Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

##### Lösemili 4 yaşındaki çocuğa AB Grubu Kan İhtiyacı #####

    REKLAM ALANI
  1. #21
    leonine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL / ÇORLU
    Motosikleti
    TRANSALP
    arkadaşım ben çorluda oturuyorum bu test için istanbula geleceğim inşallah

    elimizden bişey gelirse yapmaya çalışırız.

    ALLAH acil şifalar versin

    ilik nakli sadece aile içindemi uyum gösterirse yapılıyor yda dışardan tutma ihtimali % kaçtır bunun için nasıl bir test uygulanır yardımcı olmak isterim.
    \'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'

    İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bilmeyenler için kısa açıklayıcı bilgi...

    LÖSEMİ NEDİR?

    Lösemi bir kanser türüdür. Kanser, sayısı 100'den fazla olan bir hastalık grubunun ortak adıdır. Kanserde iki önemli özellik bulunur. İlk önce bedendeki bazı hücreler anormalleşir. İkinci olarak, bu tür özellikler taşıyan hücreler aşırı bir miktarda çoğalmaya devam eder.

    Lösemi kan hücrelerinin kanseridir. Lösemiyi anlayabilmek için normal kan hücrelerini ve lösemi ortaya çıkınca nelerin değiştiğini kısaca gözden geçirmek gerekir :

    NORMAL KAN HÜCRELERİ

    Kan, plasma adı verilen bir sıvı içinde üç farklı hücre içeririr. Her bir hücrenin kendine özgü görevleri bulunmaktadır.

    Beyaz hücreler (akyuvarlar, lökositler): Bedenin mikroplardan kaynaklanan hastalıklara (enfeksiyonlara) ve diğer hastalıklara karşı direnç kazanması için bağışıklık sistemine yardımcı olur.

    Kırmızı hücreler (alyuvarlar, eritrositler): Akciğerlerden aldıkları oksijeni bedenin tüm dokularına taşırlar. Buradan karbondiyoksiti alarak akciğere ulaştırırlar. Kana rengini veren hücreler de alyuvarlardır.

    Trombositler: Kanamanın kontrol altında tutulabilmesi için gereğinde pıhtı tıkaçları oluştururlar.

    LÖSEMİ HÜCRELERİ

    Lösemi ortaya çıktığında beden anormal sayıda anormal kan hücresi üretir. Çoğu lösemi tipinde bu anormal hücreler akyuvarlarlardır. Lösemi hücreleri normal kan hücrelerinden farklı görünümdedir ve uygun biçimde işlev görmezler.

    LÖSEMİ TİPLERİ

    Löseminin pek çok farklı tipi vardır. İki özelliğe göre gruplanırlar: İlki hastalığın gelişmesi ve ilerlemesindeki hız. İkincisi de löseminin hangi kan hücresinden ortaya çıktığı.

    Löseminin ortaya çıkış ve ilerleme hızına bağlı olarak "akut lösemi" ve "kronik lösemi" tanımları kullanılır. Akut lösemide anormal hücreler genellikle olgunlaşmamış durumdadır ve sahip oldukları görevleri yerine getiremez. Anormal hücre sayısı hızla artar ve hastalık ilerler. Kronik lösemide de olgunlaşmamış hücreler bulunmaktadır ama lösemili hücrelerin çoğu olgunlaşmıştır ve normal işlevlerinin bir bölümünü yerine getirirler. Hücre sayısındaki artış ve hastalığın ilerleme hızı akut lösemiye göre daha yavaştır.

    Lösemi genellikle iki farklı hücreden ortaya çıkar: Bunlar "lenfoid" ve "myeloid" hücrelerdir. Lösemi, bunlardan hangisine bağlı olarak ortaya çıktığına göre "lenfositik lösemi" ya da "myeloid lösemi" olarak adlandırılır.

    Sonuç olarak lösemilerin büyük bir bölümünü 4 tip altında toplayabiliriz:

    Akut lenfositik lösemi (ALL): Erken çocukluk döneminde en çok görülern lösemi tipidir. Ayrıca 65 yaş üstü ileri dönemde ortaya çıkabilir.


    Akut myeloid lösemi (AML): Hem çocuklarda hem erişkinlerde görülür. Bazen akut lenfositik-olmayan lösemi (ANLL) olarak da adlandırılır.


