Yurtdışından vergisiz siparişler 30€ ya düşüyor...
Reklamlar
-
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurtdışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, "Yurtdışından 75 euroya kadar yapılan siparişler Türkiye'ye gümrüksüz girebiliyor, bu da haksız rekabete yol açabiliyor. Bunu 30 euroya düşürdük." dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde Türkiye E-Ticaret Meclisi ve EticaretSEM tarafından organize edilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliği, TOBB Konferans Salonu’nda yapıldı.
Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak elektronik ticareti çok önemsediklerini dile getirerek, "E-ticaretin önü açık. Türkiye olarak çok mesafe alacağımız bir alan. Bunun temellerinin doğru atılması lazım." diye konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
Türkiye'nin bu alanda dünya örneklerine göre geride olduğuna, bu konuda daha çok mesafe alınması gerektiğine işaret eden Tüfenkci, "Bunun birçok nedeni var. En önemli nedenlerinden bazıları da bizim şu ve ya bu nedenle bilişim sektörünün altyapısını oluşturan firmalara getirdiğimiz bir takım kısıtlamalar." ifadelerini kullandı.
Yurt dışından 75 euroya kadar yapılan siparişlerin Türkiye'ye gümrüksüz girebildiğini hatırlatan Tüfenkci, bunun haksız rekabete yol açabildiğini söyledi. Tüfenkci, şöyle devam etti:
"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 avroya düşürdük. Avrupa bunun 22,5 avro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer."
"e-TİCARETTE YOLUN BAŞINDAYIZ"
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ekonominin lokomotifi olan e-ticarette sektörel birliği sağlamak amacıyla e-ticaret Meclisi'ni kurduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Artık, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinin, dernek ve kamu kurumu temsilcilerinin bir araya geldiği bir platform var. Burada, özel sektör ile kamu idaresi aynı masa etrafında istişare etmektedir." dedi.
E-ticaretle ilgili istatistiklere de değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"İstatistikler gösteriyor ki e-ticarette henüz yolun başındayız. Toplam perakende ticaretin sadece yüzde 2'si elektronik mecradan yapılıyor. Her 10 kredi kartından sadece 1,2'si internetten alışveriş için kullanılmış. Gelişmiş ülkelerde online perakendenin toplam içindeki payı yüzde 10'lara ulaşıyor. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. Yine e-ticareti, ihracat için kullanabilirsek, ihracat menzilini genişletebiliriz. Şu anda bile e-ihracatımızın ortalama mesafesi, normal ihracatımızdan yüzde 50 daha fazladır. Bu alanda potansiyelimiz var."
Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de e-ticaretin yaygınlaşmamasının sebebinin güven eksikliği olduğunu belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının güven damgası uygulamasının, bu sorunu çözmek için atılan doğru adım olduğunu aktardı.
"GİRİŞİMCİLİK KAVRAMI ÖN PLANA ÇIKTI"
Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Vekili Turgut Boz da değişen bilgi toplumu ile girişimcilik kavramının daha da ön plana çıktığını ifade etti.
Bilgi teknolojilerinin hızla değişim sürecinde olduğuna işaret eden Boz, "Dünya çok hızlı değişiyor. Biz bu değişimi anlamak ve cevap vermek zorundayız. Önümüzdeki dönemde sensör ve çiplerin hayata girmesiyle inanılmaz bir değişime doğru gideceğiz." diye konuştu.
Kaynak: Haberturk
Reklamlar
-
"başka nereden soksak acaba?"
-
Bunun içinde kargo parasının da dahil olabildiğini göz önünde bulundurmak gerek.
-
10 cent'e bile muhtac oldu koskoca ülke sayenizde. Vatandaşın neresine neyi tıkasak demekten başka hiç bir çareleri de yok.
Allah bin bir türlü belanızı versin başka hiç bişey söylemiyorum.
-
konuyu açmak için girdim siz benden önce davranmışsınız
-
"dolardan bize ne. dolar dolsa nolur dolmasa nolur"
- T.C. Başbakanı
-
Lenin'in dediği gibi, "Devlet olduğu müddetçe özgürlük olmayacak, özgürlük olduğunda ise devlet olamayacak."
Hele ki böyle bir devlet.
Neyse. Küfretmeden bir şeyler yazmak mümkün değil.
-
sorun değil bizim yollarımız var
-
"Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "Yurt dışından 75 avroya kadar yapılan siparişler Türkiye'ye gümrüksüz girebiliyor, bu da haksız rekabete yol açabiliyor. Bunu 30 avroya düşürdük." dedi."
Yok artık yaaaa.Haksız rekabetmiş !Ya arkadaş ülkendeki satıcılar fahiş fiyatlar ile beni soyuyor ve ben bunu göz göre göre almaya mecbur bırakılıyorum !!$>£$½>½>@@@@@@>£#>> Küfür!
-
22 Aralık 2016, 16:20
#10
fkambay adlı üyeden alıntı
sorun değil bizim yollarımız var
yol ne ki? artık tüp geçidimiz bile var
-
22 Aralık 2016, 16:28
#11
Diğer kuşlardan sonra Leylek de "milli" oldu.
