herkes her şeyi biliyor.
en cahil benim.
yalağuz son günlerde chp ve motosiklet içeren haberler yoğunlaştı.
muhtemelen a.k. partisinin sürekli suriyelilere motosiklet dağıtmasından sanırım.
başkan bunları kandırmak için bu dili kullanıyor bunların çobanları, daha önce gördüm. bunlarda vay be biz daha iyiyiz deyip inanıyor:D ama gelip bize satmaya çalışması komik. buna şunu soracaksın. almanyadaki asgari ücretle kaç kilo et, kaç gram altın, kaç kilo patates, kaç kilo domates, vs... almanyada bir ev bir araba asgari ücretin kaç katı. bunu karşılaştırınca error verip saçmalıyorlar:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
aynen kardeşim. adamlar deseki almanyayla kıyaslamayın, onlar oturmuş büyük devlet, saçmalamayın bizi orta halli, gelişmekte olanlarla kıyaslayın dese konu başka yere gider, tartışılır. adamlar bırak almanyayı isviçreye kafa tutuyor isviçre ya fakiri olmayan ülke:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
hahahahahaha bu ne dedi la cidden koptum şu anda nünkleer silahlar falan biz yapıyormuşuz allahını severseniz bişey yazmayalım ciddi sinirleniyorum:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
biri buna domatesin bir ay önce 10 lira, salatalığın bir ara 12 lira olduğunu söylesin. euroyu tl ye çevirip yazmış ama kendi fiyatlarından haberi yok orda bile çuvallamış çomar...
Abi yukarıda yazdığım bununla alakalıydı.
Sol milliyetçi diye bir şey olmaz, Dünya'daki tek örneği Adolf Hitler işte, sol diyebilir misin vicdanın el verir mi?
Biz milletçe millyetçiliği çok yanlış anlayan yorumlayan insanlarız bu bir yana, sol siyasal görüşün milliyetçi unsurlar barındıramayacağı da su götürmez.
Esasen "milliyetçi siyaset" diye bir şey de olmaz ya neyse. =) Milliyetçilik, doğru düzgün algılanıp yönetildiğinde devletlerin her vatandaşına vermesi gereken yurttaşlık bilinci gibi unsurlara benzemesi gereken, bireysel duygulardan oluşan bir bilinçtir. Milliyetçi siyaset diye bir şey olmaz. =) Sol olur, liberal olur, liberal muhafazakar olur, ağır muhafazakar olur, ırkçı olur. =)
1 aylık giderini 3 günde karşılayan ve kalan 27 günün geliri kasasına giden Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmesini de unutmamak lazım. (3-27 yerine 5-25 de olabilir tam emin değilim)
Onlara oy verenlere özelleştirme muhabbeti yapınca lafı çarpıtıyorlar...
Konu amacından baya uzaklaşmış ama dayanamadım bende yazdım. Chp bir işe el attıysa Akp, chp'ye inat bu işin yürümesine engel olur :( El atmayaydı eyiydi
Sözleriniz tamamen desteksiz, aşırı subjektif ideolojik söylemlerden ileri gitmiyor. Şu sözleri kullanmışsınız:
"Peşkeş çekmek" yani parasız olarak veya çok düşük, sembolik bir ücret karşılığı hediye etmek.
"ceplerini doldurmak" yani kişisel çıkar sağlamak
Bunlarla ilgili en ufak bir deliliniz var mı? Olsa burada laf kalabalığı yapmak yerine yargıya giderdiniz.
Yüzlerce devlet firması kurup içini dışını parazit ruhlu insanlarla doldurmak, 5 kuruş etmeyecek hizmet için vatandaştan yüzlerce lira almak eski iktidarların sömürü yöntemiydi.
Devlet esnaflık yapan bir kurum değildir. Satılan malları, verilen hizmetleri denetleyen bir kurumdur.
