Beleşci motosiklet kulüpleri adlarını bile açıklayamamış, bu beleşçi mantığıyla 10-20TL'lik bir bileti bile çok görenler gelmesin daha iyi.
Beleşci motosiklet kulüpleri adlarını bile açıklayamamış, bu beleşçi mantığıyla 10-20TL'lik bir bileti bile çok görenler gelmesin daha iyi.
Fiyat pahalı olursa az gelen olur, zaten ben zenginim. Pis fakirler gelmesin kafasının ulaşabildiği zenginlik 30 TL dir. Bu para da uyanık fuarcıya kalacaktır. Avrupa'da fiyat artışlarını protesto eden bilinçli tüketici firmaları dize getirir. Bizde de firmalar organize olmuş tüketiciden çekinmelidir. Bunun için edilgen olmamak ve firmalara direnç göstermek gerekir. Bu direnç, protesto pintilik değildir. Fuarcının avanesi AEA nın gazı ile yapılan bu yanlışa direnç göstermek gerekir.
Bakalım öyle bir direnç olacak mı? Standlar sinek mi avlayacak, yoksa kalabalık mı olacak?
Öncelikle, fuarın fuar olması gerekiyor. Bizim fuar, fuardan çok garaj satışı gibi. Fuar zamanına kadar 2017 model motor getirebilen firma az. Motosiklet ithalatçıları, eğer model tamamen yeni değilse, 2017 modeli yetiştirmeye tenezzül bile etmiyorlar. Bir önceki yıla ait modelleri getirip orada satıyorlar, 2017 modelleri için de ön sipariş alıyorlar. Yani 2016'da mavi, 2017'de yeşil olan motosikletin yeşili nasıl duruyor görme şansınız pek yok. 2016'yı görürsünüz.
Motosiklet giyim kuşam aksesuar firmaları daha rezil bir durumda. Onlar tamamen outlet gibi. Seri sonu ne varsa onları satmaya çalışıyorlar. Fuar şubatta, bir nevi sezon açılacak. Önümüzde sırayla bahar ve yaz var. Eldivenlere bakıyorsunuz, hepsi kışlık. Adamlarda yeni mal yok ki. Kış için getirttikleri ürünleri satıyorlar. Belki 3000 liralık son model kaskı getiriyorlardır. Ama orta halli (Yine de bizim için pahalı, o ayrı mesele) ürünler yok gibi. Model çeşidi yok, olanın her bedeni yok, vs vs.
10-20 tl normal, ama 35 tl çok. 3 paket sigara parası demesin kimse de, sigara içmeyenler var.
Son olarak, davetiye şu kulüplere verilebilir. Orada stant açan, bütün fuar boyunca stantta eleman bulunduracak kulüplere davetiye veya sınırlı sayıda ücretsiz giriş hakkı verilebilir, üyelerine indirim de yapılabilir. Stant açmayan kulüplere hiçbir şeye gerek yok bence.
AEA bugün canlı yayında “fuarda ucuz motosiklet sürprizi olabilir “ gibi laflar etti. Birşey biliyorsan söyle de faydan olsun değil mi? Ama yok, gizem yapıp milletin fuara para vermesini sağlamak için böyle konuşuyor. Dürüstlük değil bu yaptığı. Fuarcının avanesi olur, gözden düşer. İtimat vermiyor. AEA önceden bir şey yanlış ise dürüstçe söylerdi. Şimdi parayı verenin düdüğünü çalıyor. Ama bu ise ona olan güveni sarsıyor. Sponsorluk olayı düdükçülük yapmak ise böyle sponsorluk bize yaramaz. Yanlış varsa dürüstçe söylemek gerekir.
Noktalama işaretlerinin ve özellikle üç noktanın kullanımı için TDK sayfasına şuradan bakabilirsiniz: http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=187:N oktalama-Isaretleri-Aciklamalar&catid=50:yazm-kurallar&Itemid=132
İlgili kısmı ayrıca kopyalayıvermiş olayım:
Üç Nokta ( ... )
1. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur:
Ne çare ki çirkinliği hemencecik ve herkes tarafından görülüveriyordu da bu yanı... (Tarık Buğra)
2. Kaba sayıldığı için veya bir başka sebepten dolayı açık yazılmak istenmeyen kelime ve bölümlerin yerine konur: Kılavuzu karga olanın burnu b...tan çıkmaz.
