Kaç bilet satıldığı hakkında bilgi verildi mi? Ya da hangi günler daha çok bilet satıldı?
Niye ısrarla hatanızda devam ediyorsunuz? Sadece "haklısınız, bir an boşboğazlık ettim, kusuruma bakmayın" diyip konuya mesaj atmaya ya da konuyu okumaya devam etmiyorsunuz?
Sizdeki bu durum baba seneler önce ki Cem Yılmaz'ın Bir Tat Bir Doku eserindeki şu repliği hatırlattı;
-haftaya neşe pınarında kartondan süt yapıcaz.. has...iktir yaa süt dedim.
-dedin yapıcan abi
haftaya:
-ben geçen hafta bi bok yedim. onu biz ev yapalım ev diyelim.
Kimi ebeveyn vardır çocuk kendi kendine eğlensin, benim başımı ağrıtmasın, ara ara ben ona sarılır gazını alırım sonra yine koyarım ipad'in önüne der.
Kimileri de cebinden çıkartmak istemez. Her gittiği yerde çocuğunu ister, motosiklet fuarında motosikletleri anlatmayı, "off oğlum şu motora bak" dediğinde oğlunun sırf babasına çok beğenmiş gözükmek için yaptığı mimiklerle "evet baba süpermiş bu motobisiklet" demesini görmeyi ister. Tekstil makineleri fuarı da belki onlar için eğlencelidir, belki değildir, ister giderler ister gitmezler. Giderlerse "baksana oğlum şu makinaya, aynı anda hem haroşa örüyor, hem de hasır" dediğinde, "evet baba ya süper bi makine de keşke beni değil annemi getirseydin bana ne haroşeden" demesini görmeyi istemez herhalde
Bence siz alın çocuğunuzun elinden o ipad'i.
p.s: Sizin gibi ön yargılı olmayacağım tabi ki İpad kısmını unutun yani;)
fuar motorcunun olmazsa olmazıdır,
borcu olmayan, fuar süresince geride bıraktıklarının nafakasını temin edecek güçte akıl baliğ olan her hür motorcu en az bir defa fuara gitmelidir.
bu organizasyonun kar hedefi ve bir maliyeti var elbette, bu itibarla ve kimseye imtiyaz tanınmayacaksa ücretli giriş makuldür.
bu bir sosyal sorumluluk projesinden ziyade serbest piyasa içinde serbest bir organizasyonsa ücretin miktarını dengeler belirler, motorcular da firmalar da sonuçlarına katlanır.
bence bu işin hakkı 10 TL.
10TL da çok az ama tüm günler 20TL olsa makuldur. Çünkü bir sinema bileti 20-25TL verip 2 saatlik bir film izliyorsunuz. Burada bütün gün gezmek mümkün.
VIP bilet ve özel davetiye de olmalı ama yoldan geçen herkese veya 7TL verip dergi alana verilmemeli. Kulüplere de limitli sayıda gönderirdin, sadece yöneticileri gider bunca tatava çıkmazdı. İnşallah seneye şu fuarı başka yerde yaparlar.
Anladığım kadarıyla bedava bilet alamayan motosiklet kulüp üyeleri,
biletlerinde pahalı olduğunu görünce KAZAN KALDIRMIŞ..
Çok merak ediyorum. Burada bu kulüp yöneticilerinden biri varsa lütfen cevaplasın.
Eğer BELEŞ BİLET BULSAYDINIZ YİNE BİLET FİYATLARINI KINAYACAK MIYDINIZ?
(Ki ben bilet fiyatlarının pahalı olmadığını düşünen biri olarak soruyorum.)
ÜSTELİK "Bu organizasyonun mihmandarları motosiklet kulüpleridir ve onlar yoksa fuar anlamını yitirir." demişsiniz..
Hiçte öyle olacağını düşünmüyorum. Motosiklet kulüpleri fuara gelmeme kararı alsa bile fuarın gereken ilgiyi göreceğini düşünüyorum.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Boibagazlık etmediğimi düşündüğümden olabilirmi acaba???
Kimse kmsenin ebebynliğini sorgulayamaz. Buna bende sizde dahilsiniz. Ben çocuklara ait olamayan bir etkinliğe çocukların getirilmesine karşıyım. Hani bahsettiğiniz yanından ayırmayan ebebeynler varya onlar bırak fuarı aksam eğlenmeye gittiği zamanda o çocukları sepet gibi yanında taşıyor. Çocuk demek herseyden once sorumluluk demek. Yoksa yap cocugu ver eline ipad'ı üstüne de teknolojiden mahrum mu kalsın? Ogrenmesinmi? gibi saçma sapık bahanelerin arkasına saklanarak çocuk yetiştirilmez diyorum. Ha fikrime katılırsınız katılmazsınız o size kalmış.
Her gittiği yerde çocuğunu ister, motosiklet fuarında motosikletleri anlatmayı, "off oğlum şu motora bak" dediğinde oğlunun sırf babasına çok beğenmiş gözükmek için yaptığı mimiklerle "evet baba süpermiş bu motobisiklet" demesini görmeyi ister.
