Hırsıza Tepki Toplayan Ceza: Alnına 'Ben Hırsızım' Dövmesi Yaptı
Reklamlar
-
13 Haziran 2017, 21:26
Ben hirsizlik yapanlarin etiketlenmesi taraftariyim. Ceza zaten yok yaptiklari yanlarina kar kaliyor en azindan kimlikte yada bir sekilde bir farklilik ile bunun gosterilmesi gerekir. Belki olur da arlanir sıkılır uzaklasmaya karar verirler. Belli bir zaman atiyorum en az 5 sene suc islmezse silinsin. Hatta kisitlama getirilsin avmye giremeain mesela yada sehir disina cikisi yasaklansin.
Reklamlar
-
13 Haziran 2017, 21:52
dövmeyi bilmem ama şeriata göre hırsızlık yapanın elini kolunu kesmek gerekiyor diye biliyorum.
-
14 Haziran 2017, 23:30
Hırsızların devlet tarafından ceza almadığı 3. dünya ülkelerinde (biz de dahil) bu durum söz konusu. İnsanlar doğal olarak kendi cezasını kendi kesmeye kalkıyor. Doğru demiyorum ama yanlış demeye de dilim varmıyor. Hırsızlık maalesef zararı gören kişi dışında hiç kimse tarafından önemsenmiyor, hatta hırsızın kendisi bile önemsenmiyor. Bazı ülkelerde(!) Cumhurbaşkanı bile yapıyorlar.
Ride the Lightning
-
15 Haziran 2017, 09:38
Hırsız olabilir ama daha çocuk. Tabi ki cezalandırılmalı ancak bu şekilde onur kırıcı bir ceza olmamalı.
Ailesinin yerinde yerinde olsam şikayet etmeden önce dükkanı başlarına yıkardım.
-
15 Haziran 2017, 14:37
yanlış yolda olan bir insanı düzeltebilirsin.
daha küçük yaşına rağmen bu çocuğa yapılan ZULÜM dür.
ceza vermenin başka yöntemleri yok mu?
-
16 Haziran 2017, 08:30
Bumu küçük?
Yarın sizin motorunuzu yada araba vs 15 yaşındaki bi çocuk tarafından çalınsa acaba aynı tepkiyi gösterebilirmisiniz? Sanmıyorum.
Yıllar önce yanılmıyorsam antepte yıllar önce baklava çalan çocuğa 11 sene gibi absürt bi ceza verilmişti. Bu gibi yiyecek yada temel gıda çalsa tamam ama gitmiş bir başkasının malını çalıyor. Cezalar caydırıcı olmalı ki herkes teşebbüs edemesin.
Hele hırsızla tecavüzcüyü ne olursa olsun asacaksın ki bi daha yapmaya kalkışan sonucunun ne olacağını bilsin.
Buda naçizane benim görüşümdür.
-
17 Haziran 2017, 03:46
Tüm varlıkları yaratan Allah bu varlıkların hangi dilden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)