Arabacı B...’a yaklaştığını söylüyor, ikide bir fırsat bularak arabanın içine doğru başını çeviriyordu. (Ahmet Hamdi Tanpınar)
3. Alıntılarda başta, ortada ve sonda alınmayan kelime veya bölümlerin yerine konur:
... derken şehrin öte başından boğuk boğuk sesler gelmeye başladı... (Tarık Buğra)
4. Sözün bir yerde kesilerek geri kalan bölümün okuyucunun hayal dünyasına bırakıldığını göstermek veya ifadeye güç katmak için konur:
Sana uğurlar olsun... Ayrılıyor yolumuz! (Faruk Nafiz Çamlıbel)
Binaenaleyh, biz her vasıtadan, yalnız ve ancak, bir noktainazardan istifade ederiz. O noktainazar şudur: Türk milletini, medeni cihanda layık olduğu mevkiye isat etmek ve Türk cumhuriyetini sarsılmaz temelleri üzerinde, her gün, daha ziyade takviye etmek... (Atatürk)
5. Ünlem ve seslenmelerde anlatımı pekiştirmek için konur:
Gölgeler yaklaştılar. Bir adım kalınca onu kıyafetinden tanıdılar:
— Koca Ali... Koca Ali, be!.. (Ömer Seyfettin)
UYARI: Ünlem ve soru işaretinden sonra üç nokta yerine iki nokta konulması yeterlidir:
Gök ekini biçer gibi!.. Başaklar daha dolmadan. (Tarık Buğra)
Nasıl da akşam oldu?.. Nasıl da yavrucaklar sustu?.. Nasıl da serçecikler yuvalarına sığındı?.. (Necip Fazıl Kısakürek)
6. Karşılıklı konuşmalarda, yeterli olmayan, eksik bırakılan cevap*larda kullanılır:
— Yabancı yok!
— Kimsin?
— Ali...
— Hangi Ali?
— ...
— Sen misin, Ali usta?
— Benim!..
— Ne arıyorsun bu vakit buralarda?
— Hiç...
— Nasıl hiç? Suya çekicini mi düşürdün yoksa!..
— !.. (Ömer Seyfettin)
UYARI: Üç nokta yerine iki veya daha çok nokta kullanılmaz.
Kaynak: TDK Noktalama İşaretleri http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=187:N oktalama-Isaretleri-Aciklamalar&catid=50:yazm-kurallar&Itemid=132
Fuarı sadece motosiklet satmaktan ibaret sanan arkadaşları anlamıyorum.Hele daha pahalı olsun tabi ya diyip çıkarcı,aracı şirketlere para kazandırmaktan zevk alan,kendini 50 lirayla zengin sananları hiç anlamıyorum.Arkadaş fuara katıldıysan herkes gelir nokta.Ya şunlar gelmesin sadece alacak olanlar gelsin bunlar bakmasın diye bişey yok.Merak eden de gelir,alacak olan da gelir ,düşünen de gelir.Orası yeni ürünlerin reklam yeridir,satış şubesi değil.Birçok fuar ücretsizdir.tabi ilgiyi gören aracı şirketler hangi sektör fuarıysa hemen basar ücreti.Benim 50 liralık zenginlerim de ufak gazlamayla verir desteği.
federasyon üyesi kulüplere davetiye dağıtılması gündemde.
Fuarlara fırsat buldukça gidiyorum.
Amma kalabalık ha! dediğim olmuştur da bunu şikayet konusu yapmak hiç aklıma gelmedi.
Doğasında var çünkü fuardır, pazardır, panayırdır bunlar kalabalık olur.
Yeni uygulama ziyaretçi sayısını yarıya bile düşürse yine kalabalık olacak.
Fuarı düzenleyen firmanın para kazanılabilecek her detayı fırsata çevirmek isteyeceği de aşikâr.