Türk Telekom'u örnek alalım. Telekom kapsamında devletin yararına olan patentler, fikir hakları, çalışanlar, kurumsal kaynaklar vs. Türksat bünyesine devredildi ve geri kalan parazit kısım adam edilsin diye işinin erbabı, uluslararası bir firmaya kısmen satıldı. Sonuç olarak aldığımız hizmet kalitesindeki artışı siz de biz de tecrube ediyoruz. Şu anda Telekomdaki %25 devlet ortaklığı önceki haliyle firmanın tamamından daha değerli neredeyse. Bu olayı bir vatan hainliği gibi reklam etmek anca bizim muhalefete yakışır. İnanan, ciddiye alan olur mu? Oluyormuş demekki.
https://www.turktelekom.com.tr/hakki...k-telekom.aspx
Yaşları müsait olmayanlar bilmez bu kurumları.
Her sene trilyonlarca eski lira zarar ederler, siyasilerin, sendikaların oyuncağı olmuş, en kalifiyesiz işçisi bile devleti soyardı.
Pos bıyıklısı, ay bıyıklısı, çember sakallısı bir kuruma çöreklenmişti.
Halkta bunların borçlarını öder, devlette iki yakasını bir araya getiremezdi.
IMF, bankalar, sıraya dizerdi devleti. %300 lerle, belki az bile yazdım.
Şimdiki gençlerde bu soyguncuların yalanlarına inanır. Bu sayfaları meşgul ederler. Devam edin yazmaya.
O günleri bilenler gülümseyerek okuyoruz.
Ama geriye dönüp, ara sıra da bakın. Neler olmuş? Neler bitmiş.
hizmet kalitesi bakımından özelleştirmeyi ben de destekliyorum. devlet eliyle verilen hizmetler ağır ve hantal bir şekilde veriliyor.
özel sektör hem daha ucuz, hem de daha kaliteli hizmet sunuyor.
bir memur olarak 657 sayılı devlet memurları kanununun kaldırılmasını ve tüm kurumların olabildiği kadar özelleştirilmesi taraftarıyım.
KİT lerin arpalığa çevrilmesi ile kurumların satılması ayrı şeyler.Bu günde aynı arpalık devam etmiyormu.Kızını danışman yapan karısını müdür atayan şöförünü miletvekili yapan yokmu.En tepeden böyle siz devlet kurumlarının birde içine bakın.Bir tene ihale alamazsın.Bir tane iş vermezler yaptırmazlar.Bu dönem böyle.Bir zamanlar mazlum olanlar gücü eline geçirince tiran oldu.Yarın başkası eline geçirince onlar ezecek.
biz Türkiye cumhuriyeti vatandaşları kendi malımızı gözümüz gibi koruruz ama mesele ortak mal, devlet malı olunca olabildiği kadar istismar etmeye çalışırız.
bu yüzden sonuna kadar özelleştirme diyorum. müstahakımız bu çünkü.
Katılıyorum devlet malı deniz yemeyen keriz (domuz)diye diye yediler.Devletin esnaf gibi işletme çalıştırmasını bende pek onaylamıyorum.Çünkü çok istismar ediliyor.Ama bazı stratejik yerlerde olmalı.Devlet sağlıklı bir sistem kurup denetleyici olmalı.Yoksa tarımın hayvancılığın bu günkü gibi bitme noktasına gelir.
Tekel 292 milyon dolara özelleştirildi.
2 sene sonra 890 milyon dolara el değiştirdi.
5 sene sonra 2,1 milyar dolara el değiştirdi.
Desteksiz atıyoruz ya, "idooolojik" yazıyoruz ya.. (size bu kelimeyi öğretenin...)
Turk Telekom'dan aldığımız hizmette nasıl bir iyileşme oldu? internetin 10 yılda 2 mbit'ten 20mbit'e çıkması gibi bakkal muhabbeti dışında bir yanıt alabilir miyim? Patentler fikir hakları vs derken ülkenin tüm ulusal iletişim ağından bahseden yok. Sahi ne iyileştirme oldu ya biri bana anlatsın, TT bunu yapamıyordu şimdi yapıyor desin. Hangi Telekom Müdürlüğü ofisinde eski devlet dairesi mantığından uzak bir çalışma var?
Devlet şirketlerine parazit dolduysa, parazitleri çıkartırsın, etkin yönetirsin.
