slope arkadaşıma katılıorm
bu iptal kararının da iptali çıkabilir böyle bir durumda
henüz netlik yok
slope arkadaşıma katılıorm
bu iptal kararının da iptali çıkabilir böyle bir durumda
henüz netlik yok
yaa okadar OGS aldık ne olcek..
[B][COLOR="Red"]insanlar gelecek için hayal kurar..kaderde buna gülermiş...[/COLOR][/B]
Kardeşim inşallah yasa yürürlüğe gelinceye karad bitirirsinvedat kaya adlı üyeden alıntı
Konu bir kaç başlığa dağılmasın diye buraya birleştirdim, eline geçen haberin kaynağını verirsen seviniriz, resmi gazetede ne zaman yayınlanır dava açıldığı zaman mevcut olmayan ancak şu an mevcut olan 6. sınıf KGS lerin durumu ile ilgili haber geçerse eline paylaşırsan seviniriz.sahinhakan04 adlı üyeden alıntı
ben karar ile ilgili şahsi görüşümü açıklayayım, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açılmış dava görülmüş ve sonuca bağlanmış, sonuç: Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti. Bu arada ne oldu? motosiklet için 6. sınıf açıldı, yani artık motosiklet dava konusunda ki gibi ağırlığı 3 tonu bulan araçlarla aynı ücreti ödemiyor, sonuç ne diyor? 5 sınıftan 1. sınıfa dahil edilemez diyor, e karar çıkmadan 6. sınıf hali hazırda açıldı zaten, bedava diye gişelerden kaçak geçmeyin derim ben
Elime geçen haber kaynağı Bakanlık muhabirimiz.komtan adlı üyeden alıntı
Bence hemen sevinmek doğru değil kesinlikle yürürlüğe girmeden gazeteye göre hareket etmek yanlış gazete ve televizyon 1 yıldır ilkokullarında ehliyet alacağını söylüyor ve dönem dönem insanları ayaklandırıyor umutlandırıyor önemli olan yürürlüğe girmesi bakalım bu köprü olayı kaç sene sonra yürürlüğe girecek artık hiçbirşeye inanamıyorum ben.devlet kolay kolay bi kuruşundan vazgeçmez.kaç gün daha fazla para alsa kar.
[B][I][COLOR="DarkRed"]Ya dilediğin gibi yaşa ya da terket dünyayı [/COLOR][/I][/B]
Yaseminciğim gördüğüm karadıyla siyasetten pek anlamıyorsun devletin köprüleri üçretsiz yapması türkiye genelindeki motorcuların oylarının yarısından fazlasını alması demek 3-5 kuruş köprüden para kaybedecek diye 10.000'lerce oyu kaybetmez. Artı olarak bu olay ehliyet olayına benzemez. Seçimlere fazla bir zaman kalmadı yani bu iş senelerce sürmez emin oljasmine adlı üyeden alıntı
siyasetle ne alakası var bunun anlayamdım ben.sahinhakan04 adlı üyeden alıntı
3 kurusa oy veren kişiden ne hayır glır bu memlekete.sen o rakama 10.000 lerce -1 de
insan deger yargıları ıcın yapar mı boyle seyler. yok ya bu kadr basit olmamalı.
neyse bu konu burda konusulacak konu değil.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
Kardeşim bu benim fikrim veya düşüncem değil. Yanımıza devamlı gelip giden siyasetci danışmanlarının anlattıkları ayrıca uzun zaman bende siyasetle uğraştım. Köprüden gelecek olan bahsettiğiniz para adamların kendi paraları değil 10.000 lerce olmasa bile üçyüz beş yüz oy için bile yinede üçretsiz geçiş yaparlar. Geçmişine dön bir bak kimler ne yasasını niçin çıkartmış.trenox adlı üyeden alıntı
Artı bizim için önemli olan köprülerin üçrektsiz olması. Ve yine artı benim elime bir bilgi geldi ve sizlerle paylaştım. Ben tam 8 senelik gazeteciyim ve sizlere diyorumki. Köprüler çok kısa zamanda ücretsiz olacak. Benim adım Hakan Şahin eğre olmazsa beni bulun kardeşim. hepinizin gözü önünde o köprüden motorumla denize atlıyacam.
