilmeden, kitapsız, formülsüz ortaya çıkıp, mahalle gazetecisine dert anlatıyorlar.
Bir meslek yüksek okuluna kadar gidip bir hocaya, iki, üç hocaya anlatsalar, anlamasalar bile en azından gizli gizli denerler, çalışmadığını anlayıp rezil olmazlar.
Belki kötü niyetli değiller. Senelerce, bir şey düşün, kıt imkanlarla para harca, sonu hüsran olsun.
Yazık!..
Reklamlar
-
Benim bildiğim fizik kanununa göre bir cisim tükettiği enerjiden fazlasını üretemiyor
-
Faraday adlı ingiliz çok önceleri yapmıştı bunu yeni değil.
-
hiçbir yakıt kullanmıyor ama akü kullanıyor.
Akü doğada bedava olan bişey midir? GEmiye takman gerekmez madem sonsuz bişey yaptın(!) elektrik üret 24 saat faydalansın herkes
-
Latincesi Perpetuum mobile, ilk enerji veriliyor ve makine enerji kaybı olmadığından dolayı sonsuza kadar çalışır.
Emekli amcalar için güzel bir hayal/hobi, en azından hazine arayan salaklar gibi arkeolojik yerleri tahrip etmiyorlar.
-
Erke dönergeci mi la o
Şaka bi yana, yıllaaaaaaaaaaaaaar önce televizyonda adamın biri bi programa "havayla çalışan motor yaptım" diye çıkmıştı. Orada bi profesör falan vardı. Dakikalarca, hatta belki 1 saatten fazla konuştular, tartıştılar. Şimdi profesör de soru soruyor, anlamaya çalışıyor bu neyi yanlış anlamış diye. En son "ilk hareket enerjisini nereden alıyor" diye sormayı akıl etti, adam da gayet normal bir şekilde "fişe takıyom" dediydi Keko bildiğin fişe takınca dönen pervane yapmış havayla çalışan motor yaptım diye geziniyodu... Vah cahil ülkem, vah cahil insanlarım benim vah...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
En büyük sorunlarımızdan birisi enerjiyi, özellikle elektrik enerjisini depolamak.
Abicim bunu yapan zaten nobel + dolar milyarderi direkt. Hatta birileri "mevcut pillerin ömrünü %50 arttırdım" diye çıksa meydana koysa ürünü ortaya, orayı yıkarlar...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
-
Enerji konusundaki gelişmeler çok yavaş ilerliyor. Çok tartışmaya girmeyeceğim fakat en basitinden 1998 model bir otomobille 2018 model otomobilin aynı miktar yakıtla aldığı yol hiç mi gelişmez artmaz?
Bu konuda gerçekten çok büyük engellemeler var ve herhangi bir buluşa hemen olmaz, çalışmaz demek bana tamamen zavallıca geliyor. Mucitlerin yanlışı hepsi icadını paraya dönüştürmenin telaşında. Tüm planları açıklasalar iş çözülebilir.
-
Uplamayın artık şu konuyu gördükçe sinirleniyorum.
-
Hani derler ya taş deli kuyu... diye; heveslilerin( aynı zamanda cahil) bir bilene sormaması mı yoksa bilenlerin söylediklerinin umursanmaması mı bu ülkenin halini daha iyi açıklar bilemiyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)