Cumlenizden benim anladığım bencilliktir. Aksını iddia eden varsa soylesin.
Ama bu sekılde dusundugum ıcın benı yargılayamazsınız. Hatta boşboğaz bile diyemezsiniz.
Bastan beri ticari bir fuar organizasyonun çocuklar için olmadığını savunuyorum. Çocuk orada eğlenir ilgisini ceker gibi bahanelerle tezime karsı çıkılıyor. O zaman gece ne bilim bir dansözün cıktıgı eğlence makanında da eğlenir hatta daha cok ilgisini bile ceker o dansöz. Götürmek dogrumudur sizce???
kınamaya gerek yok siz bu fiyatlarla fuara gitmeyi düşünüyormusunz? ayrıca söyledikleri gibi bu fiyatlarla motorlara binip foto çektirmek için gelenlerin kalabılığı olucak.
toplumsal sınıfların ve katmanların girift yapısı göz önüne alındığında bir altta olduğu düşünülen katman ya da sınıfın izole edilme gayreti hoş karşılanacak bir düşünce biçimi değildir.
esas itibari ile İstanbul gibi nüfus yoğunluğu aşırı olan bir şehirde (neresi şehir ise?) bu ve benzer organizasyonların ticari amaç kaygısı yanında eğlence amaçlı olarak da sosyal hayata katılması gerekiyor.
işsiz, güçsüz aylak adamın da sosyal hayata katılması sağlanarak toplumdan kopması önlenmelidir.
bu fikir sosyal olduğu kadar kapitalist bir amaç da gütmektedir.
yani fuar fikrinin amacı ile uygundur.
mevcut nüfus yoğunluğunun bertarafı ulaşılabilirliğin maddi anlamda kısıtlanması yerine fuarın süresinin ya da adedinin artırılması ile sağlanabilir.
unutulmamalıdır ki toplumsal sınıflandırmanın başı ya da sonu yoktur,
sonrasında istenmeyen toplumsal sınıf içerisinde olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
bu basit faydacılık düşüncesi dahi yeterli olmalıdır.
düşünceler daha da detaylandırılabilir.
ek: sayın ee başkalarının ebeveynliğini sorgulayarak konuya gark oldunuz, hatırlatırım. halen de sorguluyorsunuz.
Bazen insanın ağzından bir laf çıkar, ya yanlış düşünmüşüm yanlış ifade etmişim demek yerine hatalı olduğunu aslında kendisinin de bildiği tezinmek için savunmaya devam eder.
Sizinki de biraz öyle oldu sanırım.
Motosiklet fuarı ticari olabilir amenna da konu motosiklet. Rengarenk, müzikli, eğlenceli, şovların olduğu, t-shirt buff gibi ufak şeylerin de satın alınabileceği bir ortam.
Çocukların büyük çoğunluğu (genelde erkekler) yolda gördükleri ss motorların arkalarından bakar durur, park halinde gördüğünde inceler dokunmak ister. Siz bu çocuğu bu motorların tümünü bir arada görebileceği bir ortama götürmenin bencilce olacağını ve çocuğun keyif almayacağını nasıl öngörüyorsunuz ?
Tamam sinameki bir çocuk vardır bilgisayar başından kalkmak istemez o sıkılır vs. ama istisnalar da kaideyi bozmaz.
Keşke ben çocukken böyle bir ortam olsa da babam elimden tutup götürseydi. Resmen büyülenir ve hiç unutmayacağım bir anım olurdu.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Hocam hangi yazımda ve neresinde ilgili arkadaşa cocugunuzu niye fuara getiriyorsunuz diye sormuşum?? Bir alıntı yaparmısınız. Kimi sorgulamışım ne demişim??
Bastan beri çocukların fuara getirilmesine karsı çıkıyorum.. Cunku orası bir eğlence mekanı (ozellıkle de çocuklar ıcın) değildir. Hatta tezimi fuar sonrası daha da ılerı götürerek kanıtlıyacagım. Motorları zaten gectım. Koskoca fuarda çocuk bısıkletı sayısını tek tek fotoğraflayacağım. 5 i geçerse butun yazdıklarımdan geri döneceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Ben çocukların keyıf almayacağını nerede yazdım??? Çocuk bu her aktıvıteden keyıf alabılır. Hele motor gibi ilgisini çekebilecek bir şey ise haydı haydı alacaktır. Sızın mantıktan haraketle kız çocuklarını da anne-bebek fuarına götürmek gerek değil mi? Onlarda orada eğlenir ılgısını ceker.
Ben ticari bir fuarın çocuk eğlence parkına cevrılmesıne karsıyım.
Ornek söylemek gerekirse sız mısal motor alacaksınız. Begendıgınız görmek denemek dokunmak ıstedıgınız bır motor var. Sırada da o motoru almayacak hatta binemeyecek 20 tane çocuk ailesi ile sıra bekliyor Ama nedir çocuk ustune oturtulacak resmi cekılecek. Sosyal medyaya konulşacak. Egolar tatmın edilecek. Sizde o sırayı bekleyeceksiniz.. Sıra bitince haber verin bende gelip bakayım o motora..
