BAJAJ MODELLERİNE ZAM GELDİ ! (16.08.2017)
Reklamlar
-
16 Ağustos 2017, 22:57
yusufkalaz adlı üyeden alıntı
19 oluncada düz 20 isteriz.Zenginlik ne güzel şey be .
Kafa bir başka çalışıyor bizde
Reklamlar
-
17 Ağustos 2017, 00:39
Bu kadarda olmaz arkadaş ya elle tutulur yeni model bir motorsiklet almak için valla zengin olmak lazım halkın hobisi bu böyle nereye gidecek bu hobii
inanılmaz bir para dönüyor sektörde koca arabaların lüx konforlarıyla kıyaslandığında alınan ufacık bir motor bir araba parasına valla anlamadım gitti nereye gidecek bu fiyatlar az elle tutulur bir model sıfır alıcam dersen çıkan rakamlar ülke koşulları için çok yüsek olduğunu düşünüyorum insanlar ybr125, cbf150, tvs150, pulsar200,e tapmasında ne yapsın yokun içinde fiyat ve performans olarak krallar...
-
17 Ağustos 2017, 00:50
admin, alevli motor resmi koymuş. alevli top resminden esinlenilmiş galiba.
yani bu fiyatlara motor almak çok zor. mecbur eldekini koruyacağız.
satış olmazsa bu fiyatlar düşer arkadaşlar. hele bi üç beş ay satışlar dursun, bak bakalım ne kampanyalar ne vergi indirimleri geliyor.
-
17 Ağustos 2017, 00:57
Ben yarın benim ns150'yi bi yıkayayım, cilalayayım, zincirini temizleyip yağlayayım, ballayayım.Ölene kadar kullanmak üzere gül gibi öpüp koklayayım. Benim cici motorum.Lan gidip bahçeden eve mi getirsem, yatağıma mı soksam acep. Netice itibariyle bu yaşamda son motorum olması muhtemel keratanın.
-
17 Ağustos 2017, 01:07
ileride bu rakamlarında arayacaksınız
-
17 Ağustos 2017, 01:42
Bu fiyatlar artık düşmez. Satışlar azalınca firmalar fiyat düşüremez. Zaten yıllık satışlar ne kadar ki sürümden kazanmak için fiyat düşürsünler? Düşse düşse ne kadar düşer, %3 - %5?
Satışlar azalınca firmalar yaşayabilmek için motor başına karı arttıracaklar. Giderleri düşürecekler, satışlara bakacaklar, yeterli karı sağlayabiliyorlarsa devam edecekler, kar sağlayamıyorlarsa zam yapacaklar, yine kar sağlayamazlarsa kapatıp dükkanı gidecek, ülkeden çıkacak.
Yıl sonu dolar tahmini 3,71. Daha da zam gelecek fiyatlara.
-
17 Ağustos 2017, 08:55
Sıfır motor almayarak motor fiyatlarının düşeceğini ummak çok iyimser bir düşünce.İndirim yapacaklarına zaten satışlar azsa küçülmeye giderler.Ondan sonra benim ilde servis yok diyerek başka ile servise gidesiniz.Ufak bir işletmede bile işler iyi gitmediğinde ilk yapılan şey işçi sayısını azaltmak oluyor.
-
17 Ağustos 2017, 10:31
Sıfır motor almayarak pek tabi fiyatlar düşer ama gerçekten alınmazsa ;) Tabiki firmalar kar etmek için varlar arz talep eğrisine bakıp yapabilecekleri indirim sınırlı ancak bunun birde vergi tarafı var. Türkiye de bu kadar abartılı vergilerin olmasının sebebi halkın bunu kabullenmesi, sesini çıkarmaması, almaya devam etmesi ve en komiği de bunu destekleyenlerin bile olması :(
-
17 Ağustos 2017, 11:10
bursagsli adlı üyeden alıntı
Zaten bir zam yapmayan bajaj ve suzuki kalmıştı. Bajaj da yaptığına göre sıra suzuki de. Bajaji ilk çıktığında 7000 TL civarında alan yaşadı şimdi satsa en az 10.000 TL ye gider
Suzuki'nin zam yapmasına gerek yok, o kendinden zamlı...
-
17 Ağustos 2017, 11:20
Galiba herkes bir noktayı atlıyor..
Şuan çoğu firma zam yaptı başta Yamaha
Bunlar 20% vergi zammı değil ve ay sonunda max Eylül de büyük zam gelecek zaten zam /vergi iptal olmaz zaten protesto eden pek yok şöyle 500-1000 motosikletli konvoy filan olsa bir pazar günü her ilde ..
Haberlere filan çıksa sosyal medyada paylaşılsa belki dikkat çekerdi oda yok !!
-
17 Ağustos 2017, 11:25
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Sıfır motor almayarak motor fiyatlarının düşeceğini ummak çok iyimser bir düşünce.İndirim yapacaklarına zaten satışlar azsa küçülmeye giderler.Ondan sonra benim ilde servis yok diyerek başka ile servise gidesiniz.Ufak bir işletmede bile işler iyi gitmediğinde ilk yapılan şey işçi sayısını azaltmak oluyor.
