EK VERGİ İLE MOTOSİKLET SEKTÖRÜ DİBE VURACAK. MOTED
Reklamlar
-
16 Ağustos 2017, 17:51
Reklamlar
-
16 Ağustos 2017, 18:05
Almayın. 0 Motor almayın.eğer alınmazsa firmalar baskı yapıp bunları düşürebilir. Gidin 2. el temiz bakın.
-
16 Ağustos 2017, 18:17
Ne kadar taviz verirsek o kadar üzerimize gelirler. taviz tavizi doğurur. Bencede ek vergiler kalkmadan hiç kimse sıfır motosiklet almamalı. Alırsanız bu uygulamayı hak ediyorsunuz demektir.
-
16 Ağustos 2017, 18:26
Tarih kitaplarında yıkılan devletlerin çöküş dönemlerini anlatmak için hep klişe bir laf kullanılır;"Halk ağır vergiler altında eziliyordu." Nedense o geldi birden aklıma.
-
16 Ağustos 2017, 18:32
Romedon adlı üyeden alıntı
Almayın. 0 Motor almayın.eğer alınmazsa firmalar baskı yapıp bunları düşürebilir. Gidin 2. el temiz bakın.
2. el termizler sıfırdan daha pahalı. Bu yüzden insanlar gidip sıfır km hemde karta vade farksız 9 a böldürüp bide yanında eldiven vs hediye ile motosiklet alıyorlar. TR de akla uygun hiçbirşey yok
-
16 Ağustos 2017, 18:34
-
16 Ağustos 2017, 18:38
Sıfır almamak mantıklı ama
Kullanıcılar zaten sıfırdan fazla fiyat istiyor plaka çıkarttım, topcase taktım vs.
Adamlar resmen sömürüyor bizi yıllardır.
Hayırlısı olsun diyeceğim ama bunlardan hayırlı bir iş çıkmaz.
YOK HAYIR.
-
16 Ağustos 2017, 18:46
Bu ülkede ki vatandaşın 0 km araba ve motora binme hakkı demek ki yokmuş. Her ay para cebine girmeden vergi kesiliyorsa diyecek birşey bulamıyorum
-
16 Ağustos 2017, 18:51
Ben bir öğrenci olarak sektörü 3-4 yıldan beri takip ediyorum.250cc motosiklet 3-4 sene öncesinde 10-12 arasında iken çok yakın zamanda 20-22 arasında olacak.
Bu fiyatlar ile sektörde zaten hiç gelişme beklemenize gerek yok.Bunun için grafiklere ihtiyacımız yok durum belli.
Gelişecek sektör de belli motosiklet tamiratı oda geçici olarak canlanır.
-
16 Ağustos 2017, 19:12
Thracian adlı üyeden alıntı
Tarih kitaplarında yıkılan devletlerin çöküş dönemlerini anlatmak için hep klişe bir laf kullanılır;"Halk ağır vergiler altında eziliyordu." Nedense o geldi birden aklıma.
Her toplum layık oldugu şekilde yönetilir
Bu günler eskisinden kötü gelecekten iyi günler.
Ötv kdv birde bunlarin verginin vergisi yetmedi simdide ek vergi girdi millete.
Ee nasılsa bu zihniyet motosiklete pek binmez seytan icadi derler.
-
16 Ağustos 2017, 19:14
Hemen hükümeti eleştirmeyin canım, biz de yerli motosiklete bineriz.
Mesela şey var...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
Ayrıca at bizim milli bineceğimizdir.
Ata binelim.
Atta ötv var mı acaba?
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
16 Ağustos 2017, 20:03
sezer aykaç adlı üyeden alıntı
Her toplum layık oldugu şekilde yönetilir
çok hoşuma gitti bu söz. bize az bile yani at gözlüklü kişiler adına biz diyorum. gelecekte bizi iyi günlerin beklediğini bende zannetmiyorum.
