Çift Gidonlu Hayabusa. Racing mi Chopper mı?
Reklamlar
-
Chopper'in, "kişiye özel" anlamına geldiğini ifade eden Bursa Choppers Kulübü Derneği Başkanı avukat Sütçü, bir motosikletin boyasında, direksiyonunda veya egzozunda değişiklikler yapılarak chopper tarzına dönüştürülebildiğini belirtti.
RACİNG MOTORU CHOPPER TARZINA DÖNÜŞTÜRDÜ
Chopper motorların hiçbirinin fabrikadan çıktığı gibi olmadığını, bu işe gönül verenlerin kendi kişiliğinden bir şeyler katarak motorunu modifiye ettiğini aktaran Sütçü, kendisinin de 2010'da aldığı racing motorunu modifiye ederek chopper tarzına dönüştürdüğünü anlattı.
HEM CHOPPER HEM RACİNG
Sütçü, tasarımı kendisine ait olan motosikletinde iki direksiyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Chopper modunda kullanılan gazı, freni ve debriyajı gibi bütün aksamı olan üstte gidon var. Bir de motorun orijinalinde olan alttaki gidon var. Bütün komütatörlerle kumandalar, alt ve üst gidonda var. Ayrıca chopper modu için önde, racing modu için arkada ayaklar var. Ayaklardan da debriyaj ve arka fren kontrol edilebiliyor.
150 BİN LİRA HARCADIM
Dünyaca ünlü bir markanın egzozunu aldım ve onu bozarak dışı paslanmazdan kuş şeklinde egzoz yaptırarak motora taktık. Arka tekerlek kitini de Amerika'daki bir firmadan satın aldım. Motorun arkasına drag lastiği denilen geniş lastik taktım. Ayrıca motorda paslanmaz çelikten kuş konsepti var. Motoru 2010'da sıfır aldım, 6 ay hız motoru olarak kullandıktan sonra choppere dönüştürmeye başladım. Motorun kendisiyle birlikte şu ana kadar 150 bin lira harcadım."
"GÜCÜ KULLANAMAMA ZEVKİ"
Sütçü, bu süreçte yaşadıklarına değinerek, şöyle devam etti: "Bu motosikleti, choppere dönüştürmeye başladık. Bazı denemeler yaptık, şu anda her şey yerine oturdu. Bu motosikletle yolda chopper modunda ayak uzatarak rahat rahat gidebiliyorum. Yarış modunda ise saatte 300 kilometre yapabilecek konuma ulaştırdık. Chopper felsefesinde hız ve tehlikeli motor kullanmak kesinlikle yoktur. Bu tasarımı şöyle özetliyorum; gücü kullanamama zevki. Yani elimin altında bir güç var ama ben bunu kullanmıyorum."
Kaynak: Ensonhaber.com
Reklamlar
-
Hem chooper Hem Süper Sport Hayabusa
Hem chooper Hem Süper Sport Hayabusa
-
Çok güzel bir çalışma olmuş.
Fakat kaza anında bilemiyorum neler olur.
-
-
İzmir İl Temsilcisi
O nasıl gaz veriş şeklidir öyle bizim burdaki cg'cilerden iyi adam
Şaka bi yana hiç begenmedim güzelim hayabusayı yazık etmişler.
Herkesin zevki farklıdır tabi.
-
bu motor yeni yapılmadı arkadaşlar haberlerde yeni yapıldı gibi yansıtılmış, bayadır var ve aktif kullanılıyor ve chopper modunda hayabusa tam gücünü kullanmıyor diye biliyorum yoksa tutamayız heralde motoru
-
amaç ? Saçma sapan bişey...
-
bende sıfırdan motor yaptılar sandım.adam bi gidon bi ayak yerleri yapmış al sana dünyada ilk :D
türküz abi kafa buna basıyor ancak
-
Bursa Choppersclup başkanı yaptı bu makineyi özel olarak getirti amerikadan parçaları yeni yapılmadıki bu hem zaten başkanın 7 tane makinesi daha var istedigi zaman farklı farklı biniyor ona koymaz yani bu tür olaylar
-
vala yazık emegede yazık motorada.kiminde imkan var içrat yok kiminde imkan yok içrat çok tipik Türkiye vakası.
-
motorun içine edildiği an
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
ara gazdan belli papaz pejo aragaz kapışması gibi olmuş
-
ara gaz bütün maneviyatın içine etti
-
Motosiklet Eğitmeni
Allah bizi bu kafadaki genetikçilerden korusun.
Düsünsene adam vidyo yayinliyor;
bir insan yaptik hem kiz hem erkek,
ister önden gel, ister arkadan,
istersen dön,
o sana gelsin.
-
sıralı silindirden chopper mı olur. pata pata etmedikten sonra...
-
-
Bi de araba direksiyonu takaydın, al sana araba dünyada ilk de o olaydı..
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
-
Ben rezil oldum adam nasıl olmamıs ya kapattım videoyu yarıya gelmeden tüüü..
-
hayabusayı yanlış ameliyata sokmuşlar
-
-
100 bin tl ye patlamış sanırsam öyle demişti
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)