Çok da garipsemiyorum.
Ziyaretçilerin motorun üstüne oturması, fotoğraf çektirmesi vs firmaların pek derdi değil.
Sadece reklamlarını yapacak mecraların rahat çalışamaması rahatsız eder ve bunun için basına ayrı özel bir gün tahsis ediyorlar.
Hala yapılıyor mu bilmiyorum eskiden İzmir fuarı olurdu.
Tüm yıl fuar beklenir Türkiye'nin her yerinden fuara otobüsler kalkar, ülkecek heyecanla beklenen bir organizasyon olurdu.
Oraya gelen ziyaretçi bişey almak derdinde değildi.
Yenilikleri görmek vakit geçirmek kısaca eğlenmek için gidilirdi.
Belki de o ortamlarda büyüdüğümüz için kalabalık fuar kavramı bana itici gelmiyor.
Bu nedenle şikayetleri de çok haksız bulmuyorum.
Ama bu parası olan gelsin düşüncesini haklı bulduğum anlamına gelmez.
Klüp kurmak yönetmekte görüldüğü gibi donanım gerektiriyor.
Olan biteni ağzı açık seyredip yumurta kapıya gelince aaa ne ayıp demekle olmuyor bu işler.
Sen üyelerine motosiklet aleminde bir takım kolaylık ve ayrıcalıklar sağlamıyorsan adam sana niye üye olsun?
Yönetim olarak senin sağlaman gereken kolaylıkları başkasından beklersen böyle elin böğründe kalırsın.
Motosikletçilik sadece gezmek ve fuardan ibaret değilki.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Ne zamandır yazmıyordum kısmet bu guneymıs. 18 mart motosiklet derneği Çanakkale yonetım kurulu uyesıyım henüz mksf ye uye değiliz ama daha once yine aşağı yukarı aynı derneklerin ve kulüplerin kurduğu TMP ye üyeyiz. Alınan boykot kararında dernegımızın imzası yoktur.Şimdi yazılanları bastan sona okudum.Gerçekten çok üzüldüm motosiklet adına kurulan bir platformu veya federasonu duymayabılırsınız, fakat katılımcı derneklerı meczuplukla suçlayamazsınız. Biz birbirimizin festivallerıne bile ailecek iştirak etmekteyiz dolayısıyla 18 mart Çanakkale sürüşü ıle başlayıp ekım ayının sonuna kadar hep yollardayız birlik beraberlik ve dayanışma için. Su an bılet fıyatları 35 tl olarak duyurulmuş. Bize ılk bilgi geldiğinde 50 tl ıdı bunu sadece İstanbul olarak degerlendırmeyın bizim gibi 350 - 400 km mesafeden gelenler var. Masrafı sız duşunun.
Motosıklet klup ve derneklerıne ımkan sağlanmazsa ışte böyle duymazsınız.
motosıklet klup ve derneklerının stant açma hakkını ellerinden alırsanız faalıyetlerını bılmezsınız.
motosıklet klup ve derneklerını desteklemezseniz sızın ıcın "çalısamazlar"
TMP nın kendıne aıt avukatları olduğunu, ve yasadıgınız bır talihsizlikte sızı ucretsız savunduğunu bılıyor musunuz?
Biraz empati. Lütfen...
Ben Ankara'dan katılacağım. Mecburen hafta sonu geliyorum. Oğlumla birlikte katılacağız. Hafta sonu bilet fiyatı 35,00TL Oğlum 7 yaşında onada alıyorlar toplamda 70,00TL bu fiyat bana göre çok. Sadece giriş için verilecek olan bu para kanımca önümüzdeki senelerde katılım oranını düşürecektir.
Kusura bakmayında 7 yasında cocugun motosıklet fuarında ısı nedır?
Motor sevdasımı asılamaya çalışıyorsunuz? Senede 1 gun yapılan fuarlamı yapacaksınız bunu?
Kendısı cok yeteneklı kucuk bir crosscumudur?
Yada 7 yasında çocugun gene motora başlaması ıcın fuara motormu bakmaya geliyorsunuz?