-
16 Ağustos 2017, 20:06
50 cc alcam seneye(Şaka değil)
-
16 Ağustos 2017, 20:18
biz bunları hep söyledik. hep söylüyoruz. kurunun yanında biz de yanıcaz biliyoruz.
bize bunu reva görenlerin çoluğundan çocuğundan çıksın inşallah.
-
16 Ağustos 2017, 20:33
şu ara açılan her başlığa uyuyor bu caps.
-
16 Ağustos 2017, 20:39
Tarih 16 Ağustos 2017
"Mevcut olan diğer vergiler ve getirilen bu ek verginin ve pazarda büyük bir gerileme yaşatacağını yapacağımız yeni bir çalışma ile ilgili bakanlıklara en kısa sürede sunacağız."
Motosiklet Endüstrisi Derneği
Bülent KILIÇER
Yönetim Kurulu Başkanı
Amcam hala bilmemneyi bilmemneyi bakanlığa sunacağız diyor
Kardeşim sen demiyor muydun ? Şu şu çalışmaları yaptık vs... Motosiklet satışlarında piyasanın yüzü gülüyor.. %10 artış bekleniyor!!! Hayat toz pembe... Daha 2 ay olmadı yahuu...
Tarih 08 Haziran 2017 kaynak: Sabah Gazetesi Haber Başlığı : Motosiklet Piyasasında %10 Artış Bekleniyor!
Kılıçer; "zorunlu trafik sigortası maliyetlerinin düşürülmesi, ithalatta uygulanan fonların kaldırılması, vergilerde indirim, otoyol ve köprü geçişlerinde motosiklete özel tanımlama, karayollarının iyileştirilmesi gibi çalışmaların motosiklet pazarına önemli katkılar sağladığına işaret ederek, MOTED olarak bu konularda yoğun çaba harcadıklarını kaydetti"
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ekleniyor.html
Tarih 13 Haziran 2017 kaynak: CNNTURK Haber Başlığı : Motosiklet Piyasasında yüzler gülüyor!
MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği) Başkanı Bülent Kılıçerkamu kurumları ve ilgili kuruluşlar ile sürdürdükleri çalışmaların motobiklet pazarına önemli katkıda bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Zorunlu Trafik Sigortası maliyetlerinin geri çekilmesi, İthalatta uygulanan fonların kaldırılması, İstatistiki verilerin sektör tarafın daha kullanışlı hale getirilmesi, ÖTV, KDV ve diğer vergilerde indirim konusunda çalışmalarımız başarılı oldu. Ayrıca otoyol ve köprü geçişlerinde motosiklete özel tanımlanma, karayollarında iyileştirmeler ve trafikteki statüsünün yeniden değerlendirilmesikonusunda da görüşmelerimiz olumlu sonuçlanıyor.
Motosiklet kullanımının son iki yılda düşüş göstermesinin en önemli nedenlerinden birinin Zorunlu Trafik Sigorta ücretlerininHazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile özveriyle yapılan çalışmalar olduğuna dikkat çeken Kılıçer, “2017 nisanda başlayan tavan fiyat uygulaması ile sektörün önündeki büyük bir engel başarıyla aşıldı. Diğer yandan 2. el ürünleri motosiklet bayilerinden alınması halinde ödenen yüzde 18 KDV ürün maliyetini gereksiz yere yükseltiyor. 2.el ürünlerde şirketler için ödenen yüzde 18 KDV’nin 1’e düşürülmesi için Gelirler İdaresi Başkanlığına müracaatta bulunduk. Bakanlık tarafından gelen cevapta KDV oranlarının düşürülme talebimizin yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere not edildiği tarafımıza bildirilmiş ve görüşmelerimiz devam etmekte”dedi."
http://www.motosiklet.net/forum/gunc...r-guluyor.html
Bu konuşan beyefendinin daha 2 ay öncesindeki tüm tahminleri, anlattıkları hikaye oldu.