    Kronik lenfositik lösemi (KLL): Genellikle 55 yaş üstü erişkinlerde ortaya çıkar. Daha gençlerde de görülebilir. Ancak çocukluk döneminde hemen hiç karşılaşılmaz.


    Kronik myeloid lösemi (KML): Genellikle erişkin yaşlarda görülür. Çocukluk çağında görülen lösemilerin çok küçük bir bölümünü oluşturur.

    BELİRTİLERİ

    Löseminin en sık karşılaşılan bazı belirtileri şunlardır:

    Ateş, titreme ve diğer grip benzeri semptomlar

    Zayıflık ve yorgunluk

    Sık enfeksiyon

    İştah ve/veya kilo kaybı

    Lenf bezleri (bezeler), dalak ve/veya karaciğerde şişlik (büyüme) ve ağrı

    Normalden daha kolay biçimde bedende morluk ve/veya kanama olması

    Cilt altında küçük kırmızı noktacıklar (peteşiler)

    Diş etlerinde şişlik ve kanama

    Kemik ve eklem ağrıları

    Akut lösemilerde merkezi sinir sisteminin etkilenmesine bağlı olarak başağrısı, kusma, bilinç bulanıklığı, havale gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

    Kronik lösemi cildi, merkezi sinir sistemini, sindirim sistemini, böbrekleri ve testisleri etkileyebilir ve bunlara bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.
    Bu şikayetlerin sadece lösemide ortaya çıkmadığı unutulmamalıdır. Teşhisi sadece doktor koyabilir. Bu nedenle her türlü şüphede mutlaka doktora danışılmalıdır. Bu tutum hem yanlış fikirlerin yerleşmesini önleyecektir hem de hastalıkların erken tanısına katkıda bulunacaktır.

    TEŞHİS

    Doktor hastasının şikayetlerine göre sorular sorarak ve muayene ederek bir ön fikir oluşturmaktadır. Doktor, muayenede karaciğerdeki, dalaktaki, cilde yakın lenf bezlerindeki büyümeyi saptayabilir.

    Kan testlerinde hücrelere ilişkin sayısal bilgilerin öğrenilmesi, ve hücrelerin mikroskop incelenmesi önemli bilgiler sağlar. Kemik iliğinden alınan örneklerin mikroskop altında değerlendirilmesi de çok değerli bir inceleme yöntemidir. Bu yönteme "kemik iliği biyopsisi" (ya da "kemik iliği aspirasyonu") denir.

    Gerekli görülmesi durumunda omurilik aralığından bir iğne ile girilerek, merkezi sinir sisteminin çevresini saran sıvıdan (beyinomurilik sıvısından) bir miktar örnek alınarak incelenir. Bu işleme "lomber ponksiyon (LP)" denmektedir.

    Hastalığın varlığı ve/veya yaygınlığının anlaşılmasında tüm görüntüleme yöntemleri de yardımcıdır.

    TEDAVİ

    Lösemi tedavisi karmaşıktır ve genellikle bir ekip işi olarak kabul edilir. Bazı temel uygulama protokolleri bulunsa bile tedavi hastaya, ihtiyaçlarına ve lösemi tipine göre farklılıklar göstermektedir. Tedaviyi yalnızca lösemi tipi değil, lösemi hücrelerinin belli özellikleri, hastalığın yaygınlığı ve bu hastanın lösemi nedeniyle daha önce tedavi alıp almadığı gibi faktörler de belirlemektedir. Tedavi aynı zamanda hastanın yaşı, belirtileri ve genel sağlık durumuna da bağlı olmaktadır.

    Lösemi tanısı konduğunda hastanın bir şok ve yoğun bir gerginlik ve üzüntü yaşadığı bilinmektedir. Bu duygular hastanın hekimiyle ve sağlık ekibiyle uygun ve olması gerektiği gibi bir tedavi ilişkisi kurmasını güçleştirebilir. Hastanın yakın çevresinin ve sağlık ekibinin bu durumu bilerek hastayı destekleyici ve güçlendirici bir ortam yaratması son derece önemlidir.

