Nazilli motosiklet severler kulübü olarak yıllık en büyük aktivitemiz beleşe fuara gitmek, beleşe bilet gelmezse de protesto etmektir
Çatıkatını arasam yirmi beş sene önce İzmir fuarından toplanmış iş makinesi broşürlerini bulabilirim herhalde...
Nazilli motosiklet severler kulübü olarak yıllık en büyük aktivitemiz beleşe fuara gitmek, beleşe bilet gelmezse de protesto etmektir
Çatıkatını arasam yirmi beş sene önce İzmir fuarından toplanmış iş makinesi broşürlerini bulabilirim herhalde...
Vallahi her yere götürmedi tabiki. Misal gece yapılan bır düğüne goturup sandalye tepelerınde araba arkalarında uyumadım. Yada olduysa bıle hatırlamıyorum. Hele ki kendi zevklerini meraklarını tatmın etmek ıcın yada yapacakları herhangi bir ticari alım-satım veya iş için 500km oteki bır fuara goturmedıklerı ıcın ayrıca onlara teşekkür de edebilirim. Zıra o sırada mahallemde arkadaşlarımla futbol vs oyun oynayabıldım sayelerınde.
Fuarın çocuğu büyüğü olmaz.
Oyuncak fuarlarını naapacaz o zaman dedeler mi gidecek?
Öyle genelleme olmaz.
İş makinaları fuarına ben gitmiyorum ama okulu çocukları götürüyor.
Elektronik fuarlarına stant açıyorlar.
Daha geçen ay robotların falan olduğu bir fuarı gezdiler hala anlatıyor bizim ki.
Yani şahsi düşünceleriniz ne çocuğu ne de insanlık alemini bağlamaz.
Bu kadar eğitimci yanlış biliyor da işin doğrusunu siz mi yapıyorsunuz?
Nisan ayında yemek fuarı var.
Okulla gidecek ve orda yemek yapacaklar.
Salı günü kızım okuldan elinde galetle çıktı.
Sınıfta yapmışlar.
Yani otur poponun üstüne denilen çocuklar geçti.
Devir değişti.
Siz de ayak uydursanız iyi olur.
Yoksa 20 yaşında hala çocuklarınızın ayakkabılarını bağlıyor olursunuz.
Kendileri beceremez çünkü.
Çocuğunuza sorun bakalım seni fuara götüreyim mi diye.
Ne cevapverecek?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
İlk önce tavrınızı değiştirip yanlış yada doğru fikrinizi daha kibar bir seviyede yazdığınız için teşekkür ediyorum. İlk mesajınızda konunun muhatabı olmamama rağmen yazma nedenim söyleme tavrınızdı.
Konumuza döner isek, bence motosiklet fuarı ticari bir organizasyondan öte hobi olmuş bir kültür organizasyonudur. Sizin dediğiniz gibi olsa perşembe günü öğlenden önce basın sonrasında motosikleti ticari amaçla kullanan kişilere tanımlanması gerekirdi.
Ellerinizden öper daha 8 aylık bir oğlum var ve 3-4 sene sonra ki fuara götürmek isterim. Babasının sevdiği bir hobiyi o çapta başka bir büyük organizasyonda göremez. Belki kendisi de buna gönül verebilir. Zaten fuara götürmek demek zorla çocuğa motosiklet kullandırmak demek değildir.
Aileniz sizi gece geç bir düğüne veya başka zevk almayacağınız bir organizasyona götürmemesi makul ama dediğiniz gibi bu bir tekstil makinesi fuarı değil ve babasıyla zevk alabileceği bir organizasyon olabilir. Zaten götürecek arkadaşta çocuğunun gitme fikrine bile ne kadar sevindiğini anlattı.
Sonuç olarak farklı baktığımız nokta bence motosiklet fuarı ticari değil sizce ticari. Fikrinize saygı duyuyorum.
Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.
