temennin için teşekkür ederim aynı temenniyi ben plakalı araçla senin için diliyorum ozaman asıl sen görürsün mevcut yasa ne kadar koruyormuş bizleri. motosiklet kullanmak araç kullanmak lüks tüketim demek akla mantığa aykırı diğer bir konu ise bunları biz üretmiyoruz bizde çıkmıyo demek bunları bende biliyorum ama nedense insanımız yalanlara inanmayı tercih ediyor teknolojide harikalar yaratıyoruz uçaktan tutta tanka kadar ama ne hikmetse zincir gergisiyle veya şaft sistemiyle çalışan kıçıkırık bir makinayı üretemiyoruz son ütopik hayal ise KORAL.
son olarak ilk mesajımda belirttiğim sütçü fıkrasını tamamlayıp kendim için konuyu kapatıyorum.
MAHALLENİN SÜTÇÜSÜ.
bir semtte her sabah bir sütçü çıkıp sokak sokak gezip süt satarmış.
bir sabah gene süt satmaya çıktığında apartmanın üst katlarından bir bayan sütçüye seslenmiş.
BAYAN_ sütçü 1 kilo süt.
SÜTÇÜ_ getiriyorum abla.
sütçü üst kata çıktığında hatun sütçünün aklını başından almış evin içine sokmuş bizim sütçüyü biraz işveden sonra sütçü iyice kendinden geçmiş.
tam işler yolunda derken birden evin kapısı açılıp kadının kocası içeri girmiş. sütçü can havliyle yatağın altına atmış kendini ama nafile adam sütçüyü görmüş. hemen karısına kızdıktan sonra sütçüyü bir güzel cezalandırmış.
ertesi gün sütçü tekrar süt satmaya çıkmış aynı sokakdan geçerken aynı ses tekrar seslenmiş.
BAYAN_ sütçü 1 kilo süt.
SÜTÇÜ_ aşşağıda verim abla.
BAYAN_evde kimse yok sen yukarı gel.
sütçü gene çıkmış eve aynı işlem devam ederken kapı tekrar açılmış ve tekrar kadının kocası tarafından tekrar tekrar cezalandırılmış.
ertesi gün sütçü tekrar aynı sokağa geldiğinde süüüüt diye bağırmadan geçmek istemiş ama üst kattaki bayan görmüş ve seslenmiş.
BAYAN_ sütçü sütçü yukarı 1 kilo süt.
SÜTÇÜ_ valla gelmem abla.
BAYAN_ ama kocam evde değilki.
SÜTÇÜ_ O zaman hayatta gelmem.
bizde bu sütçü gibi sevildikçe sevilesimiz geliyor demekki.