    Lösemisi olan hastaların büyük bir çoğunluğu ilaç tedavisine (kemoterapi) alınır. Bazılarına ayrıca radyoterapi ve/veya kemik iliği transplantasyonu veya immunoterapi uygulanır. Bazı durumlarda dalağın alınması (splenektomi) da tedavinin bir parçası olabilmektedir.

    İlaç tedavisi (kemoterapi) kanserli hücrelerin yok edilmesi için bazı ilaçların kullanılması demektir. Lösemi tipine bağlı olarak tek bir ilaç kullanılabileceği gibi birden fazla ilaçtan oluşan kombinasyon tedavileri de vardır.

    Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ağızdan alınır. Ancak ilaçların çoğu damaryolundan verilmektedir. Bu amaçla çoğunlukla uygun bir toplardamara bir kateter yerleştirilmektedir. Bu kateter yolu ile sık tekrarlanacak damar enjeksiyonlarının verebileceği rahatsızlık en aza indirilmektedir.

    Kemoterapi çoğunlukla döngüsel olarak verilir: yani bir ilaçla tedavi dönemini ilaçsız bir iyileşme dönemi, bunu da sonra yeniden ilaçlı dönem izleyebilir.

    Işın tedavisi (radyasyon tedavisi, radyoterapi) bazı tür lösemilerde ilaç tedavisi ile birlikte kullanılır. Yüksek enerjili ışınlar kanserli hücrelere yönlendirilir ve hücrelerin büyümeleri engellenir. Başlıca iki türlü uygulanabilir. Bazı hastalarda bedenin seçilen özel bir bölgesine, örneğin dalağa ışın uygulanır. Bazı durumlarda tüm beden ışın tedavisine alınır, bu uygulama genellikle hastanın kemik iliği transplantasyonuna hazırlandığı dönemde yapılır.

    Kemik iliği transplantasyonunda lösemiye yol açan kemik iliği yüksek doz ilaç ve ışınla ortadan kaldırıldıktan sonra yerine sağlıklı bir kemik iliği dokusu konur. Bazı hastalar için gerekli görülen bu uygulamada kemik iliği bir vericiden sağlanabildiği gibi hastanın kendi kemik iliği de kullanılabilmektedir.

    İmmunoterapide (biyolojik tedavi) bedenin kansere yanıtını oluşturan bağışıklık sistemini etkileyen ilaçlar kullanılmaktadır.

    Roche'tan alıntıdır

    @leonine
    arkadaşım ben çorluda oturuyorum bu test için istanbula geleceğim inşallah
    Çok teşekkürler. Kan grubun AB(-) mi? Gelmeden isim ve cep telefonunu bana (sokmen@gmail.com) yollarsan, arkadaşıma iletirim.

    @LesPaul
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bence bu konuda duyarlı olmamız lazım. Çocuğun hiçbir suçu yok. Benim kan grubum uysa duyduğum an giderdim hastaneye ancak ne yazık ki uymuyor. Ben de bu kişileri bulmaya çalışarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  3. #23
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    ilik nakli için aileden,özellikle kız kardeşlerden tutma ihtimali yüksek.tabi aile dışından tutma ihtimali var.ilik bankalarına başvurup bulunma ihtimali var

  4. #24
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    işin gerçeği, ailesini zor günler bekliyor.
    trombosit verecek gönüllüler bulmak gerçekten zor. bunu bizzat yaşadığım için biliyorum.
    1 kez trombosit veren bir kenara çekilmesin, tekrar vermekten çekinmesin lütfen.
    bu arada, trombositin nasıl vericiden aındığını da yazarsam iyi olaca sanırım:
    trombosit verecek kişi testten geçikten sonra, uygun bulunduğu taktirde trombosit makinasına bağlanır.
    makina bir koldan kanı alarak içerisinden trombositlerini ayrıştırır ve toplar. trombositi alınan kanı ise dğer koldan vücuda geri verir. böylece hastadan sadece trombosit alınmış olur. vucuttaki kan miktarı azalmaz!
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