Aslında siyaset konuşmanın yeri burası değil ama; bırakın köprü ve otoyolu bedava yapmalarını, benzini 1 YTL'ye indirseler bile bu hükümete oy vermem.sahinhakan04 adlı üyeden alıntı
Haydar Varol
YBR'06 GRİ
Agzına sağlık kardeşim Ben siyaset yapmıyorum mesleğimden dolayı elime bir bilgi geçti ve sizlerle paylaşmak istedimhvarol adlı üyeden alıntı
Valla Gençler Ben Artik Devlet Işlerine Karişmiyorum.....köprüdende Haftada Bir Veya 2 Kez Geçmeme Rağmen Kimse Para Ver Demiyor.....sadece Ben Geçtikten Sonra Arkamdan Birileri Siren çaliyor Gibi Geliyor......zaten 110 Km Suratida Geçmiyor Bumeret......kafaniza Takmayin ....buda Geçeeeeeer.....
sahinhakan04 adlı üyeden alıntı
Hadi hayırlısı Hakan, karar çıktı ama çabuk yürürlüğe girer insallah...
Cüneyt Eralp
Hakan benim sadece sisteme güvenim yok her konuda bu milletin ağzına bi bal sürüp uzun süre yetinip umutlanmasını seyrederler.oy konusuda zaten menfaat yani menfaatsizce bunu sadece kolaylık ve teşvik olsun diye babalarının hayrına yapmazlar zaten bu bi mahkeme kararı ise siyasiler bunu kendilerine mal etmemeliler .
[B][I][COLOR="DarkRed"]Ya dilediğin gibi yaşa ya da terket dünyayı [/COLOR][/I][/B]
tamamen katılıyorum. Sonuçta aynı parayı ödemesi yönündeki karar iptal edilirse para ödemeyecek anlamına da gelmez ki. Az veya fazla ödesinler şeklinde bir karar çıkabilir Fazla ödesinler demezler umarımkomtan adlı üyeden alıntı
Motosiklete Köprüler ve otoyollar ücretsiz
Köprü ve otoyollarda motosikletlerden artık ücret alınmayacak.
21 Haziran 2006 10:24 Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti. Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti. İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.
eğer böyle bi karar çıkmışsa verilen haklar geri alınmaz die bi kanun vardır bu uygulanır. eğer bu hak kanunu kalkarsa bilemem tabi
ama görünüşe bakılırsa uzuuuuunca bi süre motorlara köprü beleş gözüküyor
Arkadaşlar 1 nci sınıfa dahil etmiyorlarki.17 Nisan 2006 tarihinden beri motorlar için 6 ncı sınıf %30 indirimli (2,10 YTL) geçiş yapılıyor. Ben hergün köprüden geçiyorum. Bu karara güvenip gişelerden ödeme yapmadan geçenler motorlarını satacakları zaman kötü bir süprizle karşılaşmasınlar dikkat.
Araç muayeneleri için de benzer bir durum var. Kanun motorlar için ilk 3 sene ve takibinde 2 senede 1 derken ruhsatlarımızda 1 yıl yazıyor ve muayene istasyonları da 1 sene yazıyor.
Burası Türkiye kötü süprizlere karşı uyarmak istedim. Ben hergün 6 ncı sınıf KGS ile geçmeye devam edeceğim. Zaten bu kartın çıkış nedeni de bu dava ile ilgili bence. Devlet altın yumurtlayan tavuğu kesermi hiç sorarım sizlere?
Bencede beleş olmaz olmayacaktırda daha ucuza gecicez anlaşılan ama olsun adaletli olsun
Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!
beleş yaa beleş
mostwanted_57 adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)