Özürünüz için teşekkür ederim. Beni sevindirdiniz. Bende şahsınıza karşı yazımda kusur işlediysem özürdilerim. Fuarların ticari organizasyonlar olduğu konusunda mtabıkız tabi ki. Fakat durumun böyle olması oralara çocukları götürmeyeceğiz anlamına gelmez. Her fuarada çocuklarımızı götürelim demiyorum. Oğlumu iş makineleri ve vinç fuarınada götürdüm ) daha 3-4 yaşlarındaydı bayıldı makinelere. Bu arada oğlum mucit olmak istiyor bana ışınlanma makinesi nasıl yapabilir sürekli onu soruyor, bugünde uçan araba nasıl olur onu kunuştuk ). Bende küçükken çöpçü olmak isterdim çünkü sürdükleri kamyonlar çok hoşuma giderdi. Şimdi jeoloji Mühendisiyim ) . Fuarlara çocukların gelmemesi konusundaki düşüncelerinize saygı duyuyorum. Her fuar olmasa da ilgisini çekecek, hoşuna gidecek fuarlara götürmek isterim.
Özürle ilgili duyarlılığınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim.
Ankara'dan Saygılar
Yılın Muhtelif Aylarında Kapsama Alanı Dışındayım
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
coq
meşajını aldım ,
kadın. çoluk çocuk, yaşlı, engelli , hayvan, bitki ... ayrımı yapılmaksızın.
fuar biletlerinin 100 lira yapılmasına evet diyorum.
(çocuk ile aktivite konusunda tekstil fuarı ile motosiklet fuarını bir tutarak savunma geliştirme çabasını takdirle karşılasam da yetersiz bulduğumu da belirteyim )
Hocam eger bılgılerınız doğru ıse Fransa yazıyor az bile yapılıyor.. Orada ki eğitim sistemi aile yapısı ıle Turkiyeyi karıştırmayın. Malumunuz 35 yasına gelıp de burda ailesi ile yasayan bıreyler var. Orda 18 dediler mi kapının onune koyarlar adamı. Artı buradaki eğitim sistemini tatısmaya bıle gerek yok. Bazı ozel okullar dışında bırakın fuarı elektronıgı müzeye götürdüler mı okul olarak opup basımıza koyuyoruz. Eksiği ebebeyn olarak bızım tamamlamamız gerek bunda hem fıkırız. Ancak Turkiye şartları hem ekonomik hem de coğrafi olarak pek el vermıyor. Arkadasımız bu imkanlara sahip ve en ıyısını yapmaya calısyor. Takdıre sayan. Ki ayrıca benım taktırıme de ıhtıyacı yoktur sanıyorum.
Cocuga sorma konusuna gelınce sız fransa dasınız ordan ornek vereyim o zaman;
Secenegı çoğaltalım
Disneyland mı?? Fuarmı seklınde sız sorun arzu ederseniz çocuğunuza.. Bakalım ne cevap verecek???
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------
Ellerınızden oper 5 yasında oğlum var. Gecen motoruma oturdu.. Kurcaladı sordu etti. Sonra indi. Ardından soyle bır soru sordum araba mı motor mu?
Cevap araba idi.. 15 yasına geldğinde motor olmaz sa bende bisi bilmiyorum...
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Olaya birde şu açıdan bakalım,
Yılda en az iki kez Messe Frankfurt un Almanyada düzenlediği fuarlara gidiyorum. Fuar davetiyem daima çalıştığım Alman firmaları tarafından yollanır ve ücretsizdir.
Bu fuarlar özellikle hafta sonuna denk gelen günlerde bizim geçmişteki motosiklet fuarlarından farksız olarak metrobüs misali üst üste insanları yığarlar.
Şimdi,
1- Almanyada yapılmayan bir uygulamayı, "aman etraf çok kalabalık oluyor" diyerek neden benim ülkemde yapma ihtiyacı hissediyorlar.
2- Firmaların şikayet ettiği o fotoğraf çeken gençler (size göre kekolar) aslında gelecekte maddi olanakları elverdiğinde potansiyel motosiklet müşterisi olabilecek kitleler.
3- Burada itiraz edilen , motosiklet kulüplerinden esirgenen davetiyelerdir. Öyle bir hava yaratılmaya çalışılıyor ki , sanki bu davetiyeleri kulüpler sadece kekolara dağıtıyor ve kulüplerin getirdiği bu kekolar fuarda kuru kalabalık yapıyorlardı.
