Google: Bulgaristandan motosiklet getirtmek :D
Google: Bulgaristandan motosiklet getirtmek :D
Acaba Çin'den parça parça motosiklet getirip burda montajlayanlar bundan etkilenecek mi? Çünkü ozaman motosiklet değil, motosiklet parçası ithalatı oluyor, bu ayrı bir kapsamda olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
Merhaba, AB Ülkeleri, EFTA ülkeleri, Güney Kore ve Malezya hariç. Tabloya bakarsanız Yüzde 0 yazıyor.
şuraya güzelce bi ana avrat kaynana sövmek isterdim de...
% 20 az olmus. Vergi artisi yapmisken söyle %50 yapinda millet kıymet bilsin. Neyse pcx 'e devam.
Biz ÖTV indirimi beklerken "Alın size indirim" deyip, karşımda el hareket çekilmiş gibi hissettim kendimi.
Ülkenin durumu ortada sinekten yağ çıkarma politikası son 1 yılda yeni yeni çıkan vergilerden bıktım artık yaşanmaz buralarda, kaşıkla ver kepçeyle al. zengine sorun yok tabi onlar parasına para katıyor böyle durumlarda.
Malezya listede yok şu an, ama her an ayrı bir güzellik yapabilirler.
Valla MT-25'yi satmayayım ben yatırım aracına döndü, 15'e almayanlar 2 ay sonra 17'ye sat diye yalvaracak bu gidişle :D
Hangi ülkeden değil hangi ülkede üretildiği önemlidir arkadaşlar.
ithalat işlemleri sırasında "menşe şahadetnamesi" istenir, Japonya'da üretilen motoru Yamaha Hollanda'dan Türkiye'ye sokuyor diye AB malı diyemezsiniz.
Eyy almanya Eyy merker 80 milyon önü
Kapıyı kaptıyorsun ne vereyim ablama
Eyyy kılıctar oglu utanmıyor musun. Bunlar var ya bunlar motor da zam yaptı
Devlet babamız piyasaya bakar, hangi sınıf motorlar ne kadar satıyor.
Ve bu motorlar nerelerden geliyor.
İncelemeler sonucunda piyasada en çok satılan ve satılması ön görülen motosiklet sınıfına adı önemli değil ek bir vergi yapıştırır.
Bizim ülkemiz melsef vergi ülkesi olduğu için çark bu şekilde dönüyor, yapacak bişey yok...
Daha önce de şöyle birşey yapılmıştı...
"Güney Afrika'dan İthal Edilen 1.5 ve 1.6 Motor Otomobillere %10 TOKİ Vergisi"
Zam değil o güncellemedir zam olsa duramazdık
ALLAH BELANIZI VERSİN 2 YAKANIZ Bİ ARAYA GELMESİN.durmak yok fuhuşa devam.oy verin verin iyi gelicek hepinize
şimdi sahibi olduğunuz motorunuza daha sıkı sarılın, sevin onu, okşayın..
Neyse ki ben hep 10 bin liralık motor alıyorum
Sadece kulak arkası kalmıştı maşallah o da kalmadı.
Ereksiyon hat safhada.
Son zamanda vizesi kalkan mozambiğe, elime mızrağımı, kıçıma incir yaprağını alıp gidesim var.
En azından efil efil orda gezerim.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)