Motosiklete Zam Geliyor! Ek gümrük vergisi koyma kararı alındı.
Reklamlar
-
29 Temmuz 2017, 12:45
Merhaba
bu forumda motosiklet satıcıları ve ithalatçıları var. Mesela onlar bu konuya bir cevap verse ; gümrük vergisindeki %20 artısın ortalam fiyatlara etkisi(bugünkü fiyatlar göz önunde bulundurularak) ne olur? Ekrem Ata Bey'in öncelikle bu konuda bizi bilgilendirebileceğinden eminim.
Biz de en azından fiyatlara etkisini görmüş oluruz.
Reklamlar
-
29 Temmuz 2017, 12:49
-
29 Temmuz 2017, 13:33
-
29 Temmuz 2017, 14:22
Motosiklet için bütçem 10 bin falandı bunu 4bine indirdim o da olmadı almam.Çünkü zam zam zam biyere kadar gider satılmayan motoru da ülkeye getirmez firmalar.Gelmeyen motosikletin yedek parçasıda belli bir noktandan sonra bulunmaz.Yedek parçası bulunmayan motosiklette hiç bişeye yaramaz.
-
29 Temmuz 2017, 14:40
bu zam paketi 800cc üzerindeki motorlarıda kapsıyor.
-
29 Temmuz 2017, 14:43
Aydin1966 adlı üyeden alıntı
Merhaba
bu forumda motosiklet satıcıları ve ithalatçıları var. Mesela onlar bu konuya bir cevap verse ; gümrük vergisindeki %20 artısın ortalam fiyatlara etkisi(bugünkü fiyatlar göz önunde bulundurularak) ne olur? Ekrem Ata Bey'in öncelikle bu konuda bizi bilgilendirebileceğinden eminim.
Biz de en azından fiyatlara etkisini görmüş oluruz.
Ekrem abi şimdi hesap makinesinin tuşlarını kırarcasına basıp ardından on kere silme tuşuna basar,tekrar tuşlar ve son fiyat bu der.Hesap makinasına bakarsın: "LEBLEBİ" yazmıştır.
-Bu ne abi?
+Leblebi.Kalbe iyi gelir.
-
29 Temmuz 2017, 15:20
Yakinda yeni konu başligi, bayide yatan eski model motorlara zam yapan fırsatciĺarin ifşasi olacaktır hazırlikli olun.Bulunmayan motorlar, mal satmayan dükkanlar şimdiden başlamış.
-
29 Temmuz 2017, 15:43
2016 model olan var ise onlara yapamazlar ama 2017'lere zam gelecekse ellerindeki motorlari vermek istemeyebilirler.
-
29 Temmuz 2017, 15:54
Cidden eğer eğitimimi iyi bir şekilde tamamlarsam bu vatanı okadar sevmeme rağmen gitmek istiyorum..
-
29 Temmuz 2017, 16:13
Motosiklet Eğitmeni
Bayilerin elinde olan motor zamsız olur hayalleri kurmayın boşuna.
Diyelim ki bayi 10 bin liraya aldığı motoru 11bin liraya satiyor.
Bu %20'lik zam nedeniyle yeni partiyi 12bin liradan alacak.
Yani sattığı motorun parası yerine yenisini koymaya yetmiyor. Hatta cebinden bin lira ekleyecek.
Siz böyle bir kerizlik yaparmısınız?
Ya da diyelim mi kâr oranı %20 olsun.
Yani 10 bine alip 12bine satsın.
Yeni partiyi 12bine alacak yani kâr yok.
Hiç bir bayi bu kerizliği de yapmaz.
Doğru dürüst incelemedim ama anladığım kadarıyla bu ek vergi.
Yani gümrük vergisine %20 zam gelmiyor.
Mevcut vergiye ek bir %20 daha vergi geliyor.
Bu artışın %20 değil çok daha fazla olacağı anlamına gelir.
Basit bir hesapla ikisi arasında ki farkı görelim.
Gümrük vergisi %30 aldım. Siz istediğiniz oranı uygulayın amacım iki hesap arasındaki farkı göstermek.
Diyelim ki motosiklet 10.bin lira.
Gümrük vergisi %30 iken fiyat;
10bin+%30=13.000 lira
Gümrük vergisine %20 zam halinde fiyat;
10.bin+%36=13.600 lira
Gümrük vergisine ek %20 halinde fiyat;
10.bin+%30+%20=15.600 lira
Aradaki farkı görüyorsunuz.