-
22 Aralık 2016, 16:32
#12
ulan bi kere de vatandaşın yüzünü güldürecek bişey yapın be herşeye yüzde 20 ila 200 oranla zam yaoarsınız emekliye gelince yüzde 5 zor yaparsınız evimde bebegim var 2 yaşında doğalgazı açıyoruz mecburen oda en düşükte ev ısınmıyor bile 260 TL fatura gelmiş işveren kekoları asgari ücret e zam yapılmasın diyebiliyor bu ülkede hiç mi yüzümüz gülmeyecek ulan ben küçükken Türk oldugumla çok gurur duyuyordum artık Türkiye de yaşamak cezaymış gibi geliyor dışarda mutlu insan göremiyorum herkes zorla gülmeye çalışıyor..
Kansızsınız kansız başka hiçbişey söylenmez size..
-
22 Aralık 2016, 16:45
#13
Olan yine bireysel müşterilere oldu. Yoksa benim şimdiye kadar gümrük vergisiyle aldığım birçok ürün oldu. Ona rağmen yurtiçi fiyatlarına göre %50 imdirimli aldığım ürünler oluyordu. Fakat doların yükselmesi işi baya bulandırdı.
Sıkıntı bireysel kullanıcıların en çok kullanılan 0-100 dolar bandındaki ürünleri yurtdışından getirtmek istemesi. Devletin karnı doymaz buradaki potansiyeli görünce hemen sınırı düşürdüler. Bazı sitelerde yazmışlar haksız rekabeti önlemek için vs vs.. yersen öyle...
Forum için konuşursak motosiklet ürünleri getirmek gümrük vergisiyle bile yine avantajlı olabilir. Göreceğiz.
-
22 Aralık 2016, 17:14
#14
75 euro sınırı dolar/euro paritesinin düşmesiyle zaten baya bi sıkıştırdı gümrüksüz alışveriş olayını. 150 euro yapsalardı iyiydi ama yapmadılar. Aliexpress'ten ıvır zıvır eşya alanlar ve yurtdışından motosiklet ekipmanı getirenler değişikliğin zaten kapsamı dışında(30 euro altı - 75 euro üstü). Çok da değişen bişey yok.
-
22 Aralık 2016, 17:15
#15
gene bizim birçok çakal esnaf umarım sinek avlamaya devam eder.
mont aldım geçen, vergisiyle kargosuyla burdakinden ucuza geldi. montun bana gelişi 620-630 lira, aynı mont burda 850-900 lira...
-
22 Aralık 2016, 17:17
#16
Yurtdışı alışverişi komple yasaklamalılar aslında
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
-
22 Aralık 2016, 18:19
#17
Yurtdışından ucuza aldığımız ürünü turkiyede 3 katına itelesinler diye böyle ama biz satıcı ile konuşup 100 dolarlık ürünü pakete 20 dolar yazdırarak almasını da biliriz
-
22 Aralık 2016, 18:24
#18
1-)Beyler bu ücretlendirme ne zamandan itibaren olacak? Yılbaşından sonra mı? Yolda 30 euro ustunde kargolarim var anca subatta gelir onlara vergi gelir mi acaba?
2-)Bir de bu benim aldığım ürünlerin üzerinde ve ambalajlarında fiyat yazmıyor onu nerden bilecekler?
3-)Kargo ücreti de dahil mi bu 30 euro sınırına?
Son bir soru daha. 30 euronun üzerine fiyat olursa mal değeri üzerinden % kaç vergi vereceğiz ve bu vergiyi nereye verip ürünümüzü nereden alacağız ?
Heryerden geçiriyorlar gerçekten ayıp artık ya.
-
22 Aralık 2016, 18:32
#19
Ben Israrla Soluduğumuz Havadan Ne zaman Vergi alacaklar Onu bekliyorum. Ulan Varya Şunlara İnanıpta Şunların peşinden gidenlere yazıklar olsun
-
22 Aralık 2016, 18:49
#20
RedCBR125 adlı üyeden alıntı
1-)Beyler bu ücretlendirme ne zamandan itibaren olacak? Yılbaşından sonra mı? Yolda 30 euro ustunde kargolarim var anca subatta gelir onlara vergi gelir mi acaba?
2-)Bir de bu benim aldığım ürünlerin üzerinde ve ambalajlarında fiyat yazmıyor onu nerden bilecekler?
3-)Kargo ücreti de dahil mi bu 30 euro sınırına?
Son bir soru daha. 30 euronun üzerine fiyat olursa mal değeri üzerinden % kaç vergi vereceğiz ve bu vergiyi nereye verip ürünümüzü nereden alacağız ?
Heryerden geçiriyorlar gerçekten ayıp artık ya.
1) Bakan'ın söylediğine göre en geç bir haftaya yürürlüğe girer.
2) Fiyat yazmak zorunda, düşük fiyattan şüphelenirlerse de ödeme bilgilerinizi istiyorlar. Gümrüklü fiyat aralığında olsa ve gümrük ödeseniz de yine ne kadar para verdiğinizi görmek istiyorlar.
3) Kargo ücreti dahil değil ama "Free Shipping" ise kargo ücretini fiyattan düşürtemezsiniz. Ücretsiz kargo olsa da satıcının ödediği bir kargo parası var ya onu fiyattan düşürtemezsiniz yani.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)