teklif aldım sonuç : fiyatlar 1,5 katı daha yükselmiş
teklif aldım sonuç : fiyatlar 1,5 katı daha yükselmiş
Yenileme için teklif alayım dedim, yine de teklif veremedi. Eski sigortacımdan devam edeceğim gibi görünüyor.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
Gecen sene 185TL olan sigorta bu sene icin en dusuk teklif 780TL cikiyor. Motor Fz6, sehir istanbul, yas 36.
Herhalde bir daha sigorta yaptirmayacagim boyle giderse. Hatta motoru bile satabilirim.
sıfır alınan plakasız araç için sorgulama yapılmıyor malesef. Yeni motor ve plaka(34) alan arkadaşlar nekadar teklif aldıklarını yazarsa sevinirim.
bende sigorta yaptırmıyorum. 400 liranın altında bir rakam kabulüm ama daha fazlasını vermem, veremem.
tam 6 ay 15 gün oldu motoru alalı ve sigorta yaptırmadım.
aslında 700 lira ile sigorta yaptırmaya gidip en ucuzunu 934 lira görünce h..tir ordan dedim içimden ve sigorta falan yaptırmam dedim yine içimden.
düşüncelerim henüz değişmedi
kazıklanmaya devam diyor, bu sistem seni kapsamıyor..Bilgi bulunamadı. Sigorta şirketinizden ve/veya acentenizden bilgi alabilirsiniz. (KOD: 5001)
ölümü gosterip sitmaya razi etmek olmus bu uygulama.fiyatlar hep sisik sisik.yaptirdiginizin ucuzu çıkmıyor
saçmalığa bakarmısın şaka gibi akşam akşam sinir oldum gene 3 kere sigorta yaptırdığım ziraat sigorta 1600 e yakın fiyat verdi gülermisin ağlarmısın kaza vs hiç birşey olmamasına rağmen şaka gibiler yenileyeceğim vakitte 940 küsürlerde çıkartınca 775 e axa dan yaptırmıştım o gene aynı fiyatı çıkartı fakat bir çok firma teklif vermedi ama içlerinde ergoya en çok ayar oldum 4 yıl olacak neredeyse kaza vs olmamasına rağmen ısrarla fiyat vermiyor ne hikmetse en iyisi motoru satım orda bir köy var uzakta olan yerlerden almak lazım anca ozaman ucuza yaptıracağız sigortayı
Motorum üzerime kayıtlı sigortam da var ama sorgulama yaptığımda.
Bilgi bulunamadı. Sigorta şirketinizden ve/veya acentenizden bilgi alabilirsiniz. (KOD: 5001)
Arkadaşlar anlayacağınız üzere sistem tırt, yalan ve zaman kaybı.
Temmuz ayında 1.011 TL ye trafik sigortamı Sompo Japan'dan yaptırdım. Şimdi en ucuz teklifi Axa verdi 1.245 tl. Eee hani indirim? Yalan.
güzel sistem.Biraz daha zaman lazım.
Devletin bulduğu çözüm bu muymuş? Sanki daha önce bu 30 küsür şirket birbirlerinin fiyatlarından haberdar değildi.
Sıcağı sıcağına yaşadığım tecrübemi aktarayım: Ben de 2 gün önce Hürriyet'in yukarıda linki verilen haberi okuyup SBM sitesine girip fiyat araştırması yaptım. Şimdiki motosikletim için ödediğim bedel 938 TL idi. Fiyat alınca bir şirketten 540 TL teklifi görüne, bulunduğum yere yakın olan acentasına telefon ettim, sigortamı kendilerine yeniletmek istediğimi söydedim. Onlar da benden TC kimlik numaramı, aracın plakasını ve ruhsattaki seri ve numarayı istediler, "size döneceğiz" dediler. Yaklaşık 1 saat sonra beni aradılar ve sistem çok yoğun olduğu için gecikme yaşıyoruz diyerek 800 küsür lira teklif ettiler. "İnternetten ayrı, müracaat edince ayrı nasıl fiyat verirsiniz?" diye onlara kızdım. "Akşam bir kez daha fiyat teklifine bakacağım, orada 540 lira görürsem sizi şikayet ederim." dedim. Onlar da "sizin için sistemin bize yansıttığı fiyatın ekran görüntüsünü aldık, elbette şikayet edebilirsiniz" dediler.