Aynen katılıyorum. Ben de Bursa'dan gidecektim ama büyük ihtimalle ya tek başıma eşim olmadan gideceğim ya da gitmekten vazgeçeceğim. Zaten her fuar gününün sonunda artık yorgunluktan mıdır yoksa istediğini bulamamaktan mıdır bilmiyorum, gittiğimiz için bir pişmanlık oluyor. Bu duyguyu bir de üzerine 70 TL bilet + 70 TL yol parası (yemeği hiç saymıyorum) ile yaşamak var.
Kusura bakmayında 7 yasında cocugun motosıklet fuarında ısı nedır?
Motor sevdasımı asılamaya çalışıyorsunuz? Senede 1 gun yapılan fuarlamı yapacaksınız bunu?
Kendısı cok yeteneklı kucuk bir crosscumudur?
Yada 7 yasında çocugun gene motora başlaması ıcın fuara motormu bakmaya geliyorsunuz?
Malum aynı zamanda bisiklet fuarı ona bısıklet bakmaya geliyorsunuzdur. Cunku en son çıkan yenılıklerı vs olan bısıklet alacaksınız kucuk yavrumuza dımı... ????
Yersek..
Kendiniz gelseniz 35 TL tutup 7 yasında neredeyse bı haber olan cocuguda o kadar yola sürüklüyorsunuz. Ustune pahalı dıyorsunuz. Bastan beri söylenmeye calısılan bu 7 yasındaki cocugun orada ne isi var? Keza aynısı yat fuarı otomobıl fuarı ıcınde gecerlıdır.
konuya katıldığınız mesajınız bu değil midir ?
mesaj içerisinde çocuk yetiştirme biçimi ile ilgili bir sorgulama görmüyor musunuz ?
ne'se
yaşadıklarımdan örnek vererek fikrinize katkıda bulunayım.
evvelden harbiyede de motosiklet furarı var idi.
o zaman oğlan yeni yürüyordu,
hatta mt standında minik motosikletler vardı,
onlara binmişti. videosu halen youtube da vardır.
daha sonra da fuarlara gittik. hepsinin fotoğrafları vs var.
şimdilerde arada fotoğraflara bakarken görüyoruz beraber.
bu işin sadece motosiklet ile olan kısmı.
mesele motorcu olması değil, mesele tanışmak.
insan kendi çocuğu ile de tanışır.
konuyu uzatmak babında yazmadım.
sadece düşüncenizin penceresinin biraz daha genişlemesini rica ederim.
Konunun oyun parkı olup olmamasıyla bir alakası yok. Ben kızımla arkamda oturabildiği zamanlardan beri havalar güzel olduğunda sürekli her yere motorla giderim. O yüzden de motosiklet onun için sadece uzaktan bakabildiği bir araç değildir. Bu sene gitmek istemiyor, kendi tercihidir o başka ama her ailenin çocuğuyla olan ilişkisi farklıdır. Ben o fuarda kızımla bir şey paylaşıyorum. Ben paylaşırım, hoşuna gitmediyse bir daha fuara istemezse gelmez. Bu arada dışarıdan bakınca yemeğe sepet gibi çocuk taşıma aktivitesinin altında, yenilecek güzel bir yemekten veya görülecek güzel yerlerden çocuğun mahrum bırakılmasının ebeveylerin içine sinmemesi hissi olabilir mi acaba ? Böyle bir duyguyu tattınız mı hiç ? Mesela ben eşim olmadan film izlemem sinemaya gitmem. Günümüzde gençler için bunlar bir şey ifade etmiyor ama...
İlgili arkadasdan haddimi astıgım için ozur dilediğimi hatırlatırım... Ardından da o yazıyı yazmamdaki gorusumu savunmaya devam ettim ve ediyorum.. Ve ondan sonra da kimseye niye cocugunu getiriyorsun demedim.
Demek istediğim buydu.. nerede yazmışım derken..
Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Dansöz'ün kime ne zararı vardır kestiremedim? Striptiz kulübü deseniz belki!
Bakın ben belki 28-29 sene babamla matah bir paylaşım içinde bulunmadım. Gerek onun yapısı gerek benim yapım engel oldu buna. Drogba'nın ilk maçı Akhisar Galatasaray. Babam demesin mi 2 biletim var hadi diye! Nasıl gerildim anlatamam. Bahaneler bulmaya çalışıyorum, 2 saat baş başa ne yapacam ben diyorum, ne konuşacam? Karnıma ağrılar girdi resmen. Ama gittim ve eğlendim. Şimdi siz tabi ki baba oğul vakit geçirmesin demiyorsunuz ama şu şu şu durumlarda, şu yaşlardayken baş başa olmamalı diyorsunuz. Ne bileyim bana da garip geldi bu dedikleriniz. Daha bekarım ama umarım çok sürmez bu durum ve bende bir baba olurum. O zaman bir daha düşünürüm bu dediklerinizi;)
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)