Malum aynı zamanda bisiklet fuarı ona bısıklet bakmaya geliyorsunuzdur. Cunku en son çıkan yenılıklerı vs olan bısıklet alacaksınız kucuk yavrumuza dımı... ????
Yersek..
Kendiniz gelseniz 35 TL tutup 7 yasında neredeyse bı haber olan cocuguda o kadar yola sürüklüyorsunuz. Ustune pahalı dıyorsunuz. Bastan beri söylenmeye calısılan bu 7 yasındaki cocugun orada ne isi var? Keza aynısı yat fuarı otomobıl fuarı ıcınde gecerlıdır.
Yazdığın yorumu bir daha oku bakalım sana mantıklı gelecek mi.
Kızım 8 yaşında ve 3. Motosikletini aldık.
İlki dışında hepsini kendi seçti.
Oğlum ona keza.
Artı bir anne babanın zevkini evlatlarıyla paylaşmasından daha doğal ne olabilir.
Ve yine artı çocuğunuzu bırakacak kimseniz yoksa ne yapacaksınız?
Bir yere giderken eve mi kitleyeceksiniz?
Ve en son artı.
Çocuklar fuara bayılır.
Gelsinler diye genellikle giriş ücreti alınmaz.
Bu fuarda alınacağını duyunca doğrusu şaşırdım.
Hocam istisnalar kaideyi bozmaz. Hele ki Turkiyede.. Turkiyede 10 yasından kucuk motora binen kac çocuk var sanıyorsunuz?? 80 milyonda 100 Tane çıksın dişimi kırarım. Bırakın motoru 11 yasına kadar bisiklete bındırılmeyen yada bısıkletı olmayan çocuklar var. Malum 5 sınıf karne hedıyesıdır bısıkletın kendısı. Netice olarak yukarıda ki arkadasın durumunun o 100 ıcınde olmadığından eminim. Zira forumda ki 73 mesajından tekınde bıle motora bınen çocuğundan bahsetmemış. Oysa ki motorcu bır baba ıcın gurur vesılesıdır. Tıpkı kızınızdan duyduğunuz gıbı.
Cocuklar hemen hemen her turlu aktıvıteye bayılır. Bu fuar gezmek de olabılır lunapark da vıaland da dısneyland da.. Onemli olan amaç nıyet ılıskısıdır. Motosıklet fuarı sonuçta bır çocuk eğlence alanı degıl nıhayetınde ticari bir mecradır.
Yukarıda bır arkadaşımız yazdı. Izmır Enternasyolal Fuarı vardı. Yası geckın olanlar bılır. Fuarda neredeyse 1 pavyon gerçek ticari islere ayrılır gerısı gazinolardan tutda çocuk eğlence parklarına kadar bınbır turlu eğlence ıle dolardı. Bızım Turk lerın fuar anlayışı taa o zamanlardan gelmektedir. Fuar bir eğlence mekanı degıldır. Fuara eğlenmek ıcın gidilmez.
Yukarıdakı mantıktan haraketle o zaman cocugunuzu alıp neden tekstıl makınaları fuarına gıtmıyorsunuz??? O da fuar degıl mi.. Hem belki ilgisini ceker Takstıl muhendısı fılan olur...
Burda ebebeynlerın bencıllıgınden bahsedıyoruz. Yası kucuk olan karar verme secıp yapma sansı olmayan kucuk çocukları kendı sevda ve/yada hobileri, ılgılerı pesınden koşturmalarından bahsediyorum.
Yıne soyluyorum Motobike bir ticarı fuardır. Ve cocukların gelmesi abesle istigaldır.
Not: Bırakacak kımsesi yok dedıgınız notunuza istinaden... Oyle bı durumu varsa motor fuarına bıle gelmesın o kımse cunku motoru alsa bıne binemez. Cunku cocugunu bırakacak kımsesı gene olmayacak. Cocugu 15 yasın ustune gelene kadar beklemeli. Ki tek basına evde kalabılsın.
Şu ortak paydalarda anlaşsak?
1. Fuar biletleri ucuz olsun. Hafta içi, kadınlar ve öğrenciler özellikle ucuz olsun.
2. Çocuklara bedava veya ona yakın olsun. 10 yaş altı mesela.
