Öz_Musti adlı üyeden alıntı
Seneleeeeerrrrdir bu işi eğitim, ahlak, din, fetva, kul hakkı, küçük yaşta öğrenim gibi olmicak saçma sapan şeylerle çözebileceğimizi sandık gidiyoruz.
Olmaazz!! Olmicakkkk!!!
Barzo minibüs şöförleri, konuşmayı bilmeyen damperli kamyon kasapları v.s. eğitilemeyecek, olmayacak. Buna 2 tane 4 yıllık üniversite bitirmiş ben de dahil!
Trafik kazalarını önlemenin ve trafiği düzene sokmanın TEK ve EN ETKİLİ yolu cezalarımızı MİNİMUM 10 katına çıkartmak ve etkin denetimlerle herkese uygulamaktır. Subjektif şeylerle bu sorun çözülmüyor arkadaş.
"Almancılar", trafik kural ihlal nedenleri araştırmalarına konu olması gereken çok önemli bir topluluktur. Ben dahil Avrupa ülkelerinde araç kullanırken bir hata yapıldığında "kesin ve yüksek" ceza yeneceği bilindiğinden kural ihlali yapılmaz. Ben de dahil, EĞİTİMİ, boyu, kilosu, dini, okur yazarlığı, bilgisi, saygısı ve kültürü aynı olan sürücüler Kapıkule' den içeri girdiğinde ihlallerin ardı arkası kesilmez. Tek değişken ceza uygulanabilirliği ve miktarının çekirdek-gazoz veya 1 günlük esnaf lokantası öğlen yemeği parası olması.
Ben açıkça söyleyeyim çok fazla emniyet şeridi ihlali yapıyorum. Niye yapmayayım ki? Hiç ceza yemedim. Yesem bile peşin ödeme indirimi diye saçma bir avantajımı da katarsak 76 lira ceza yiyecem. O da yersem. Bu güne kadar emniyet şeridine girdiğim için yaptığım maddi tasarruf 76 liranın çok üzerindedir. Zaman kazancım paha biçilemez.
Bir ara emniyet şeridi ihlali çok sıkı kontrol edildi. 2012-2013 yılları gibi. Neredeyse 100 metreye 1 polis diktiler. Cezası da 650 lira oldu diye bir söylenti vardı. Mum oldum, eğitimli, ahlaklı, trafik adabı yüksek seviyede bir beyefendi oldum. Sonra sonra bu kural esnedi, cezanın tutarı sakız parası olduğu anlaşıldı ooohh, yeniden devam.
Bir ara da ağlayarak ayakta alkışladığım whatsupp uygulamasıyla görüntülenen cezaların emniyete iletilmesi neticesinde ceza kesilmesi uygulaması kondu. 2015-2016 başları falan. Allah'ım elimde telefon, geleni geçeni fişledim, notlar tuttum yüzlerce ihlalciyi emniyete yolladım. İşte dedim. Bravo İstanbul emniyeti. Çabalarım sana feda. Mum oldum. Asla emniyet şeridine girmedim. Korktum, çekindim. Kaldırıldı. Kodamanların işine gelmedi. Araç plakamı emniyete yolladım, ben de artık hergün emniyet şeridindeyim dedim. Ya motosikletimin bile deposu 50-60 liraya doluyor. 70-80 lira ceza ne ya!!
Ne zaman ki emniyet şeridi cezası 1.000 tl, ışık ihlali 2.500 tl aşırı hız 2.000 tl ve ehliyete 1 yıl el koyma, aşırı hız yapan barzo damperli kamyoncuya 5.000 lira ve de "sen daha bisiklet bile kullanamazsın" gibi cezalar verilir, o zaman vatan sana canım feda. Yoksa eğitim, adap, tanıtım, kamu spotu gibi şeylere desteğim sıfır. Maaşımdan kesilip buralara boş yere, sonuçsuzca aktarılacak paralarımı helal etmiyorum.
Kırmızı ışık ihlali 2.500 lira yazdım. Hoşuna gitmedi mi? Geçme kardeşim! Işık ihlali cezası 80-100 lira diye ihlal yapan bir adam gelip, yeşilde geçen seni öldürür kardeş! Unutma bunu!
Ha bu arada kural ihlali yaptı diye 1.500 lira ceza yiyen adam öyle bir eğitilir, öyle bir ahlaklı olur, öyle bir trafik adabı öğrenir ki, çocuğu-torunu olduğu zaman kulağına ezan okuduktan sonra, ceza miktarlarını okur. O derece faydalı bir eğitim olur.