Devletin kasasına giren parayı kapattın da vergiye ihtiyacın arttı, bi bok mu başarmış oldun şimdi? Özelleştirmeler bitti vergi artışları başladı. Bu basit denklemi bile saklamaya çalışıyorsunuz insanlardan.
Devletin rekabetçi fiyatlarla özel sektörü de öldürmeden belli seviyede belli kalitede ekonomide aktif rol alması, vatandaşın vergi yükünü azaltabilecek mükemmel bir ekonomik yaklaşımdır.
Bir an önce cebini doldurmak, devasa paralara anında ihtiyaç duyup savurmak isteyen manyakların işine gelmez, zira onlar için vergi yükünün bir önemi yoktur.
Türk Telekom dediniz damarıma bastınız, kendilerine ettiğim küfrün haddi hesabı yoktur, en berbat Devlet kurumu bile bunlar kadar beter değildi, eskiden olsa bir sıkıntımız olduğunda en azından bir tanıdık manıdık bulur işimizi hallederdik, artık her işi paraya dökmüşler, arıza için para ister, hat bozulur para ister, kablosu kopar gelmek için para ister, ikide bir kesilir, daha çok para verin kesilmesin der '' Yuh diyorum daha da başka bir şey demiyorum, rsmen adama işkence çektiriyorlar.( Ellerindeki işi bilen adamları çıkarmışlar, yerlerine ucuza yeni yetme bebeleri almışlar, avel avel bakıyorlar tesisata)
Neyse, konunun yeri burası değil, pardon .
kredi garanti fonundan kredi verilen firmaların listesine ulaşabiliyor musunuz ?
eldekiler satıldı,
ilerisi de köprü, otoyol ayağına peşkeş çekildi.
körfez köprüsünün geçiş ücretleri çok yüksek olduğundan devlet tarafından kalan kısmı ödenmek sureti ile düşürüldü,
körfez köprü gişelerinde nedense hgs ve ogs neredeyse çalışmıyor.
3. köprüyü kimse kullanmadı diye kamyonlara zorunlu hale getirdiler,
yine kullanmadılar,
diğer köprülerden geçiş cezası artırıldı,
yine olmadı arabalı vapur yasaklandı.
çok gerilere gitmeye gerek yok.
kim neyi nasıl yaparsa yanına kar kalıyor.
bunların üzerine vergi yükü gittikçe artırılıyor.
doymuyorlar,
doyuramıyoruz.
tekel işinde en güzel parçayı kaldıran bildiğim kadarı ile zapsu,
hani reyizi süpürmeyin kullanın diyen kişi.
hadi reklamla kapatalım;
ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi coca cola iftiharla sunar ...
yakında milli içeceğimiz kola denilirse şaşırmayın,
kulları çomar olanın her dediği doğrudur.
Zaman zaman söylerim bunu, motosiklet satıcıları ve distribütörleri bence ücretli akademiler açıyorlar eyvallah da hiç değilse her motosiklet alana (şayet ilk motoruysa, ücretsiz temel motosiklet sürüş eğitimi vermelidir). Belki devlet sektöre ve hatta belki Karayolları gen. müdürlüğüne filan zorunlu eğitim vereceksin diyebilmelidir. Ayrıca motosiklet ehliyeti için de aynen sizin dediğiniz gibi bir ciddi sistem olmalıdır.
Şu memlekette motosiklet eğitmi adına en göz dolduran işi Turing(yani temelde bir otomobil kurumu) yapıyorsa, oradaki vehameti görmek zor değil.(Turing'i de kutlamak lazım, öyle ya da böyle teorik de olsa binlerce insana eğitim ve bedava kask dağıttı, dağıtıyor. Bu konuda asıl katkısı olduğunu bildiğim Turing başkanının oğlu olan ve kendisi de tanıdığım motosikletçi bir kardeşim olan Tuğrul Katkak'a da teşekkür ediyorum şayet buraları okuyorsa).
Elini taşın altına koyması gerekenler koymadıkça düzelmek, gelişmek zor.
Ve şunu unutmayalım bu konuda chp, akp bilmem ne p fark etmez, gerçekten gerekeni kim yapıyorsa tebrik etmek lazım, çünkü gerçekten bir şeyler yapılması gereken bir konu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)