3. Nazilli Motosiklet Kulübü azaları, Ahmetler Kasabası Motosiklet Severler Derneği üyeleri bi zahmet biletlerini parasıyla satın alıp içeri girsin.
Olma mı? İlla bedavaya mı girecekler? Polis mi la bunlar?
1-Bir Fuar biletleri zaten hafta ıcı ucuz. Ustelık ogrencılere de ındırım var. Ki ben biletimi 7,5 TL ye aldım. + 3 Tl hızmet bedeli kestiler ona gıcığım o ayrı bana 11,5 TL ye geldi.
2-Çocuk konusuna hala karsıyım. Ki 6 yasından ıtıbaren hepsi öğrenci sınıfına gırdıgınden zaten ındırım hakları var.
3-Her kim olursa olsun bedava veya ayrıcalık yapılan her sekle karsıyım.
Ne enteresan kişilerle karşılaşıyor insan hayatta. Sadece söylediğim giriş ücretinin fazla olmasıydı. Konu nereye geldi. Yazdığım 2 cümleden neler üretti arkadaş. Hatta benim kim olduğumu bilmeden, nasıl bir hayat sürdüğümü, çocuğumla yaptığım aktiviteleri, hangi yaşta nerelere gittik hangi fuarları ne için gezdik bilmeden dinlemeden yazmışta yazmış arkadaşım. Bu kadar kolay mı hüküm vermek. "Oğlum 7 yaşında onada alıyorlar" bu cümle ağır gelmiş arkadaşa. Herşey bu kadar basit mi? Yargılamak, hüküm biçmek ve infaz etmek "Burda ebebeynlerın bencıllıgınden bahsedıyoruz" gülüyorum sadece bu yoruma. Sorun sadece benim 7 yaşındaki çocuğumla fuara gelmem mi? Ben bugün motosiklet federasyonunu aradım adamlar fuardan nede yaptıklarından bir haber. Motosikletleri hayatımızda nasıl yaygınlaştırırız. Özel yollar oluşturabilnir mi. Sadece motorsiklet olarak değil bisikletleri hayatımızda nasıl vazgeçlmez yaparız diye birçok proje düşünüyoruz çevremizde. Amacımız sadece fuar olsaydı bu kadar uğraşmazdık diye düşünüyorum.
Bu arada oğlum her sene bana kızardı baba benide götür diye bu sene senide götürceğim dediğimde ki sevinçle annesine koşup bunu haber vermesi okuldaki arkadaşlarına büyük bir sevinçle anlatması bunları gelip benimle paylaşması ve fuar için gün sayması bunların hangi birini yaşadınız benimle, nasıl bu kadar rahat yargıladınız beni.
Oğluma 3 yaşındayken ilk bisikletini aldım. 4 yaşında 2 teker sürmeye başladı. Sürmeyi ben öğrettim sağa ve sola dönüşler 8 çizme, slalom eğitimi bu şekildeydi. Oğluma kontrayı öğrettim yavaşça, dar alanda nasıl dönmeli, dönerken önce döneceği yöne bakması gerektiğini bisiklette hepsini gösterdim. Çocuğum motor istiyor, eğitim aldırmadan hangi motoru alıp altına vereyim. İstanbul daki olanaklar Ankara'da olsa sizin gibi yargıça burda bunları yazmak zorunda kalmazdım bende "istisna olurdum size göre".
Bu kadar yazmamın sebebi size kızdığımdandır. Kızma sebebimde bilmeden hüküm vermenizdir ve bir fuar organizsyonunu sadece ticari yönüyle ele almanızdır. Teknoloji bambaşka bir olaydır çocuğumun teknolojiyi yakından görmesi, fuardaki etkinlikleri ki bisiklet akrobasisi, motorsiklet akrobasisi vb. birçok etkinlik bunları birebir canlı izlemesi beni rahatsız etmiyor. Siz neden bu kadar rahatsız oldunuz.
