Türk mucitler kendi elektriğini üreten motor icat etti.
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Layığına layığıyla davranmak gerekir, yoksa iyi ile kötü, doğru ile yanlış nasıl ayrılır birbirinden ? Bizimle alakası olmamasına rağmen Üniversite 1. sınıfta bize bile termodinamiğin temel prensiplerini anlattılar, bu uyanık amcalar böyle şeyleri umursamaz tabii, amaç devleti ya da birilerini söğüşlemek. Geçelim efendim.
Cahillik başa bela. Bilmediğin korkutmaz, bilirsen korkarsın.
Bunlar okumadıkları için bilmiyorlar. Bilgilenmek zor geliyor, okuduğunu anlayamıyor ya da kafa çok az basıyor.
Yalnız, benim anlamadığın bir andaval var.
Orada yüksek meslek mezunuyum diyen birisi var. O da galiba arkadaşlarını kekleyip, cukkalıyor.
Düşüncem şu, ilk önce inanarak işe başlıyorlar. Sonra bakıyorlar olmuyor, bizim gibi kafasızlara satarız diye devam ediyorlar.
@bektanist'in bahsettiği eleman gibi. Altı ayda bir satsak, Oo! paraya bak.
Reklamlar
-
emremm adlı üyeden alıntı
Cahillik başa bela. Bilmediğin korkutmaz, bilirsen korkarsın.
Bunlar okumadıkları için bilmiyorlar. Bilgilenmek zor geliyor, okuduğunu anlayamıyor ya da kafa çok az basıyor.
Yalnız, benim anlamadığın bir andaval var.
Orada yüksek meslek mezunuyum diyen birisi var. O da galiba arkadaşlarını kekleyip, cukkalıyor.
Düşüncem şu, ilk önce inanarak işe başlıyorlar. Sonra bakıyorlar olmuyor, bizim gibi kafasızlara satarız diye devam ediyorlar.
@bektanist'in bahsettiği eleman gibi. Altı ayda bir satsak, Oo! paraya bak.
Bunu senin söylemen komik geldi 1 kW güç üreten motorun cep telefonunu şarj etmiyeceğini düşünen sensin
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
-
-
Enerji yoktan var edilemez mesela, ya da sonsuz enerji döngüsü diye bir şey yoktur.
Enerjiyi yoktan var ettiklerini nereden çıkardın ? sonsuz enerji döngüsü ? bunuda anlamadım. burada yapılan sistem çekim kuvveti ve itme kuvveti sayesinde bir güç oluşturuluyor. len sanki ürünü ben yapmışım gibi anlatıyor hale gelmişim
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:32 ----------
Yanlış anlamışın. xx süre sonra demiştim diye hatırlıyorum. İstersen yeniden oku.
Ben de okuyayım, yanlış yazmış da olabilirim.
Elektr. benim mesleğim. Bilirim yani.
X bir süre demişsin evet onu kaçırmışım yani şunumu diyorsun Rüzgar gülü
X bir zamanda Rüzgardan faydalanamaz hale gelirse enerji üretmez. bumudur yani demek istediğin ?
-
bektanist adlı üyeden alıntı
Enerjiyi yoktan var ettiklerini nereden çıkardın ? sonsuz enerji döngüsü ? bunuda anlamadım. burada yapılan sistem çekim kuvveti ve itme kuvveti sayesinde bir güç oluşturuluyor. len sanki ürünü ben yapmışım gibi anlatıyor hale gelmişim
Öyle oldu evet. Bu arkadaşlar yakıt kullanmadan hareket eden makina yapmış, neymiş mıknatıs varmış. Yani sistemin girdisi yok ama çıktısı var. Siz savunmaya devam edin bakalım ne çıkacak sonunda ? Belki MİT size burs teklif eder ?
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:32 ----------
X bir süre demişsin evet onu kaçırmışım yani şunumu diyorsun Rüzgar gülü
X bir zamanda Rüzgardan faydalanamaz hale gelirse enerji üretmez. bumudur yani demek istediğin ?
Evet. Sabit mıknatıslı, Neo. mıknatıslarla yapılanlar öyle.
Ama elektrik üretmenin mıknatıs olmadan da yolları var.
-
Öyle oldu evet. Bu arkadaşlar yakıt kullanmadan hareket eden makina yapmış, neymiş mıknatıs varmış. Yani sistemin girdisi yok ama çıktısı var. Siz savunmaya devam edin bakalım ne çıkacak sonunda ? Belki MİT size burs teklif eder ?
Siyasete girmeden M.İ.T iyi bildiğim bir kurumdur.
-
Yaptıkları olayı anlatırdım. Uzun sürecek.
İsterseniz anlatırım.
-
Siyasete girmeden M.İ.T iyi bildiğim bir kurumdur.
M.İ.T = http://web.mit.edu/
Ben de kalkmış burda size laf yetiştiriyorum. Özür.
-
Evet. Sabit mıknatıslı, Neo. mıknatıslarla yapılanlar öyle.
Ama elektrik üretmenin mıknatıs olmadan da yolları var.