Uzatmayayım, şu aralar SBM ile Sigorta şirketlerin bilgisayar ağı tam verimli ve uyumlu olarak çalışmıyor. Dolayısıyla verilen fiyatlar yanıltıcı yada farklı olabiliyor. Sigortacılıkla bizzat ilgilenen arkadaşlarımız bu konuda daha açıklayıcı bilgi verebilirler. Hürriyet'in haberi, sistem ve şirketler üzerinde gerekli kontroller yapılmadan acele edilerek duyurulmuştur. Acele etmemenizi öneriyorum.
Motoru sattım kafam rahat etti.
Fiyatlar artmış geçen sene 400 küsüre yaptırmıştım. 900 çıkıyor şimdi.
Arkadaşlar geçen sene WR 125 R - yani 125 cc lik motoruma 580 TL ye sigorta yaptırdım. Son durum ile ilgili, Bu muzır sayıdaki sözüm ona sigorta şirketlerinin 2 si teklif veriyor gerisi vermiyor. Veren de 1180 TL diyor. Öbürüd e 3000 TL yazmış,kafayı yemiş aklınca bana hiç gelme , ben motosiklet olayına girmiyorum canım diyor.Teklif vermeyenler sıvışmak için daha kolay bir yol bulmuş. Trafik zorunlu sigortası ne diye özelleştirilir ki kardeşim..Ne diye.. Kardeşim Borsa mı oynuyoruz, her gün değişen sigorta fiyatı olur mu ? Dalgamı geçiyorsunuz ?*&+!!
Önerim.
Forumlarda toplanalım..
Sonra Valiliklerden izinli , meydanlarda en az 10 büyük şehirde aynı gün toplanıp Basını da çağıralım.
1- Bu durum adaletsiz. Bir motosiklet bir araca çarptığında , bir aracın - araca çarptığı gibi hasar vermez. Dolayısıyla 1 ton veya 1300 kg araçla 137 kg yada 160 kg araca uygulanan sigorta nasıl aynı olabilir. Bu adaletsizlik düzeltilecek!!!
2- Biz petrol zengini ülke miyiz ? Motosikleti teşvik edeceğin yerde cezalandırmak neyin nesi?? Milleti sigortasız araç kullanmaya ve böylece daha çok sorun yaratmaya aday hale getiriyorsun.
3- Ha bu konu açılmışken , ve eğer 10 büyük ilde toplanacaksak aynı anda Ötv konusunu gündeme getirelim. En az 800 cc ye kadar ÖTV alınmamalı.. 800 cc Üstünden al çok ihtiyacın varsa. Yada Pırlantanın ÖTV sini % 1 den % 25 e geri çek , bizde ha bak adaletsizlik yokmuş o kadar diye mızmızlanmayalım..
Bu toplantılarda amaç ,1-Sigorta 100-250 cc motor 150 TL yi geçmemeli- 250 cc-500 cc motor 250 TL geçmemeli. 500-1000 cc 350 TL geçmemeli.
2- ÖTV 100 cc-800 cc motorlarda ÖTV (0) olmalıdır. 800 cc üstüde de en fazla %8 olmalı.
3- Araba kullananlar katılacaksa kardeşim 1600 CC motor nedir ki. Leblebi .. Sudilerin ve Amerikalıların 3000 cc 6 silindirli arabaları ile karşılaştırırsan. 1600 Cc araba eğer 100 bin TL yi geçmiyorsa ÖTV uygulanmamalı. 1600 cc üstüne ve 100 bin TL lik otoların üstüne en fazla % 9 alacaksan al. Bak nasıl alışveriş canlanıyor. Herkesin yüzü gülüyor.
Sözüm meclisten içeri..
Oturup , 31 şirket şunu bunu vermiş dedikodusu yapıp ,günü geldiğinde cürümünün 6-7 katı sigorta ödemek zorunda kalıp, benzini sonra kredi kartı ile alıp bankalara mı borçlanacağız. Biz bu araçları özgürleşmek için almadık mı ?İşe daha kolay gidip gelmek, ülkemizi gezip görmek için almadık mı? Ülke ekonomisine 1 tonluk bir araçla gezmeyip daha fazla katkıda bulunmuş ve daha az karbon salınımı yapmış olmuyor muyuz ?
Hak bu kadar ortada belirgin iken hakkımız olanı istemiyorsak bu haksızlığı gidermek için hareket etmiyorsak sonuç değişmeyecektir.
Sigorta için siteye girdim ama teklif vermiyorlar bu nasıl iş anlamadım.
İlla sigorta acentasına mı gideceğiz?
Martta 560 TL verilen teklif burada en ucuz 638 TL çıkıyor. 1000-2000 liralar havalarda uçuşuyor. Babayı alırsınız sayın sigorta şirketleri.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)