Aydınlı Motosiklet Tutkunları Motosiklet Dostu Bariyer İstiyor
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aydın’da bir grup motosiklet tutkunu, önlem alınmadığı için kazalarda ölümlere neden olduğunu iddia ettikleri bariyerlerin motosiklet dostu bariyerlerle değiştirilmesini istedi.
Aydın'da bir grup motosiklet tutkunu, önlem alınmadığı için kazalarda ölümlere neden olduğunu iddia ettikleri bariyerlerin motosiklet dostu bariyerlerle değiştirilmesini istedi.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü Aydın İl Başkanı Tolga Kuruüzümcü ile kulüp üyesi bir grup motosikletçi, motosikletçilerin korkulu rüyası olan keskin bariyerlerin gün geçtikçe canlar almaya devam etmesine rağmen hala bir düzenleme yapılmadığını savunarak Aydın-İzmir otoyolunda eylem yaptı. Otoyolda bir süre sürüş yaptıktan sonra bariyerler önünde açıklama yapan motosikletçiler, mevcut koruma panelleri ve halatlarını tutan sert köşeli metal direklerin yerde sürüklenerek gelen bir motosiklet sürücüsü için çok büyük tehlike arz ettiğine dikkat çekti. Meydana gelen kazalarda motosikletçilerin çoğunun bu bariyer direklerine çarpma sonucu yaralandığını veya hayatını kaybettiğine işaret eden motor tutkunları, üzücü hadiselerin yaşanmaması için bir an önce önlem alınmasını talep etti.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü Aydın Aydın İl Başkanı Tolga Kuruüzümcü, karayollarındaki çelik bariyerlerin motorcular için en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Motosikletlerimizle kuralların müsaade ettiği en üst hız limitinde giderken kaza yapıp düştüğümüzde bile, ekipmanımız tam olduğu takdirde hayatta kalma şansımız çok yüksek oluyor. Zaten Türk Chopper Motosiklet Kulübü olarak bazı olmazsa olmaz kurallarımız var ve eksik ekipman ile yola çıkmamak bu kuralların en başlarında geliyor. Yani bir kaza anında 90 metre bile sürüklenseniz ekipmanlar sizi bir şekilde koruyarak hayatta kalmanızı sağlıyor. Ancak düşme sonrası çelikten yapılmış bariyer ayaklarına sürüklenerek giren bir motosiklet sürücüsünün hayatta kalma şansı yok denecek kadar aza iniyor. Biz kulüp olarak kulübe üye olsun veya olmasın motor kullanan tüm vatandaşlarımızın bu konuda sesi olmak istiyoruz. Çünkü söz konusu, insan canı ve bu nedenle yetkililerden gereken önlemlerin uygulamaya konulması konusunda harekete geçmelerini talep ediyoruz" dedi.
Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyelerinden Mustafa Yağlı da, "Türkiye şartlarında motor kullanmak çok zor. Dünya standartlarına baktığımızda motosikletçilere verilen önem ülkemizde verilmiyor. Sorunlarımızın başında otoban ve şehir içi üzerinde herhangi bir kazaya maruz kaldığımızda her ne kadar kaskımızı ve koruyucu kıyafetlerimizi giysek de sürüklenme sonucu demir bariyerlere sert bir şekilde çarpma ile birlikte kesik veya kalıcı hasarlar meydana geliyor. Normalde düşme sonucu bir hasar almazken kesici bariyer ve kazıklarına çarpma sonucu ölümler meydana geliyor. Bunun için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Sade bir vatandaş olarak benim isteğim her ne kadar demirden yapılsa da en azından motosikletçi düştü anda ona hasar vermeyecek şekilde korumalar, önlemler alınmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yola atılan çöpler kazaya sebebiyet doğuruyor.
Trafikte seyir halinde giden araçlardan atılan çöpler ve kaza sonucu temizlenmeyen çöplerin motosikletçilere sorun çıkardığını dile getiren Çağdaş Yazdıç ise şöyle konuştu:
"Araçlar kaza yapıyorlar ve bu kaza sonucu özellikle araçların tamponlarından fırlayan parçalar yollarda bırakılıyor. Bunlarda bize tehlike saçıyor. Normalde bunları birileri temizlemesi lazım ama temizlenmiyor. Bu parçalar bizim canımıza kast ediyor. Ne kadar korunsak da kask veya koruyucu kıyafetlerimizi giysek de dengemizi bozarak bize kazaya sebebiyet çıkarıyor. Seyir halindeyken araçlardan atılan çöp ve sigara izmaritleri de aynı şekilde tehlike arz ediyor bu konuda herkes duyarlı olmalı bunlar bizim en büyük sorunlarımız. Bizlerde seyir halinde yarışmaya kalkan sürücüler oluyor bizler yarışçı değiliz. Motoru bir aşk için sürüyoruz, bu bizim tutkumuz. Emniyet bu konuda bir çok faaliyet yaptı vatandaşı bilinçlendirmek için ama hala duyarsız insanlar var"
Reklamlar
-
Moderatör
Talep güzel de, o tipler ne ölye?
