2. Defa Kırmızı Işık İhlali Yapanın Ehliyetine El Koyulacak..
Reklamlar
-
Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı toplandı. Burada konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası ile birlikte, ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirilecektir" dedi.
Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı dün toplandı. Çalıştaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok katıldı.
Tuzak radarları kalktı
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre okulların güvenliği konusunda önemli adımlar atılacağının altını çizen Bakan Soylu, özetle şunları söyledi:
“Trafiğin yoğun olduğu saatler ve günlerde, ekiplerin görünürlüğü arttırılacak. Kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık verilecek. Radarın olduğu yer ezbere bilinir, karşı taraftan da flaşörlerle sürücüler birbirine gerekli sinyalleri ve uyarıları yaparlar, orada biraz yavaşlarsınız, mesafeyi diğer tarafta 120 ile gidiyorsanız 150’ye çıkararak oradaki açığı kapatırsınız. Böyle bir tablomuz var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda ‘tuzak radar’ olarak ifade edilen uygulamayı kaldırdığımızı ifade etmek istiyorum.”
İçişleri Bakanı Soylu, “Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası ile birlikte, ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirilecektir” diye konuştu.
Kaynak: Cnntürk
Reklamlar
-
şu arabada telefonla oynayan sürücülerinde belgelerine el koysalar birdaha vermeseler.en önde ablam telefonuyla oynuyor yeşil yanıyor 10 saniye öyle geçiyor arkadan kornalar ablam hareket ediyor ve 2 - 3 araç geçiyor sonra heryerde trafik var olur tabi şahsi görüşümdür trafiğin %90 sebebi eğitimsizliktir.(lise üniversite olarak algılanmasın.)
-
Çok güzel haber. Umarım en kısa zaman da gerçekten de uygulanması dileğiyle.
-
Kırmızı ışık cezası genelde plakaya geliyor. Kimin kullandığını nereden bilecekler ?
-
Mersin İl Temsilcisi
Akhunturk adlı üyeden alıntı
Kırmızı ışık cezası genelde plakaya geliyor. Kimin kullandığını nereden bilecekler ?
Devlet baba bilir!
Elbet bir yolunu dusunup bulmuslardir...
Mesela kirmizi isik cezasini arac sahibine yollar ya da ceza odenirken ilgili ehliyet no istenir... vs
-
EDS olan ışıklara ekstra dikkat. Sarıda geçeyim demeyin kamera kırmızıda yakalar.
-
Eşeğe altın semer hesabı bana göre.
Tabiki kötü bir uygulama değil.
Lakin trafiğe çıkanları egitmeden nereye kadar?
-
Edit : 2023 de yürürlülüğe girecektir
-
Türkiye'de şoför ve otomobil sayısı oldukça fazla.Buna istinaden yapıcağınız yaptırımların hedefi ehliyete el koymak olmalı.200-300 tl ceza ile uğraşacağına al sürücü belgesini kes minimum 5000 tl cezayı gitsin nerden buluyosa bulsun-bide sınavlara girsin öyle alsın ehliyeti.Görelim ondan sonra o 'ben piskopatım' ayağına yatan şoförleri.
''Tabi bu gibi yaptırımları yapabilmek için Adil bir devlet ve Liderlik vasfı olan yöneticiler lazım.''
-
Aynı açıklamanın devamında "emniyet şeritlerinden yetkisi olanlar dışında kimseyi geçirmeyeceğiz" tarzı bir ifade de var
-
Hic inanmadim.
Eskiden s.arasi yollarda ciddi kontroller olurdu. Simdi varsa yoksa radar.
O kadar tantana yaptilar bayramda trafik teroru diye. Yollarda maket polis arabasi disinda hicbir kontrol yoktu
-
Bu hükümet boşuna vergilerle falan uğraşıyor. Sadece trafik cezalarıyla bile dış borçları falan toparlarsın. Hem ekonomiye can verirsin hem millet akıllanır herkes rahat eder. Ama yapmıyorlar, demek ki kaosu seviyorlar.
-
-
Güzel uygulama. Üçüncüsünde de aracı presleseler ne güzel olur.
-
Yukarıda arkadaş yazmış keşke telefon kullananların ehliyetine el koysanız..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
Son derece saçma bir uygulama. Işıkların bazıları 4-5 kere yeşil yanıp söndükten sonra sarıya geçerken bazıları direk sarıya geçiyor. Daha önce 1 tane kırmızı da geçmiş olan sürücü böyle bir durumda karşılaşınca panik fren yapıp kazaya sebebiyet verecektir. Bu gayet açıktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)