Allah rahmet eylesin. Yazık o kadar hız seviyorsanız pistler var ne güzel diye düşünüyor insan.
150-200-250-300 km/h vs.hizlari geçtim.
80 km/h´da dahil ve üstü hizlarda Ölüm riski %80
Hadi motosikleti geçtim..
Yaşi 30 üstü olanlar bilir 90´li yillarda tv´de dönen kamu spotu vardi 90 la 110 arasindaki hiz yaşamla ölum arasindaki hizdir diye bir video vardi.durma mesafesi vs.
Velhasil,otomobiller bile söz konusu hizlardan sonra güvensiz,şimdi bazi arkadaşlar ya abi,crash testlerde sürücü ve yolcu guvenligi %80-85 diyecektir o testler tum guvenlik unsurlari tamam(Emniyet kemeri,çocuk koltugu vs.)zaten testler 64km/h ile yapiliyor.
Çıtayı yukseltelim Örnk;Trafikte premium segment kaç araç surucusu,araç içinde guvenlik ekipmanlarini kullaniyor?hatta yakin zamanda bir konu açilmişti emniyet kemeri takmam,zaten arabada 10tane Airbag diyen biri vardi,
Kaza sonrasi,abi tanidigim biri 200bin liralik arabayla 90la kaza yapmis vefat etmiş,(tamam Taktiri ilahi ona lafim yok)
Hiz varsa,refleks ve öngörü yoktur..
Kurallara uyalim,ne kimseyi magdur edelim nede Kul hakkina girelim.
Senin benim eşimin gittiği yolda 260 km hız yapan motosikletlinin eceliyle buluşması hakkında söyleyeceğim tek bir şey var:
Bereket kaza esnasında başka birine birşey olmamış.
Otomobil kullanan arkadaşa da geçmiş olsun.
Çok yorum yapmaya gerek yok bence Allah Rahmet eylesin.
atın ölümü arpadan olmuş. +299 dan sonra kabir hayatı başlamış adamda, ölmüşlerine kavuşmuş tez vakitte.
rahmetli arkadaş benle yaşıt. evet ne kadar uyarırsanız uyarın bir çok insan bildiğini okur. misal bende cbr650f olsa sanırım yapacağım en fazla hız 130 civarı olur. birilerinin uyarmasına gerek yok çünkü uyarılacak durum yok bende fakat uyarsalar bile dinlemem.
her şey çocukluktan eğitilmeye bakıyor, hız bir tutkudur fakat başkalarını tehdit eden bir unsur. yani hız tutkusu bir nevi bencilliktir ve bencillik ise karakter bozukluğudur.
hız yapacaksan pistlerde yapman gerek trafikte değil!
Allah rahmet eylesin. Spor motorun satılmasıyla ilgili bir sıkıntı yok bence. Kullanan kitleyle ilgili bir sıkıntı var. Alet 300 ile gidebiliyor diye illa 300km ile gitmek mi gerekiyor. Arabayla bile o hızlar çok korkutucu. Yolların asfalt kalitesi düşük, zeminde dalgalanmalar var onun dışında sol şeritten giden kamyonları, yolu sulayan fiskiyeleri falan saymıyorum bile. Motorla 300km akıl mantık işi değil Türkiye yollarında.
saatte 300km hız demek saniyede kabaca 83m yol gitmek demek. Gözlerinizin dürbün özelliği yolsa zaten yol zeminindeki bir cismi veya çukuruda heralde o mesafelerden anca seçersiniz yani freni sıkmaya veya manevraya yapmaya bile fırsat kalmaz ki gece şartlarında gördüğünüz an vurursunuz muhtemelen. Hadi çukuru falan geçtim öndeki aracın şöförü aynadan bi motosikleti en fazla kaç metre mesafeden görebilir? 100 metre? 150 metre? Adam sizi görene kadar bagajdan içeri girersiniz muhtemelen.
işte klasik bir türk forumu motorcuya motorcuda giydiriyo motorcu olmayanda herkez düşman kendinize bile düşmansınız ...
Araç bile tanınmaz halde, kötü olmuş
http://video.haber7.com/video-galeri...1-olu-1-yarali
Allah rahmet eylesin.
Rakamları bilmiyorum ama SS'te ölen sayısı diğer motosikletlerde ölenlerden kat kat azdır.
Racing motosikletler dikkat çektiği için daha çok haber yapılıyor buda hep SS'ler kaza yapıyor algısı oluşturuyor.
Bence el arabasından bozma tekerlekleriyle en tehlikeli alet scooter..
Kaskın boynunu kesmesi diyor ya, bu doğruysa eğer ABD'de veya Avrupa'da olsa o kaskın firmasından kan alırlar, öyle diyeyim. Bizde bir şey olmaz. Ailesi mutlaka firmayı mahkemeye vermeli.
Allah rahmet eylesin. 299'dan sonra hiçbir şeyin başlamadığını herkes acı şekilde öğrendi.
Araba akordeon olmuş.
Boynunu kask kesmişmiş. Nereden görmüş? Yavaş çekim mi seyretmiş kazayı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)