yolda giderken, motor sesi duyup frene basmak ve nasil bir hiz ise o sarampollu yolda! takla atacak kadar hizli gittigine dikkat ceken olmamis!!!
vay anasini, dogustan gunahkariz hepimiz!!!!
yolda giderken, motor sesi duyup frene basmak ve nasil bir hiz ise o sarampollu yolda! takla atacak kadar hizli gittigine dikkat ceken olmamis!!!
vay anasini, dogustan gunahkariz hepimiz!!!!
Aha trol bir konu daha
Motorlu kişi sonik patlama ile geçmediyse bu neyin paniği
Allah rahmet eylesin.
59 yaşında gözünde kurt gezen adamın ne işi var direksiyonda.
Habere bak hiç inandırıcı değil
Uçakmı aldınız. Hayırlı olsun.
Neyse konuya dönelim
Araç sürücü 10km hız ile motorda 250 ile gitmiyodur burda.
Haberde egzoz ile ilgili bişey yokken siz egzoza yormuşsunuz olayı.
Belki yanından geçen 100lük motor, yada 1200 lük gs te olabilir.
Burda kazanın o şekilde olma ihtimali yok denecek kadar az.
Siz hiç trafikte paniklemedinizmi? Arkanızdan tır koca cüssesi ile korna çalmadımı?
Panik yapıp frenemi asıldınız yada direksiyonu şarampolemi kırdınız?
Bu haberi yapan şahıs tamamen ön yargı ile yapmıştır net.
Bu aralar motosikletlere çok sataşıyorlar kesin bunun altından bir iş çıkacak. Barkın'ın önüne yaya yürümek bile yasak olduğu halde biri atladı motosiklet yine ölüm getirdi diye haber oldu. Motorcu haklıda olsa haksız gösteriliyor. Bunun altından kesin bir yasak çıkar.
akustik, rezonans
sürprizleri olan konular
(yıl geçti. helikopter, uçak sesleri anca olağanlaştı)
teşhis konusunda nasa dan ilerdeyiz
motorun egzoza megafonda taksan bir arabadan daha fazla ses çıkaramıyor düşük cc olduğu için, birde warex falanda açamıyor nasıl korkmuş hiç mi trafikde değilmiş adam
Yani hep aynı yere gidiyor, motosikletli ya aman savunalım! Yahu adam ölmüş, bu kadar panik yapacaksa ne işi varmış demeden bir Allah rahmet eylesin dersin önce!
Haberi başka yerden okumuştum. Adam ailesi ile yoldaymış, kazadan sağ kurtulanların ifadesi ile biliniyor olayın şekli. Sesten panik yaptığına şüphe yok.
Egsozun sesi motorun önündeki alana çok az gider. Esas arkaya doğru gider. Öndeki arabanın camları kapalıysa, içerde hafif bile olsa müzik çalıyorsa, aile ile sohbet varsa, yol çok virajlı ise öyle sizin geldiğiniz uzaklardan duyulmaz. Özellikle 4 silindirli ve spor egsozlu motor kullanırken bunun bilincinde olmak lazım. Öndeki arabaya çok yakın geçişler, yanından çok ani geçişler, küçük viteste yüksek devir çevirerek geçişler tehlikelidir. Sürücü panik olup size de çarpabilir.
24 yıldır hemen her türlü aracı kullanmış, milyon km den fazla yol yapmış biri olarak, özellikle 4 silindirli motorlar yanımdan ani ve yüksek devirle geçtiğinde ben bile direksiyonda sapıtıyorum. Ensemden soğuk ter geliyor! Böyle yan etkileri bilmiyorsunuz bari kafadan "öyle mi olur, böyle mi eder" bilmem ne sallamayın.
Ha bunun sonucu da "spor egsoz takılmasın"a gelmez. Spor egsozlu motoru olan sürücü önündeki, yanındakine dikkat edecek. Karşı tarafı paniğe sürükleyici hareket yapmayacak, bu kadar.
https://www.cnnturk.com/turkiye/motosiklet-gurultusu-oldurdu
İlgi çekmek için attığınız başlığa ben .....
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Her haber doğru değil. diyelimki bu doğru fakat direksiyonu kıracak ve arabayı yuvarlayacak kadar şoka girmiş sürüclerde varmıdır diyorum, belkide vardır..
size bir anı anlatayım.. bizim dükkanın yakınlarında spor salonunda gece 2 hoca alkol alıp alem yaparken aralarında tartışma çıkıyor ve biri diğerini kafasından vuruyor silahla.. ertesi gün gazetede 'spor salonunda taekwondo çalışırken kafasına aldığı tekme yüzünden beyin kanaması geçirdi' diye okudum haberi o arada bak bu spor tehlikeli dediler..
pekiiii egzoz taktığı için acaba kaç defa kaza atlatmış motosiklet sürücüleride konuşsa, acaba hangisi ağır basar? egzozlular mı egzozsuzlar mı?
daha takmadım ama yaşlılar veya bayan sürücüler için takmayı düşünüyorum açıkcası.. aynayla tanışırlar belki egzozumun sesini duyunca!!
Başkasına zarar vermediği sürece isteyen istediğini yapar.
Motosiklet özgürlük demektir. Arabayla giderken tarlaların arasından geçer gidersiniz. Motosiklette ise çiçekleri koklarsınız, ıhlamurlar kokar, iğdeler kokar, zeytinler kokar, toprak kokar, yosun kokar. Gittiğiniz yolu anlarsınız. Arabada bir inersiniz ki 250 tane sinek öldürmüşsünüz. Motosiklette o sinekler elinize çarpar, dizinize çarpar, ne yaptığınızı bir can aldığınızı hissedersiniz. Rüzgarı hissedersiniz, sıcağı hissedersiniz, soğuğu hissedersiniz.
Garr, gurrr vaaa da da daaaa şeklinde ne uzun yol yapılır, ne etraf izlenir. Bana göre saçma arkadaş. Başkasına zarar vermez belki ama mutlaka en azından rahatsız eder, sinir eder. Gereksiz. Ama yine de söylüyorum, başkasına zarar vermediği sürece isteyen istediğini yapar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)