Son söz,
Bu yıl fuara gidenler görecekler ki o kuru kalabalık yine orada olacak ama , özellikle İstanbul dışından iştirak eden gerçek motor severlerde büyük azalma görülecek. Amaçlanan ,"parası olan ,alışveriş yapacak ördekler gelsin gerisi gelmesin" mantığı ise ters tepecek.
Fuar sonrasında katılımcı firmaların yorumlarını merakla bekliyorum.
Ben yıllardır prensip olarak VIP davetiyem gelmesine rağmen sadece cumartesi günü parasını ödediğim biletimi alarak farklı şehirlerden gelen kardeşlerimle görüşmek ve hasret gidermek için gittiğim fuara bu yıl "APTALCA" bulduğum bu uygulama yüzünden GİTMEYECEĞİM. Görmek istediğim motorları satıcıların mağazalarında en iyi şekilde ağırlanarak görme imkanım 12 ay boyunca var zaten.
Sevgilerimle
Meşaj meşaj deyip güldürmeyin la kendinize. Doğrusu meşaz. Akıllı olun.
Nazilli morosiklet klübü gelmek istiyorsa öncelik vermek gerek.Biz büyük şehirlerde her türlü malzeme ve motosiklete ulaşım imkanımız var.Nazillide bu işe ilgi duyan imkanı olmayan arkadaşlar gelir.Kekodan kasıt çevresine rahatsızlık veren tiplerse onlarda bu sektörün gerçeği.O tipler yine gelecektir.
İstanbul dışından gelen motosiklet severler fuar biletinin çok üstünde yol masrafına katlanıyorken maddi sebeplerle vaz mı geçecekler?
Almanya'da fuar giriş ücreti var mı? Ne kadar?
Hocam benim de bir kac sorum olacak.. Merakımı gıderseniz sevinirim..
1- Almanyada yapılmayan bir uygulamayı, "aman etraf çok kalabalık oluyor" diyerek neden benim ülkemde yapma ihtiyacı hissediyorlar.
Almanyada motosiklet kluplerine bedava bilet-davetiye mi dağıtılıyor? Misal Almanya HOG bedava bilet alıyormudur???
2- Firmaların şikayet ettiği o fotoğraf çeken gençler (size göre kekolar) aslında gelecekte maddi olanakları elverdiğinde potansiyel motosiklet müşterisi olabilecek kitleler.
Birtek şey soyliyebilirim motor alacak insan parayı buldumu ne fuar bekler nede başka bişi. Daha once fuara gidip gitmemiş olması da hiç mi hiç etkilemez. Hatta bu forumda bırak fuarı daha once motorun selesine oturmamış 30-40 yasında sonra motorla tanışmış adamlarla doludur.
3- Burada itiraz edilen , motosiklet kulüplerinden esirgenen davetiyelerdir. Öyle bir hava yaratılmaya çalışılıyor ki , sanki bu davetiyeleri kulüpler sadece kekolara dağıtıyor ve kulüplerin getirdiği bu kekolar fuarda kuru kalabalık yapıyorlardı.
Benim itiraz ettiğim konu butun sene motorsiklet camıası adına hıc bır faydaları olmamış sözde motosıklet küluplerının belese bılet almaladır. Bırakın faydayı farklı motor suren kıtleler bıle kendı aralarında birlik olmuyor. Japonu cınlısını beğenmez. Chophercısı endurocusunu hakır gorur. kuryelerı kımse sallamaz.. O nedenle bence herkes parasını versin girsin.
Son olarak siz zannedıyormusunuz ki motorla ilgili firmalara davetıye verilmedi?? Misal bır yamahaya honda ya Suzuki ye yada bunların ıthalatcılarına yada sektörde ki firmalara.. Tıpkı sizin konunuzla ılgılı fuarlara size gelen gibi VIP davetıyeler onalara da verilmiştir. Persembe gunu 10:00-14:00 arası da onların zamanıdır. Tahmınımce bu sınırlı sayıdadır.