Bakalım yukarıdaki rakamlardan hangisi girecek?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
29 Temmuz 2017, 16:41
COQ adlı üyeden alıntı
Bayilerin elinde olan motor zamsız olur hayalleri kurmayın boşuna.
Diyelim ki bayi 10 bin liraya aldığı motoru 11bin liraya satiyor.
Bu %20'lik zam nedeniyle yeni partiyi 12bin liradan alacak.
Yani sattığı motorun parası yerine yenisini koymaya yetmiyor. Hatta cebinden bin lira ekleyecek.
Siz böyle bir kerizlik yaparmısınız?
Ya da diyelim mi kâr oranı %20 olsun.
Yani 10 bine alip 12bine satsın.
Yeni partiyi 12bine alacak yani kâr yok.
Hiç bir bayi bu kerizliği de yapmaz.
Doğru dürüst incelemedim ama anladığım kadarıyla bu ek vergi.
Yani gümrük vergisine %20 zam gelmiyor.
Mevcut vergiye ek bir %20 daha vergi geliyor.
Bu artışın %20 değil çok daha fazla olacağı anlamına gelir.
Gümrük vergisi %30 aldım. Siz istediğiniz oranı uygulayın amacım iki hesap arasındaki farkı göstermek.
10bin+%30=13.000 lira
10.bin+%36=13.600 lira
Deme öyle şeyler, kalp var tansiyon var
-
29 Temmuz 2017, 16:43
Her zamanki gibi halk'ın gelismeye calışan ve kulturel zekasi yuksek ancak ayni sekilde azınlık olan kesimine giricek.( nasi olsa hep 20 lira aliyorumculara birsey olmaz)
-
29 Temmuz 2017, 17:14
Arkadaşlar yanlis miyim, nasılsa almam diye incelemedim Göz hastalığım da var, enerjisini idareli kullanan sporcu gibiyim çok okuyamıyorum da belki kaçirmisimdir..
Gümrük vergisine %20 zam değil bu, ilave olarak %20 vergi olarak anladım, verginin vergisini almasalar bile yüzde 16 civari zam kaçınılmaz olur,10 000lik motora 2000lik bi yansıma şeklinde gerçekleşir, iyimser tahmin 1500lira..
Duzeltme:iki mesaj yukarıda Coq yazmiz zaten, aynen 2.şıkta olduğu gibi olacak.
Hele eski motorlara da vergi ayağına fiyat çekerlerse almayın, aldırmayın. .Anlaşılan bu işte d..lenen müşteriler olacak, acısını bayi de çekmeli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------
Özetle, bu vergi müjdesinden herkes nasibini almali ki bişeyler düzelsin.
-
29 Temmuz 2017, 18:05
sizi gibi hayinler 2023 de bor çıkaracağız güçlü türkiye
osmanlı tugrası fiat doblo
borrrrrrrr
-
29 Temmuz 2017, 18:07
Artık 10 bine 125 cc bile kalmayacak galiba. Araba da alamıyorum, onların da fiyatları uçtu. Kentkarta da zam geldi Sivas'ta.. Artık bu gidişle her yere koşarak gidecem, Forrest Gump olacam
-
29 Temmuz 2017, 18:38
COQ adlı üyeden alıntı
10bin+%30=13.000 lira
10.bin+%36=13.600 lira
Gümrük vergisi maliyetlendirme oranı %6 dan %26 'ya yükseldi.
Bu oran satış rakamlarına ortalama %20 ek olarak yansıyacak. Örnek; 21bin € civarı olan ZX10 26 civarı olacak.
İlgili vergilendirme 27 temmuz 2017 sonrası ithal edilen motosikletleri kapsayacak.
Stokta olan 16 ve 17 modeller de iki farklı durum söz konusu olacak.
1. Stokta olan euro4 modeller kurnaz satıcı aracılığı ile yeni zamlı fiyatından satılacak. Ek olarak bu satıcı stokta olan 16 modellerine yeni zam paralelinde zam yapacaktır.
2. Stokta olan euro4 modeller insaflı ve profesyonel satıcı aracılığı ile zamlı fiyat etiketi altında, indirimle eski fiyatı ile satılacak.