-
bariyer mi istiyorlar kavga mı çıkarmak istiyorlar anlayamadım
tiplere bak yaw uzay a ilk ayak basan Türkler bunlar olmalı hahaha
-
Bence o demir bariyerlerin onune çelik saç monte edilmeli. Böylelikle motorcu oraya vurunca giyotin gibi kesilmeden, cok az bir zarar ile kurtulacaktır.
Nasıl fikir?
-
Bizim kafa yetkililerin yapacağı varsa da yapmaz, bu abiler karışmasaymış iyimiş benden söylemesi
Adamlara hangi tür bariyer versen çapır çapur yiyecekler gibi duruyorlar.
-
Bariyer vergisi loading.
Hükümet bunu beğendi
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
yapcakları varsa da yapmazlar bunlar görünce :D
-
-
Görüntüye göre ön yargi yapmaniz doğru değil bence abiler.
Kötü birsey istememisler, ailemizi arkadaşlarımızı , eşimizi dostumuzu giyotin gibi idam eden o lanet metallerin kalkmasını istemişler.
Kişilere değil fikirlere takılın, dünya daha yaşanılabilir olacaktır eminim.
-
bizler çok denedik zamanında bunu belediyeye daha başka mercilere yazdık verdikleri cevap bariyerlerin uluslararası standart olduğu ve değişmeyeceği idi yani sizin doğranıp doğranmamanız kimsenin umrunda değil
-
mod bile adamların tipine takılmış.. ne desem boş
-
Bizde asla olmayacak bir şeyi istemişler. O yollar Doblo'cular için yapılıyor motosikletçiler için değil.
-
Güzel bir düşünce ve hayati önem taşıyor ....Motosiklet camiası olarak destekliyoruz ...
-
Ne varmış tipimizde Kaç yaşına gelmiş adamlarsınız, insan tipiyle yargı anca sizlere yakışır tebrik ederim
-
Moderatör
Vay be, ulan ne modmuşuz he.. Görende Cumhurbaşkanı falanım sanacak "başkanlık" getiren tipten..
Kardeşim, herşeyden önce bende bu forumun bir üyesiyim ve fikirlerimi de kurallar dahilinde açık seçik yazar çizerim. Forumda yetkili olmamın bu saçmalıklar ile ne alakası var?.
Adamların duruşu off-side işte..Sanki Star Wars filminden çıkmışlarda kulis arkasında zafer pozu verilmiş kollar bağlanmış bilmem ne. Modda böyle derse bişi demezmiş.. Yahu senin diyecek neyin olabilir ki ?.. Koyun musun sen, sürü psikolojisi ile mi yaşıyorsun..
-
Ne varmış tiplerinde yoksa sizin evde ayna mı yok. Hangi sıfatla allahın yarattığı kulu tipiyle, tarzıyla yargılıyorsun ki sen. Birde moderatörsün foruma örnek olman gerekir.
Levent Göçmen konuşmana üslubuna dikkat et sen hangi cesaretle ''ULAN'' diyebiliyorsun sanane ne giydiğinden nasıl durduğundan yaptığın demagojiyi Olcan'a havale ediyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
DegasTrol adlı üyeden alıntı
mod bile adamların tipine takılmış.. ne desem boş
İstersen ilk önce kendi tipinden başla kavga çıkarmayız biz, sons of anarchy izleyipte tiribe girenlerden değiliz.
Adı TÜRK ile başlıyor. TÜRK CHOPPER MK nın
Potenza adlı üyeden alıntı
bariyer mi istiyorlar kavga mı çıkarmak istiyorlar anlayamadım
tiplere bak yaw uzay a ilk ayak basan Türkler bunlar olmalı hahaha
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
DALGA geçtiğiniz insanların bulunduğu klübün eskişehir teşkilatının disiplin sorumlusu olarak sizi kınıyorum. Ve çoğunuzun eski bir mt üyesiyim aynı zamanda motorsiklet tamircisiyim.
AYNAYA bakmadan yazmışsınız haddinizi bilin lütfen
-
Moderatör
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Ne varmış tiplerinde yoksa sizin evde ayna mı yok. Hangi sıfatla allahın yarattığı kulu tipiyle, tarzıyla yargılıyorsun ki sen. Birde moderatörsün foruma örnek olman gerekir.
Levent Göçmen konuşmana üslubuna dikkat et sen hangi cesaretle ''ULAN'' diyebiliyorsun sanane ne giydiğinden nasıl durduğundan yaptığın demagojiyi Olcan'a havale ediyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
İstersen ilk önce kendi tipinden başla kavga çıkarmayız biz, sons of anarchy izleyipte tiribe girenlerden değiliz.