Şimdi soru şu ; Aşağıdakilerden hangisi doğru?
A)Bu abimiz ve kurumu hiçbir doğru öngörüde bulunamıyor ve yaptıkları anlattıkları hiçbir işe yaramıyor.
B) Türkiye'deki tüm Sendikalar stk lar vs. gibi bunlarda birileri tarafından güdümlü gaz alma makinesi.
-
16 Ağustos 2017, 20:45
Geçen sene ilk motorumu almaya karar verdiğimde 4000-4500 TL ekipman hariç bütçeyle 2. el patates olmuş cbf mi ybr mi derken sıfır Rks 150 S almıştım. Ben "acaba o mu bu mu" derken eşim bana "şu an almazsan daha alamazsın" dediğinde gülmüştüm, model yükseltmek istediğimde sıfır Pulsar 8400 TL.idi. Dedim ki "En kötü çinli bile 10.000 km sorunsuz götürür, sonrasına bakarız" 1 sene geçti motor oldu 8000 km, RKS 150 S oldu 6500 TL, Pulsar oldu 11.000 küsür. Velhasıl kelam eşimi dinlemeyip bekleyerek motor almasaydım, araba ve ev kredimden ötürü motor alamıyordum. Naçizhane tavsiyem imkanı olan beklemesin istediği motoru alsın, sonra zamdı, güncellemeydi, kur artışıydı, gümrük vergisiydi babalara gelmesin..
-
16 Ağustos 2017, 20:48
Entry 1 :"0 motor almayalım da fiyatlar düşsün "
Entry 2: "Kardeşim bu ne böyle yeaa 2.el r25 için 0 parası istiyolar bunların bir tarafı kalkmış gider 0 alırım o paraya"
Entry 3 : "2.ele o kadar para vercegine git sifir al "
Entry 4 : "serefsiz yamaha honda suzuki kawasaki hep zamn yapıolar yeaaa"
Entry 5 : bkz1
-
16 Ağustos 2017, 21:33
Akhunturk adlı üyeden alıntı
A)Bu abimiz ve kurumu hiçbir doğru öngörüde bulunamıyor ve yaptıkları anlattıkları hiçbir işe yaramıyor.
B) Türkiye'deki tüm Sendikalar stk lar vs. gibi bunlarda birileri tarafından güdümlü gaz alma makinesi.
Neden hikaye oldu? Ek vergi sürpriz bir şekilde geldi. ÖTV de bu şekilde gelmişti de, rica üzerine motosiklet fuarının bitmesini beklemişlerdi o sene. Motosiklet satışları patlamıştı o fuarda.
Siz hiç bir sektöre danışmadan "ben yaptım oldu" derseniz, bir-iki dayanırlar, işin içinden çıkmaya çalışırlar, baktılar ki olmuyor, sonunda çeker giderler.
MOTED, ithalatçı firmaların temsilcilerinden oluşan ve siyaseten pek de bir etkisi olmayan sivil bir kuruldur. Bugüne kadar gaz aldığı falan da görülmemiştir. Bu dönemki başkanı Bülent Kılıçer, Honda'nın pazarlama müdürüdür.
-
16 Ağustos 2017, 21:51
herkes samimi olsa oyle bir yola gelirler ki... hangi konuda birlik var ki bu konuda olsun :( ben şahsen 1-2 aydır ısrarla almıyorum sıfır motosiklet lafta kalmasa bu durum herkes için...MOTED kim kardeşim bu milletin sağı solu belli olmaz alaşağı eder adamı..kimse burnu havada gezinmesin, dünyanın an pahalı benzinini mazotunu , kaynağının yanı başında bu millet kullanıyor vsvsvsvsvs...yeter artık dedimi bu millet kaçacak delik arar siyasetçisi, politikacısı, bürokratı , o zat da müdürse kendine müdür milletin çokta umrunda ya..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)