Sonuç olarak stok saklayan ve saklamayan satıcıların vergi zammı öncesi giriş yapan motorlar tükendiğinde şuan ki fiyatlara ortalama %20 'ye yakın ilave ile yeni fiyatlara merhaba diyeceğiz.
Zaten sancılı bir dönemde olan sektör, ilk maliyete darbe niteliğinde olan bu zam ile yoğun bakıma kaldırılacak.
Küçük cc/scooter segmenti bakımından eksi yönde olan firmalar başta olmak üzere, tüm firmalar ciddi oranda etkilenecek.
Tahminimce yeni fiyatlar en geç salı/çarşamba gibi markaların resmi sitelerinde yayınlanmaya başlayacaktır.
-
29 Temmuz 2017, 19:18
KTMDUKE adlı üyeden alıntı
Gümrük vergisi maliyetlendirme oranı %6 dan %26 'ya yükseldi.
Bu oran satış rakamlarına ortalama %20 ek olarak yansıyacak. Örnek; 21bin € civarı olan ZX10 26 civarı olacak.
İlgili vergilendirme 27 temmuz 2017 sonrası ithal edilen motosikletleri kapsayacak.
Stokta olan 16 ve 17 modeller de iki farklı durum söz konusu olacak.
1. Stokta olan euro4 modeller kurnaz satıcı aracılığı ile yeni zamlı fiyatından satılacak. Ek olarak bu satıcı stokta olan 16 modellerine yeni zam paralelinde zam yapacaktır.
2. Stokta olan euro4 modeller insaflı ve profesyonel satıcı aracılığı ile zamlı fiyat etiketi altında, indirimle eski fiyatı ile satılacak.
Sonuç olarak stok saklayan ve saklamayan satıcıların vergi zammı öncesi giriş yapan motorlar tükendiğinde şuan ki fiyatlara ortalama %20 'ye yakın ilave ile yeni fiyatlara merhaba diyeceğiz.
Zaten sancılı bir dönemde olan sektör, ilk maliyete darbe niteliğinde olan bu zam ile yoğun bakıma kaldırılacak.
Küçük cc/scooter segmenti bakımından eksi yönde olan firmalar başta olmak üzere, tüm firmalar ciddi oranda etkilenecek.
Tahminimce yeni fiyatlar en geç salı/çarşamba gibi markaların resmi sitelerinde yayınlanmaya başlayacaktır.
zaten bazı bayiler vergi zammı dolayısıyla olusacak zamlı fiyatlardan etkilenmemek için salı gününe kadar motorunuzu alın diye reklam yapmaya başlamışlar.
Burada sorumluluk ana bayi yani ithalatçıda olmalıdır. yoksa fırsatçıların önüne kimse gecemez.
Sanki bayilerdeki tüm motorlar 27 temmuz 2017 den sonra girmiş gibi zam görecek..
gecen gün bir bayi ile aramda şöyle bir konuşma gecti: almak istediğim bir maxi scooter vardı ve indirim rica ettim . bayi zaten aybasında zam gelecek dedi ve %1 indirim yaptı. Ben de ama sizin stoğunuzdaki ürün zamlı fiyattan giriş yapmadı ki yeni zammı niye yansıtacaksınız dedim ama nafile ki takip ettiğim bi şekilde o motor elinde 3 aydır duruyor..
Ana bayiler bunları denetleyip böyle fırsatçıları belirlemeliler bence..
Herkes satış yok diye şikayet ediyor ama kimse burnundan kıl aldırmayıp her türlü fırsatıda kendi için kullanıyor.
-
29 Temmuz 2017, 19:25
Arkadaşlar durum şöyle gümrük vergisine %20 zam geldi yani günrük vergisi %50 oldu.Örnek olarak Yamaha Mt-07 Abs 2017 üzerinden hesapladım.
Ötv ve Kdv hariç 18.873 TL idi
Ülkeye girişi 14.518 TL
Gümrük ver. %50'li. 21.777 TL
Ötv %37'li. 29.834 TL
Kdv %18'li. 35.204 TL
Yani yaklaşık olarak 4.704 TL zam gelecek. Pardon zam değil güncelleme. Zam olsa duramazdık 😂
-
29 Temmuz 2017, 19:43
İsmail'e yeni araba alınmasını "GEREKLİ GÖRMÜYORUM".
-
29 Temmuz 2017, 21:50
----------------------------------
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)