Konu para değil , asıl gelmesi istenen kitleyi davet etmek için kullanılan davetiye uygulamasını kaldırmak. Şikayet edilen konu bu. Para verip giren kişilerin fuara layık olduğunun düşünülmesi büyük aptallık. Para veren her türlü zibidi içeri elini kolunu sallayarak girecek zaten.
Bu yıl gideceğim fuarlardan birinin bilet ücretini ilgili link den görebilirsiniz. Düzenleyen yine Messe Frankfurt. Fiyat tek gün giriş için 30€.
Bu fuar için davetiye uygulaması da yapılıyor. Işık ve Ses sistemleri konusunda yapılan bu fuarın özellikle hafta sonundaki günlerinde insanlar birbirlerini eziyorlar. Kimse çıkıp "burası çok kalabalık oldu" diye şikayet etmiyor.
Boş ver zaten uyanılamadı mevzuya.
ee_ee hocam motor alcak parası olanın fuarda ne işi var diyorsan biz kaç sayfadır neyi tartışıyoruz allasen?
Kafam döndürek oldu.
Bi parası olmayan fuara gelmesin diyorsunuz, bi parası olan dükkandan gider alır diyorsunuz!
Bi de forumu takip etmiyorsunuz anlaşılan bir çok arkadaşımız motosiklet almak için fuarı bekliyor.
Yani parası olan öngörünüz de yanlış.
Almanya'daki fuar fransa ile ortak yapılıyor. Her ülkenin farklı dinamikleri var orda olan uygulamayla burdakini bu açıdan karşılaştırmak yanlış.
Şimdi burda fuar giriş ücreti 11 euro.
Türkiye'den pahalı.
Buna bakarak bak gördünmü fransa bizden pahalı denmez.
Çünkü bırak asgari ücretliyi işsiz gezen adamın bile aylık gelirinin 150 de biri bu fiyat.
Bunun Türkiye'de ki karşılığı 10-15 liradır.
Ayrıca bir malın ederi diye bir şey var.
Ducati de motosiklet bajaj da.
Aynı para mı?
Almanyadaki de fuar Türkiyedeki de.
Peki aynı kalite ve içeriğe sahip mi?
Açık söyleyeyim iki fuarı karşılaştıracak olursak Türkiye'de kinin üste para vermesi lazım.
Klüplere bilet meselesi bizim forumun meselesi değil.
Üye olan arkadaşlarımız vardır fikir beyan ederler.
Ama giriş ücretinden organizasyonun kalitesine kadar her detay motosiklet kullanıcısının meselesidir.
Bir de para vermeye niye bu kadar meraklı olduğunuzu merak ettim.
Bedava olsa daha iyi değilmi?
Yani niye illa para verelim diye ısrar ediyorsunuz?
Hem de çok para!
Yani bunun size bir avantajı yok ki.
Paralı da olsa bedava da olsa orası yine kalabalık olacak, yine ter kokacak, yine resim çekilenlerden motorları göremeyeceksiniz, üstüne de bi dünya para vereceksiniz.
Yani fuarı organize eden şirketin ortağı değilseniz kazancınız ne gerçekten merak ettim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Dünyanın her yerinde fuarın konusu ile ilgili profesyonellere , veteranlara ve kulüplere davetiye uygulaması var.
Siz motosiklet kulüpleri hakkında yanlış bir yargıya sahip olabilirisiniz ama ülkemizde çok çok iyi ve güçlü kulüpler mevcut. ANMOK , Hitit MK , Varadero TR , VStrom TR ,HAMOK , CBF TR , TURTOC benim de üyesi bulunmaktan gurur duyduğum kulüplerden birkaç tanesi sadece ve bu kulüplerin bazılarının üye sayıları binlerle ifade ediliyor.
Bu kalitede kulüplere yollanacak ücretsiz davetiyenin maddiyattan çok manevi bir değeri vardır ve olmalıdır da.