Dediğim gibi ben bu HMSB ile görüşmüştüm bu konuyla ilgi ve ben tatmin oldum. mesela #Thracian arkadaşımız 10 yıl garanti verirlerse demişti ben konuştuğumda 20 yıl motor garantisi ( Bobinler kasa ve mıknatıs ) garantisi verdiklerini söylemişlerdi. 25 yıl Maksimum 20 yıl minimum mıknatısların ömrü olduğundan bahsetmişlerdi. bir kazancım yada ortaklığım yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------
Önemli değil http://www.mit.gov.tr
-
qıp adlı üyeden alıntı
Ah aah, Türkiye'nin özgür olduğu yıllar. Bi daha geldiğinde böyle "laga luga" etmesin alıverirler içeri...
Bazı kongrelerde ağlayacak hale geldiğim zamanlar oldu... Koskoca kongrede bir Türk katılımcı var. Gözüm adamı arıyor kaç gün boyunca. Yok. Konuşmasına gidiyorum, adam oraya ışınlanıyor. Konuşmadan sonra öyle çabuk kayboldu ki adamla tanışıp merhaba bile diyemedim. 4 günlük kongre, alanında dünyanın en önemli kongresi, herkes aralarda bile birbiriyle tanışıp network geliştirme derdinde, adam hiç uğramadı... Türkiye'den 3 kuruşa gelip gezip gidebileceği Toulouse da b0k var çünkü.
Konuşma rezaletti. Herif konuşmayı bilmiyor. Aksağan falan değil, Çinlilerin daha kötü. Ama en azından çalışıyorlar. Adamda gayret yok. Ekranın önünde 15 dakka durup gideyim de şehri gezmeye devam edeyim kafasında. Herkes gülüyor... Çünkü adam elinde laser pointer olmasına rağmen gidip eliyle işaret ediyor. Kimse göremiyor çünkü adam ekranın önünde. Sunucu yanına gidip laser pointer'ı nasıl kullanacağını gösteriyor, ki zaten üzerinde bir tuş var. 30 saniye sonra adam tekrar ekran önünde ve eliyle birşeyler işaret ediyor. Kimse görmüyor. İnsanlar gülüyor. Ben bir Türk olarak ızdırap çekiyorum. Adam hiç bir şeyden bahsetmedi, anlattığını kimse anlamadı, adamın amacı da o değildi zaten.
Tübitak bir ton para veriyor, herif gelip gezip gidiyor. Kendi konuşması dışında kongreye uğramıyor. Keşke hiç uğramasa... Bari memleketi rezil etmese. Hatta kongreye uğramaması icin para versek... O derece. Kimse aptal değil. Herkes durumun farkında. Yazık... Yazık ki ne yazık.
-
Dediğim gibi ben bu HMSB ile görüşmüştüm bu konuyla ilgi ve ben tatmin oldum. mesela #Thracian arkadaşımız 10 yıl garanti verirlerse demişti ben konuştuğumda 20 yıl motor garantisi ( Bobinler kasa ve mıknatıs ) garantisi verdiklerini söylemişlerdi. 25 yıl Maksimum 20 yıl minimum mıknatısların ömrü olduğundan bahsetmişlerdi. bir kazancım yada ortaklığım yok.
...
Fiyat ne demişlerdi desem, yazar mısın?
-
hatırlamıyorum ben ev tipi için sormuştum 10 kW şeklinde ama baya pahalı gelmişti 20 yılda ne öderim elektrik faturası olarak hesap yaptığımda şu an için 24000 TL gibi bir rakam düşünsek bundan çok daha pahalıydı atmış olmak istemem ama sanki %30 daha pahalıydı belkide %40 hatırlamıyorum. dediğim gibi alternatifleri çoğaldıkça düşeceğini düşünüyorum.
-
Satanın dediğine inandın mı peki? Tatmin oldum, diyorsun ama.
25 yıl garanti vermiş. Sistem 10 yılda göçerse ne yapacaksın. Nereden bulacaksın elemanı, bulamazsın.
Sonra, kendisi 25 yılı nereden biliyor, 25 yıl test mi etmiş.
Ben %100 güçle çalıştırırım. Mıknatıslar ısınır, 2 yılda veririm eline.
-
Peygamber sabrı varmış maşallah, üşenmedin uğraşıyorsun
-
xealous adlı üyeden alıntı
Peygamber sabrı varmış maşallah, üşenmedin uğraşıyorsun
Kargo bekliyorum can sıkıntısından yazıyorum yoksa haklısınız der kapatırım can sıkıntısı yani
-
-
Satanın dediğine inandın mı peki? Tatmin oldum, diyorsun ama.
25 yıl garanti vermiş. Sistem 10 yılda göçerse ne yapacaksın. Nereden bulacaksın elemanı, bulamazsın.
Sonra, kendisi 25 yılı nereden biliyor, 25 yıl test mi etmiş.
Ben %100 güçle çalıştırırım. Mıknatıslar ısınır, 2 yılda veririm eline.
25 yıl garanti vermiyor 20 yıl verildiği söylendi firma tarafından. 25 yıl mıknatısın maksimum verimliliği 20 yıl minimum yani 21 yılda makina çalışmazsa mıknatıslar değişecek buda ekstra para zaten garanti bitmiş oluyor. benim sorduğum bir sorunun cevabı muallakta kaldı ısınmasını nasıl önlüyorsunuz dediğimde teknik bir konu olduğunu teknik personelden gerekli bilgiyi alabileceğimden bahsetti ama ben fiyatı duyunca çok ilgilenmedim açıkcası.
-
Son noktayı koyuyorum. Bedava enerji olmaz.
-
iyi gidiyodu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)