bak bu da 1955 model kim laf edebilir tasarımı kötü diye..Dönemin çagdaş tasarımı
https://i.hizliresim.com/WQXEbE.png
Aşagılamak için söylemiyorum demişsin ama ...
Ben mimarsinan güzek sanatdan mezun olmuş TR de ki en namlı elemanlar tasarımcılar ile çalışıyorum kaprisleri vs. aman aman hiç çekilir eleman değiller, evladım olsa sevilmez denecek cinsteler..
Prensip olarak başkasının işine karışmam ama
yanlışlık ile tarasımlarına nadiren müdahale etmişliğim olmuştur, üç tane yanlıştan iki tanesini müşteri yanlış olanı seçti..
kıçım sanatçıları ne oldu deyince cevap yok
senin gibi diyeyim yanlış anlama sana hakaret ve aşagılamak için demiyorum..
Güzel tasarım çaga zamana meydan okur misal ykardaki ki resim de ki merso gibi..
Misal ayasofya , misal sultan ahmet , misal selimiye ,..
Benim için sanat toplum için yapılırsa bir anlamı var yoksa hiç bir anlamı yok..
Ama bu tasarımcı arkadaşların anasıda danasıda sanat sanat için yapılır diyor neden? sebebi çok basit "" yaptıgın bir moka benzememiş la bu bunun kimene ne faydası var deyince"" ukala ukala sen ne anlarsın ki biz bilirizi küçük dagları biz yarattık biz süperiz senin gibi böcükler anlamaz demek için
İbrahim tatlı sesi sevmem ,müzükten de anlamam ama sesine kim kötü diye bilir misal...Yani lisanslı sanatçı olmanıza gerek yok(neşat ertaş,mahsuni,)bunun gibi yüzlerce insan sayılabilir..
ayrıca ben o motorun tasarımı begendim..
Şu da yok degil estetik zevki olan insan vardır olmayan vardır, bu bir allah tarafından verilmiş yetenektir kulanırsın daha geliştirirsin..O na lafım yok ama sen anlamazsın diyemezsin kimseye..