Zaten hedef de aynen o. Bu ülkede birileri sürünüp sesini yükseltmeden hiçbir şey değişmez. Herhalde koca firmaların yöneticileri bir yerden sonra dükkanı kapatıp gidecek değillerdir. Devletten talepleri olacak, tüm kazancı halkını vergi ile yolmak olan devlet de vergi gelirini azaltmamak için bir şeyler yapacaktır. Şu dakika itibariyle insanlar otomobil, motosiklet, cep telefonu, dayanıklı tüketim malları gibi elzem olmayan ürünlerin alımını bir sene erteleseler bütün hayat değişir, vergiler kuşa döner.
-
17 Ağustos 2017, 11:26
Moderatör
Ben 50 cc scooter'a kadar indim.
100 km'de 2 litre benzin. Vergi yok, sigorta yok. 75 km hız maksimum, radar cezası da yok
Bajaj gerçekten iyi bir fiyat politikası ile orta direğin tercihi oldu, ama devletimiz sağolsun ona da müsaade etmedi.
Bu fiyatlarla (Bajaj'a özel değil tüm markalar için) motosiklet alınmaz.
1 yıl yemesen içmesen yine istediğin motoru alamıyorsun.
-
17 Ağustos 2017, 11:34
bisiklete 50 cc kit almayı planlıyorum.
100 usd civarı.
ya da elektrikli kit.
masraf sadece motosikletin kendisi değil,
benzini vergisi, kaskosu, sigortası, bakımı derken işin ucu kaçtı.
-
17 Ağustos 2017, 11:42
The Dude adlı üyeden alıntı
100 usd civarı.
ya da elektrikli kit.
Küba 50cc motosiklet çıkardı.Satışta.
-
17 Ağustos 2017, 11:48
Moderatör
The Dude adlı üyeden alıntı
100 usd civarı.
ya da elektrikli kit.
50 cc al diyeceğim ama, satışları artınca devletlümüz ona da vergi düzenlemesi getirir.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
17 Ağustos 2017, 12:14
3525 tl 50 cc motosiklete vermem.
çinli 50 cc dönüşüm kiti her türlü işimi görür.
saçmalamasınlar.
lucas
kesinlikle haklısın.
motosiklet ve bisiklete zam yapmanın tek mantığı;
para bitti para verin dir.
deli cevat oldum.
-
17 Ağustos 2017, 13:47
-
17 Ağustos 2017, 13:51
Fakirler kudurmuş yine.Onmilyar milyon millor olan dis borcumuz millar milyor oldu.Yol yaptik.Avrupa bizi kiskaniyor.Avrupada bu motorlara diplomatlarin cocuklari binebiliyor sadece.Ama cahilsiniz anlamiyorsunuz.
Bide şükretmeyi öğrenin.besmele rabia künfeyekün imamhatip organik hoşaf falannnn yaaaaaniiiiii
Bide savas ucagimiz var
-
17 Ağustos 2017, 18:39
-
17 Ağustos 2017, 20:59
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Düşüncen bence çok yanlış dostum şahsi fikrimdir yanlış anlama sakın ama bu düşünceden dolayı zaten fiyatlar bu durumda amaan nasıl olsa alacağım diyip 5 6 bin lira verip fazla alıyorsun. Ben 3 liraya rks aldım 10.000 km yaptım yani amaan denilen paraya 2 tane gezilebilecek motosiklet alınıyor. Bu bir iki kişinin yapması ile olacak bir durum değil ciddi anlamda sıfır motor alınmazsa tahmin edemeyeceğin kadar indirime gidilecek gerek satıcı bayi gerek devlet yolunda. Satıcı para kazanamayıp indirim yapacak daha fazla yapmak için devlete gidecek devlet de para kazanamadığı için ister istemez indirime gidecek. Satışların yüksek olmasının en büyük sebebi bu ne kadar satış olursa o kadar kazanç gelirken yükselterek 2 katı kazanıyorlar. Şu an ns200 11.400 TL bir arkadaşın formda pulsarı hindistan da 800 dolara satıyorlar dediğini okumuştum ne kadar doğru bilinmez. Eğer öyleyse düşün 3500 tl ye ülkeye geliyor geri kalanı vergi. En basit örneğini vereyim 2012 clio symbol var bende. Bayi den sıfır aldım en fulü. Şu an 32 binde 13.000 tl hasar kaydı var şu an 31.500 TL ye alıcısı var sürekli soruyor km düşük diye yapıştı adam yakama. İyi de abi ben bu arabayı 2012 de bursa bayii den gidip teslim aldım. 24.300 falan tuttu bütün işlemleri kaba taslak 25.000 TL sıfır aldım. 13.000TL hasar kaydı olduğu halde 31.500 e satabiliyorum 7.000 TL kâr. Memnun muyum belki kar edeceğim için. Ama inan alacağım araba da iki katı zamlanmıştır. Mantıklı bakarsan zaten fiyatların veya verginin yüksek olmasının tek bir nedeni var oda arz talep. Sen ne kadar talep edersen her seferinde o kadar zamlı bir şekilde alacaksın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)