  5. #25
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    sevgili boy kan grubu listesinde arkadaşların iletişim bilgileri var hepsi tektek ne zaman lazım olursa biz varız dediler mesajlarında çoğu mesaj silindi kan grubu listesinden her ab + veya - aranabilir tek tek ...hiç birinin hayır diyeceğini zannetmiyorum
    burda benimde bildiğim iki tane ab - var onlarıda devreye sokarız gerekirse
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  6. #26
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Herkesin desteği için çok teşekkür ederim. Moderatörlerden ricam, bu başlığı anasayfada her zaman çıkmasını sağlamanız. Ne kadar çok kişi okursa o kadar iyi. Valla hastanın 4 yaşındaki bir çocuk olması bence insanları daha çok duygulandırıyor. Ben bir süre sonra bu forumda yazılanların çıktısını alıp, bir ara arkadaşıma vereceğim. Belki onların haberi bile yok ama bu kadar insanın onlara manevi olarak bile destek olması çok güzel birşey. Belki daha güçlü olmalarını sağlar.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  7. #27
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    a rh+ işe yararmı..sanırım yaramaz ama bişeyler yapmak isterdim..sayfayı güncel tutmak tan başka..


    bilgilendirici yazılar insanlar için açıklayıcı ve yol gösterici olmuş arkadaşlara teşekkürler.ALlah kimseye vermesin.kendisine ve yakınlarına sabır dilerim.
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  8. #28
    leonine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL / ÇORLU
    Motosikleti
    TRANSALP
    BOY arkadaşım benim ABRH + ilk msj da negatifte pozitifte olur gibi bi izlenim var her ikisinide yazmışsın müsait olduğum en kısa zamanda oraya gidip test yaptıracağım yada bulunduğumuz illerde bu testi ücretsiz yaptırabileceğimiz merkezler varmıdır ?
    \'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'

    İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL

  9. #29
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    benim A RH + eğer istenirse anında hastaneye gelmeye razıyım...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  10. #30
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @leonine
    BOY arkadaşım benim ABRH + ilk msj da negatifte pozitifte olur gibi bi izlenim var her ikisinide yazmışsın müsait olduğum en kısa zamanda oraya gidip test yaptıracağım yada bulunduğumuz illerde bu testi ücretsiz yaptırabileceğimiz merkezler varmıdır ?
    İlk başta AB(+) ve AB(-) de olur demişlerdi. Ancak sanırım AB(-) hiç bulunmadığı durumlarda AB(+) olabiliyormuş. Test trombosit uyum testi olduğundan hastanın kanındaki trombositle uyum test ediliyor, o yüzden hastanın bulunduğu hastanede yaptırılabilir diye biliyorum. Ben AB(+) ve AB(-) gruplarındaki insanları listeye ekliyorum. AB(+) da olur dediklerinde hepsini arayacağım. İstiyorsan seni de listeye ekleyeyim, ihtiyaç duyulduğunda ararım seni. Bana cep telefonunu maille yollarsan sevinirim, en kolay cepten ulaşabilirim çünkü.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  11. #31
    leonine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL / ÇORLU
    Motosikleti
    TRANSALP
    boy
    arkadaşım gmail adresine tel nomu gönderdim ihtiyaç halinde mutlak arayın
    \'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'

    İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL

  12. #32
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @leonine
    boy
    arkadaşım gmail adresine tel nomu gönderdim ihtiyaç halinde mutlak arayın
    Tamamdır mailini aldım, seni de listeye ekledim. Çok teşekkürler.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  13. #33
    Nidasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    Turkey
    Motosikleti
    Mach 1
    Ben daha önceden de trombosit ve kan verdim kan grubumda uyuyor. Ab pozitif pazartesileri çalışmıyorum hafta içi akşam üstü de genelde müsaitim ne zaman lazım olursa haber verebilirsin.
    mail: n.san@tasyapi.com bana mailimden ulaşa bilirsin her gün bakıyorum.

  14. #34
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Nidasan, çok sağol. Seni de listeye ekledim.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  15. #35
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    güncel.......

  16. #36
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Keşke yardım edebilseydim ! Maalesef uymuyor.

    Bu vesile ile panoya taşıyalım bari bu başlığı...
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  17. #37
    hashmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    mondi 150hs
    AB+ benim ama izmirdeyim..
    hızlı yaşa,yavaş sür,genç değil geç öl..

  18. #38
    leonine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL / ÇORLU
    Motosikleti
    TRANSALP
    .......Güncel
    \'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'

    İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL

  19. #39
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    güncel....
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  20. #40
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Kan grubumuz uymuyor bari bir işe yarayalım.

    güncel...
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.


2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler