Halk çok memnun, ortalık lüx arabalar ve villa-sitelerden, rezidanslardan geçilmiyor, otoyollar-köprüler tıklım tıkış, yetmiyor. Para var, mutluluk var, harcayın gitsin.
Halk çok memnun, ortalık lüx arabalar ve villa-sitelerden, rezidanslardan geçilmiyor, otoyollar-köprüler tıklım tıkış, yetmiyor. Para var, mutluluk var, harcayın gitsin.
Ozaman izninizle ben motorumu pıt pıt naylonla sarıp sarmalayıp çocuklarıma saklıyorum. Bu gidişle 10-15 yıl sonra kimse motora filan binemez. Sadece benim çocuklarda olur. İyi para eder.
Yaptım, oldu, bitti. Hadi hayırlı olsun. Yakında firmalar tası tarağı toplayıp gider.
Korkmayın, Çin lastiği zamlaniyor
Libyayı ayrı tutmak gerek.Şimdi yaptıklarından köpek gibi pişmanlardır.Kaddafi dönemi Libya.
Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç olduğu için ücretsizdi ve Libya’da evlerde elektrik bedavaydı. Sağlık hizmetleriyle birlikte eğimin de ücretsiz olduğu Libya’da tüm hastalar ilaçları hiçbir ücret ödemeden alabiliyordu. Ülkenin kendi ulusal bankaları halktan faiz almazken, hiçbir vatandaş vergi vermiyordu. Şaşıracaksınız ama Kaddafi devrilmeden önce dünyadaki en borçsuz ülke Libya’ydı. Eğer ki yurt dışında okumak istiyorsanız da, devlet tüm öğrencilere aylık 1650 avro ‘geri ödemesiz’ burs veriyordu. Bu rakam 2011 yılının rakamları. Şuan ne kadar verilirdi, siz düşünün.
Petrol gelirlerinin %90’ı Libya halkına gidiyordu ve evlenmek isteyen çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyordu.(stratejikortak.com) Her aileye de istisnasız aylık o zamanın parasıyla 760 TL para, bir nevi maaş bağlanıyordu. Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsilli üniversite mezunuydu. Kaddafi dönemindeki Libya, IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmamıştı.
Kaddafi, Petrol ihraç eden ülkelere (OPEC) dolar ve euro yerine altın karşılığı satış yapmalarını tavsiye etmişti. Tıpkı Saddam Hüseyin gibi. Bunun anlamı ise altın karşılığı para basmayan Batılı ülkelerin iflasını istemek demekti.
Yönetime geldiğinde İngiliz askeri üstlerini ve birliklerini ülkeden çıkaran Muammer Kaddafi, petrol şirketlerini ulusallaştırdı ve İtalyan, Yahudi azınlığın mal varlığına el koyarak onları göçe zorladı. Türkiye’nin 1974’te ki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ABD’ye meydan okuyarak, Türkiye’ye açıktan destek veren tek liderdi. 2011’de Arap Baharı sırasında halk tarafından kafası ezilerek öldürüldü.
Üzgünüz, gazap üzümleri gibi
Geçmişi bilipte, göremeyiz geleceği
İsyan, değiştirmeyecek neticeyi
Bekliyoruz batıdan, güneşin geleceğini..
!!!!!!
eheh bir de üç tane makro ekonomi tabiri öğrenip; önlem alındığını, bir para politikası olduğunu(!) :D, cari açıkla mücadele edildiğini falan anlatanlar çıkıyor arada, bayılıyorum )
R25 yeni parti fiyatını sordum: En düşük 22.750'den başlar dedi
Mevcut vergileri yükseltip yeni vergiler icat edip, vergiden gelen paraları savurarak İSTİKRAR ile yönetiliyoruz.
Çok değil kısa bir zaman sonra bunada alışacaksın artık bu da normal gelecek, sen günlük yaşamını devam ettirmeye çalışacaksın, bir tek farkla almayı düşündüğün motor için 3-5 ay daha fazla çalışıp yemeden içmeden para biriktireceksin. Tıpkı 8-9 ay önce arabalara gelen vergi gibi buda unutulup gidecek.
SEN KOYUN OLDUKÇA SANA VERGİ DAYANMAZ. Durmak yok yola devam.
gardeşim vergi olmazsa yollar nasıl yapılacakk bariyer nasıl yapılacak??
verin parayı bariyer yapılsın o da en küçük kazada sizi öldürsün
Ben de diyorum sabah sabah kulağıma gelen bu zevk çığlıkları nereden geliyor ?
Ama olsun du halk uzun'u seviyordu .
Ver mehteri Reis beee
Bu şumu demek oluyor,belirli ülkelerden gelen motorlar özel gümrük vergisine tabii olacak?Eskiden özel iletişim vergisi vardı,gençler bilmez bu cep telefonları ilk çıktığında devlet pastayı gördü vergiyi bastı.Dedilerki geçici nerdee hala var.Hükümet kim olursa olsun hepsi vatandaşın üstünde.Hepsi aynı al birini vur ötekini.Aklım yettiğinde özel başbakandı o zamandan beri ardından gelenlerin alayı vatandaşı sömürdü.Sağcısıda aynıydı solcusuda aynı idi.Sadece şuan yönetenler değil ondan öncekilerde kötü idi.Ben iyisini görmedim.
Oh ya ben de vergi vermek istiyorum. Paraları azalmıştı, her hafta sonu organizasyon/toplantı yapa yapa paraları bitmişti. Motorumu satip yeni motor alıp, bana salak denmesini çok istiyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)