"Malum aynı zamanda bisiklet fuarı ona bısıklet bakmaya geliyorsunuzdur. Cunku en son çıkan yenılıklerı vs olan bısıklet alacaksınız kucuk yavrumuza dımı... ???? Ne çirkin bir tabir bu.
Yersek.."
Aynen de öyle dedim oğluma sana bisiklet bakarız fuardan diye.
Uzun sözün kısası sizin mantığınızla. Çocuğumuzu elektronik mağazalarına, spor mağazalarına, buna benzer mağazalara hiç götürmeyelim. Çocuk çocuktur sadece evde oyuncakları ile oynasın parkta kaysın hoplasın zıplasın.
Ben çocuğumu birey gibi yetiştiriyorum/yetiştireceğim. Farkındalık bu yaşlarda başlar. Bilinç bu yaşlarda oturur. Çocuğumuzu eğlendirmek için 40 yaşında luna parkta onunla oyuncaklara biniyorsam, oda benimle fuara gelip motorsikletlere bakıp beğenip, bisikletlere bakıp beğenip yorum yapabilir.
"Eğitim beşikten mezaradır", uygun ortam ve şartlarda eğitimin yaşıda yoktur sınırıda diyerek sözlerimi bağlayayım.
Uzattım kusura bakma, ama bundan sonra yorumlarına dikkat etmeni isterim.
Saygılarımla
Yazınıza cevaben;
Sizi tanımadığım doğrudur. Hakkınızda hukum vermış olduğum konusunda bir nebze haklısınız. Bunun ıcın sahsınızdan ozur dilerim.. Ancak;
Fuar konusunda halen aynı fıkırdeyım. Fuar ticari bir organisazyondur. Bir eğlence mekanı degıldır. Oyle ise gene tekrar ediyorum neden oğlunuzu tekstıl makıneleri fuarına yada ne bilim ev eşyaları mobılya fuarına getırmıyorsunuz???
Turkıyede Motosikletin ve bisikletlerin yaygınlaşması fuarla olmaz. Bu eğitim kültür ve coğrafya ısıdır. Zira bugun Amsterdam veya Pekin dünyada en cok bısıklet kullanımının olduğu sehirlerdir. Sanırım bunda mutabıkız. Sebebi oradaki cografı sartlardandır. Zira dumduzdur. Ist gibi 7 tepeli her tarafı yokuşlarla dolu olan bir ucundan dıger ucu 200 km yı gecen bır sehırde bisiklet ancak hobı yada spor aracı olur. Ulaşım aracı olamaz. Kımse kımseyı kandırmasın.
Bu arada bilincili bir baba olduğunuzdan dolayı sızı ayrıca tebrık edıyorum. Keza 5 yasındaki oğlum da aynen sızınkı gıbı bır bısıklet sahıbı. Ancak hıc bır zaman onu fuara goturmeyi dusunmedım. Bir baba olarak pılot olmasını cok istememe rağmen kendı secımını yapması ve etkilememek adına havacılık fuarına bıle goturmedım. Imkanım mı yoktu? yoo vardı.. Zira buyudugunde kendı kararını kendı vermeli dıye düşünüyorum. 5-6-7 yasındaki hangi cocugun ıstedıgı meslegı yaptığını gordunuz Turkiyede??? Biz ebebeynler çocuklarımıza yardımcı olmalıyız onları kendi zevklerımızın pesınden suruklememelıyız.. Herkesin eğitim sekli farklıdır. Ben sizinkine saygı duyuyor kendımce yanlış olduğunu dıle getırıyorum. Bunun ıcın bana kızma hakkınız olduğunu da sanmıyorum. Cunku ben sıze kızmadım. Yaptıgınızın bence yanlış olduğunu yazdım.
Keza sızde benım yazdığımın yanlış olduğunu yazabılırsınız. Ancak ne bana kızabılırsınız ne de başka bırsey yapabılırsınız. Ikımızde bırbırımızın gorusune saygı duymaktan ote bırsey yapamayız..
Son olarak fuarlar ticari organısazyonlardır. Eger olmadığını savunuyorsanız çocuklarımızı acılan her fuara götürmekle yukumluyuz ebebeyn olarak..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)