"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi usta var, usta var:
Geçen sene satılığa çıkardığım motoruma talip olan alıcı, motorun yetkili servisinde buluşmayı önermişti. Yeğenimle motoru gönderirken, alıcıya sakın anahtarı verme dedim.
Motoru usta test etmiş ve bir kulp bulamayınca aynen şöyle demiş:
- Bu motorun radyatöründeki kaynak dikişleri orijinal değil, sonradan atılmış! Yeğenim de yapıştırmış cevabı:
- Sen ne diyorsun usta, dediğin gibi olması için sahibinin ya bir araca kafadan girmesi ya da bir aracın ona yandan girmesi gerekirdi ki adam hayatta olmazdı şimdi!
Yeğenim bunu bana telefonda anlatınca kızdım ve hemen motora bin gel, satmıyorum dedim.
Gelince detaylı anlatımdan anlaşıldı ki alıcı ustayı tanıyor ve sadece 1.000 TL indirim alabilmek için bu tezgahı kurmuşlar.
Nitekim ertesi gün, garantisi çoktan geçtiği için benim yıllardır götürdüğüm yetkili servis dışı tamirciyi bulup onun yanından tekrar arayıp istediğim fiyattan almayı kabul ettiğini söylediğinde satmayı tekrar red ettim.
Polemik olmasın diye şehir belirtmiyorum ama bu usta, japonlardan birinin büyük şehir yetkili servisinde çalışıyor.
Nadiren de olsa böylesi de var ve beni buldu o zaman.
Gecenin yarısında motor almaya gelen "alıcı" ve deneme sürüşü için motor teslim eden satıcı.
Bile bile lades diye buna denir.
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
Test ettirmem diyen arkadaşlar ;
Bende bi alıcıyım ikinci el alıcam ve alacağım motor ilk olacak şimdi ben o motorun benim için uygun olup olmadıgını anlamam için bi kaç tur atmam gerekir değil mi ilk defa kendi motorum olacak çünkü ?
Kesinlikle test ettirmem kullandırtmam demek yerine alıcıya '' Kapalı bi alanda test ettirabilirim üstünüze alınmayın güvenlik için '' zaten sadece motor almak isteyen biri bu teklifi olumlu karşılayacaktır.
Vay anasını! Arkadaşlar bu yazdıklarınızı okuyan birisi motorunu satmaktan vazgeçer yahu.
Şimdiden hesaplamaya başladım, okulun bahçe kapısını nasıl kapatıcam?
Ya arka kapıdan tüyerse, nasıl üzerine atlarımda durdururum? .....
Kabus gibi! Kesin rüyama girer bu gece.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)