Sevgilerimle
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------
Link eklenmemiş tekrar ekliyorum..
https://ticketing.messefrankfurt.com...et_select.html
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
MESSE Frankfurtu zengin etmeye meraklı olmak anlaşılır birşey değil. MESSE Frankfurt şimdiye kadar belli bir sistemle yürütülmüş olan karlı bir işi satın alıp daha da çok sömürmeye çalışıyor. Biz de birlik olamıyor ve kötü tüketici oluyoruz. Acı olan birlik olamamaktan dolayı MESSE Frankfurt un oyuncağı olmaktır. Tüketiciler bir araya gelirlerse şirketleri dize getirebilirler. Yoksa zaten adam bilet fiyatını koymuş. Burada konuşulan halkımızın organizasyon becerisinin sonuç almasını sağlamaktır. Eğer bu sebepten dolayı MESSE Frankfurt bu sene veya seneye bir geri adım atacaksa bundan herkes istifade edecektir. Şu anda fuarın uygulamasını kınamayanlar da! Motorcular kardeş olun!
Bu sozunuze kesınlıkle katılıyorum. Hele ki EICMA yı fılan gördükten sonra..
Para verme mevzuna gelince;
Tum ekonomik sartları degerlendırınce fuar gıbı bır organizasyona katılımcı sayısının dusuk olacağını umut edıyorum. Zira vaktiyle bir abimin söylediği bir söz nedeniyle buna dair fıkrım oluşuyor. Soyle ki;
Motorcu adam ac adamdır derdi kendisi... Rahmet eylesin cunku fuara 30-50 TL vereceğine motora benzın koyar o hafta sonu gezer dıye umuyorum. Bende rahat rahat gezerim diye düşünüyorum.
Hani neredeyse su bedava bilet konusuna bakınca da haklı olduğunu dusunecegım neredeyse..
Yukarıda da yazdım su an hafta ıcı biletleri 20 TL hafta sonu bileti 35 TL (TAM) Ogrenciler ve Kadınlarsa 10 TL (Hafta ıcı)
Sizinde yazdığınız gibi bizim fuar biraz güdük.. aksam 20:00 de kapanıyor. Hani 16:00 da girsen 20:00 ye kadar kırk kere dolaşılır o fuar. 4 saat fazla fazla yeter.
Yoksa bir firma ile bağlantım yok. Hatta yukarıda yazdığım gıbı bende biletimi 7,5 TL den aldım.
Ayrıca aldığım bir duyum a göre fuar fımasının fahış fiyat polıtikası yüzünden bır cok fırma fuar da yer almayacakmış. Mısal gecense HD olmaması gibi. Bence bilet parasından cok bunu elestırmemız gerekmekte.. Fuarda görecek bisi olmadıktan sonra nıye gıdelım kı fuara?? hemde sızın deyımınızle cok para vererek..
NOT. Çocuklarla ılgılı bır konuya da ek yapayım. Siteden dırek kopyadır.
Etkinlik alanına girecek 6 yaşından büyük herkes bilete tabidir.
- 15 yaş altı bilet sahiplerine bilet satın almış ebevenylerinin refakat etmesi gerekmektedir.
Kısacası 6 yasından kucuk çocuklara beleşmiş.. Agalara beleş yani
Oyun Kuramı deneyleri bu davranışları açıklar. Bir örnek: https://www.researchgate.net/profile...blication_list
İnsanlar ekonomik çıkarları ile adalet duyguları çatıştığında adaleti seçerler. (Adalet algısı kendinin haksızlığa uğradığına hükmederse tabii. Yoksa karşıdakine haksızlık olmuş o çok dert değil.)
Yok öyle Okan Hoca ve kankası kulüp azalarına VIP bedava bilet, sana bana parayla. Ya herkese pahalı, ya herkese ucuz, ya da herkese bedava olursa kamu vicdanı rahat eder. Kast sistemine hayır! Binlerce üyesi olan kulüplere 20 tane bedava bilet gidince kim kullanıyor bunları? TicketGateler açığa çıkarılsın!
Ben mi? En son 17 yaşımda İzmir fuarına gitmiştim. "Bu muymuş la, insan neden gelir ki buraya?" demiştim. Motosiklet fuarının kapısından geçmedim hiç. Geçmem de herhalde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)