Adı TÜRK ile başlıyor. TÜRK CHOPPER MK nın
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
DALGA geçtiğiniz insanların bulunduğu klübün eskişehir teşkilatının disiplin sorumlusu olarak sizi kınıyorum. Ve çoğunuzun eski bir mt üyesiyim aynı zamanda motorsiklet tamircisiyim.
AYNAYA bakmadan yazmışsınız haddinizi bilin lütfen
Bakın, siz önce bir idrak edin, kimsenin Allah ve yarattığını sorguladığı,dalga geçtiği yok.
İlaveten sizin şahsınıza ulan şeklinde bir yorumum yok.
Diğer taraftan biçimsiz bir görüntü olduğunu kabul etmek ve algılamakta neden zorluk çekiyorsunuz? Benim moderatör olmam fikir ve düşüncelerimi
yazamayacağım anlamına gelmez. Beğenmek zoruda mı insanlar? Bence değil. Bu durum ağırınıza gitmesin,ben sizi beğenmeyebilirim, bir başkası beğenir. Eleştiriyi taşıyamıyorsanız boy göstermeyin. Bülen Ersoy için neler diyorlar? değil mi? Ama o kalkip butun dunya benim yolumdan gelecek diye diretmiyor. Moderatör kuralları tatbik ederek insanlara örnek olması gerekiyorsa olur. Benim kural ve ahlak dışı herhangi bir yaklaşımımı görürseniz o zaman bunu irdelemekten çekinmeyin. Böyle polemiklere girmek pek tarzım değildir. Mümkünse siz de polemik içerisinde olmayın. Gerek yok.
-
Bakın, siz önce bir idrak edin, kimsenin Allah ve yarattığını sorguladığı,dalga geçtiği yok.
İlaveten sizin şahsınıza ulan şeklinde bir yorumum yok.
Diğer taraftan biçimsiz bir görüntü olduğunu kabul etmek ve algılamakta neden zorluk çekiyorsunuz? Benim moderatör olmam fikir ve düşüncelerimi yazamayacağım anlamına gelmez. Beğenmek zoruda mı insanlar? Bence değil. Bu durum ağırınıza gitmesin,ben sizi beğenmeyebilirim, bir başkası beğenir. Eleştiriyi taşıyamıyorsanız boy göstermeyin. Bülen Ersoy için neler diyorlar? değil mi? Ama o kalkip butun dunya benim yolumdan gelecek diye diretmiyor.Moderatör kuralları tatbik ederek insanlara örnek olması gerekiyorsa olur. Benim kural ve ahlak dışı herhangi bir yaklaşımımı görürseniz o zaman bunu irdelemekten çekinmeyin. Böyle polemiklere girmek pek tarzım değildir. Mümkünse siz de polemik içerisinde olmayın. Gerek yok.
Benim zaten şahsıma öyle konuşamazsın böyle bir lüksün yok. O bizim TÜRK CHOPPER MK NIN duruşu bununla ilgili espri yapmak gibi bir laçkalığı hiçbir yelek kardeşim kaldıramaz ve emin olun reel pozisyonda bu olsa hani yazmışlar ya yukarda ortaya şiddet çıkar biçimsiz görüntü sizlerin zevksiz insanlar oluşunuz tezini doğurabilir. Adamlar orda bir farkındalık yaratma peşindeler
Birde Bülent Ersoy A atıfta bulunanlar vahdeti vücut kavramından aciz kişilerdir ve bu konu ile bağdaştırmanız sizin ne kadar algı kapasitesine sahip olduğunuzun en somut örneğidir.
Moderatörlük olayına gelince şunu demek istedim ama anlayana ben 4 farklı grup kitlesinde Moderatörlük yapıyorum birisi gelip milliyetçilik boş iş dediğinde koyu milliyetçi olan ben buna saygı duyuyorum deyip geçiyorum ki reelde bunu kimse diyemez bu durumda yaptığı yorum senin karakter seviyenin ispatıdır. Siz önce eleştiri ile tarizi birbirinden ayırın çünkü hafif çaplı hakaret olmuş. Mümkünse polemiğe girme daldan dala atlıyorsun
-
Levent göçmen isimli şahıs önce hakaret etmiş, sonra da ozur dilemek yerine ettiği hakareti haklı cikarmaya çalışıyor.
Moderator olduğunu duyunca şoke oldum resmen. Bir site moderatoru "o tipler ne öyle" deme cür'etini nasıl gosterir?
Haberi okumadan, haberin içeriğine dahi yorum yapmadan direkt insanların dış görünüşüne karşı hakaretamiz ifade kullanmak nasıl bir aymazliktir?
Nasıl bir site yönetimi bu?
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)