Bu yönden bakarsak elbette ki nahoş bi durum. Bende evliyim ve 2 çocuğum var. Kim bakacak onlara, baksalar bile benim gibi gözümden sakınır gibi kim bakar :( Allah korusun tabi ki...
Öte yandan sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa demiş Nazım... Demiş' te kimde var ..öt bilemedim şimdi... Biz yine doğru bildiğimizi haykıralım da kırıp dökmeden, hakarete vurmadan işi. Varsın işimiz adalete düşsün. Adalet'e de tecavüz edilmiş... Offf ya... her yanım karamsarlık ...
Referandumda evet oyu atacagimi soylemedim ki? Karistiriyor olmayasiniz?
Burada "Trump Amerika'yi gomecek" diyenlere "O bisey degil, olan Turkiye'ye oluyor asil" diyorum... Yazik...
Yalniz daha once dedigim gibi:
Asil mesele A partisi veya B sahsi degil. Asil mesele bizim kutuplasmis bir toplum olmamiz, ve karsi fikirdeki insanlara hayat hakki tanimamamiz, haksizlik yapmamiz, ayrimcilik yapmamiz. Bunlar devam ettigi muddetce A partisi gider, B partisi gelir, C lideri gider, D lideri gelir, ekonomi bazen batar, bazen az nefes aliriz, ama hic bir zaman refaha ulasamayiz, ilerleyemeyiz...
Insanlar simdiki yonetimden yilmaya basladilar. Zaten kacinilmaz son da oydu, cunku yerden petrol cikmiyor. Umarim yaniliyorumdur, ama bana oyle geliyor ki hala ayrimciyiz, hala musamahasiziz karsi fikirlere, hala gaddariz... Boyle oldugu muddetce birileri bunu kullanip ulkenin basina orecek uygun bir corap bulur. Velhasil sorun bizde. Ve sanki cok duzelmeye niyetimiz yok gibi. Keske bu yazdigim yanlis olsa...
Maliye Bakanı kendi ağzıyla açıkladı bu yapılan zam oranı hukuka uymuyordu ancak torba yasa da bir madde koyarak önünü açtık gibisinden. Zammı yapan kılıfını hazırlar. Her şeye yüzde 20-30 peynirden domatese yumurtaya zam gelsin emekliye zamma gelince elleri titrer buçuklar ile zam verirler yüzde 4 ü çok görürler.çiftçilik yapıyorum çiftçi ürünlerini 4-5 sene önceki fiyata zor satıyor.4-5sene önce 75 kuruş olan aramo bu sene 30 kuruşa zor satıldı.iyi kalite şeftali 60-80 kuruşa bizden çıkıyor.pazarda yine 3 lira! Kabak 30 kuruş millet döküyor dağıtıyor toplasa kurtarmıyor.daha bir sürü! Gübre mazot sulama ücreti ilaç fiyatları ateş pahası her sene artıyor ama ne hikmetse ürün fiyatları artmıyor. 4 kişilik ailenin açlık sınırı 5 bine dayanmış şaka gibi.Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin.
Gerçek zam (ağırlıklı zam) yüzde 53-60
http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarla...meyin-40595028
Maliye Bakanı kılıf olarak demiş ki "Kızıyorlar ama bu sene otomobil alanlar avantajlı mesela". Arkadaş, zam yapma herkes avantajlı olsun. Hem buna da avantaj denmez, bu sene alanların kazandığı bir şey yok, onların durumu değişmiyor. Bu sene araba almayanların dezavantajı olacak.
Okumanızda fayda var..
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...rkiye-ekonomi/
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
iki kelam da ben edeyim. İşletme bölümünde okurken ekonomi ve vergi sistemi derslerinde teorikle beraber gerçek durumları da anlatırdı hocamız. Yandaş halkımız görüyorum ki benim arabam zaten eski veya benim arabam yok, zenginler düşünsün demeye başlamış. bana etkisi de yok diyor genelde. Sonra da büyük resim, kefen edebiyatı malum devam ediyor. güzel kardeşim, iktisadi alanda yaptığım en ufak değişiklik tüm ekonomide kelebek etkisi yapar. yüzde 1 lik bir vergi artışı vatandaşa yüzde 5 olarak girer. Buna çarpan etkisi denir. Yüzde 40 zam demek, otomotiv sektörünün yavaşlamasına neden olur. işten çıkarmalar başlar, yan sanayi sektörü de bundan aynı oranda etkilenir. onlar da işçi çıkartır. Mahalledeki bakkal, mahalle sakinlerinden bazı kimselerin işten atılması nedeniyle daha az ciro yapar. harcamalar kısılır. memur ise zaten sabit gelirli. ancak daha fazla vergi ödeyeceği için onlar da harcamalarını kısarlar. bizim bakkal amca biraz daha sarsılır. bu arada aldığı mallara zam gelmiştir. kar yapamaz. kira ödeyemez. en sonunda çalıştırdığı iki elemanla beraber dükkanı kapatır. halbuki o bakkal amcanın en düşük vergi dilimine giren eski bir aracı vardı. sigara alkol de kullanmıyordu. yani bu yapılan zamlardan etkilenmiyordu. ama kelebek etkisi nedeniyle battı gitti. ama büyük resmi hala görüyordu. hükumetimizin talimatıyla kefeni hazır bekliyordu. referandumda da evet oyu vermişti. ekonomimiz şahlanacaktı. terör de kendi kendine bitecekti. ama ah bu dış güçler. hep onların yüzünden bu hale gelmişti. onları alt etmek için yine hükumetimize oy vermesi lazımdı. bu yol Allah yoluydu. oy vermeyenler ise ahlaksız solcular, pkk.lılar ve fetöcülerdi. onlardan birine oy verirse imanı tehlikeye düşebilirdi. Ertesi gün işsizlik maaşı işin başvuruda bulunmak üzere gideceği İşkur'un adresini oğluna telefonda sorarken televizyonda sayın Cumhurbaşkanımızın şu cümlesini duyup ne kadar doğru yaptığını tekrar anladı. "AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder"....
şöyle bir baktım da türkiye ele geçirilmiş ve tekrar bağımsızlığa kavuşmamız için çok kan dökülmesi lazım. kim bilir belkide 100 yılını tamamlayamayan devletler arasına gireceğiz.
Bakanlar Kurulu açıklama yaptı. Zamlar makul bir orana çekilecek. Şahsi tahminim %39,9.
Bu fahiş vergileri savunma sanayine haryacaklarını açıkladılar ama ....
Bakın :(
http://patronlardunyasi.com/haber/F-35-projesi-icin-biriken-paralarla-makam-araci-almislar/196676?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com
Nooldu açıklandı mı yeni oranlar? yoksa balık hafızalı olduğumuz için bu da nasıl olsa unutulur diye bekliyor muyuz.
Adamların hakkını yememek lazım. taktik süper. Onlarca şeyin vergisini yükselt. Aralarından birini tepki çeksin diye fahiş oranda yükselt. Halk ona kanalize olsun, o konuşulsun, diğerleri fark edilmesin, sonra indir oranı, kahraman ol, alkış al. Eeee noldu, yapmak istediklerini dolaylı yoldan yine yaptılar, üstelik kahraman bile oldu birileri...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)