Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik sigortasında yaşanan kaosun sonuna gelindi

REKLAM ALANI
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    size yeni bir sistem yazıyorum.

1) her araçtan sıfır değerinin %5 kadarı para + 100 tl para alınacak. verilen fazladan 100 tl devlet alıcak.
    2) sigorta sadece yapılan aracın hasarını onarıcak ve ölümlü olaylarda devlet aldığı 100 tl paraların birikiminden ödeme yapacak.
    3) kaza yapan aracın primi o aracın sıfır değerinin %10 yada daha uygun oranına kadar çıkabilecek yada tam tersi oran düşebilir.
    4) sigortası olmayan araç kaza yaptığında sigorta yapmamanın cezasını ortada sap gibi kalarak çekecek
    5) böylece sigorta şirketlerine karşı "dala vere" çeviremeyecekler.
    6) hak yeme söz konusu olmayacak ve herkes durumu kabullenecek.

kurallar şimdilik böyle. ekleme yapabilirsiniz yada daha mantıklı önerilerinizi alalım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Keşke İnazuma olsa
    Alıntı eminemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sektörde çalılan biri olarak, daha önce konuya yaptığım yorumu hatırlatmak istiyorum.

"Dostum teoride haklısın ama sigorta şirketleri tek ürün satmıyor. Konut, işyeri, nakliyat, kasko, trafik bir sürü ürün sstıyor. Bugüne kadar son on senede trafik pol zaten hep zarar ediyordu. Ancak şirketler diğer ürünkerden elde ettikleri karlar ile bunu dengeleyebiliyordu. Anca zarar bu sene o kadar büyüdü ki, diğer ürünlerden elde ediken karları dahi eritti. Bu sene kar açıklayan tek şirket Allianz oldu o da YapıKredi yi satın aldığı içün bilanço üzerinde kar yazdı.
    Yani işin özeti yüksek fiyat uygulamaları pek keyfi değil, örneğin siz primlerden etkilendiniz benüm Şriketim her sene verdiği bonusları kesti ve yüzde on aldığım yıllık zammı bu sene yüzde 5 yaptı. Kısacası ben motosiklet sürücüsü olarak da etkilendim, çalışan olarak da. 2 tane Genel Müdür Yrd. İşten çıkarıldı.
    Dediğim gibi eğer yargı kararları eskiye dönük hasarlarda sektörü zora sokmaz ise kademeli olarak fiyatlar iner. En azından makul seviyelere gelir.
    Bu arada ben sektörü savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın, sadece işin içünde olduğum için durumu izah etmeye çalışıyorum. Ben de sizin kada bundan etkilendim. Geçen sene 350tl lik poliçem bu sene 800tl oldu."
    Karlı olmayan bir işi ticari mantık ile baktığın zaman kapatırsın. Sigorta işi bu kadar zararlı ise hiçbir sigorta şirketi "ben dünya deviyim, A++ bilmem neyim" diye atıp tutmasın. Nasıl dünya devi bankalar zarar edince Türkiye pazarından bir bir çekildiler, sigorta şirketleri de çekilirler. Eğer durum dediğiniz gibi zarar ziyan ise ve halen daha inatla duruyorlarsa, kafamın almadığı başka konular var diye şüphelenmem yanlış mı acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------

Ha bu arada yargı dediğimiz şey zaten patates olmuş bu ülkede. Nerede hangi konuda adalet bekliyoruz ki?

Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bugün trafik var ve arkamızda susmak bilmeyen korna ve siren sesi. Polis servis aracının bu yaptığı bencillik. polis oldukları için bütün trafik durcak sadece onlarmı gidecek? acil bir olay için giden polis değil bunlar ama milleti keyif için sıkıştırıyorlar. arabanın önünü kesip ne basıyorsun kornaya, paşa torunumusun sen, biz enayimiyiz, bir sürü şey geçti aklımdan ama işte iyiki bir polis olmuşlar. nefret ettim.

hem polis araçları siren ve ışık kullanmayı artık bırakmalılar çünkü ortada hedef oluyorlar.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sektörde çalılan biri olarak, daha önce konuya yaptığım yorumu hatırlatmak istiyorum.

"Dostum teoride haklısın ama sigorta şirketleri tek ürün satmıyor. Konut, işyeri, nakliyat, kasko, trafik bir sürü ürün sstıyor. Bugüne kadar son on senede trafik pol zaten hep zarar ediyordu. Ancak şirketler diğer ürünkerden elde ettikleri karlar ile bunu dengeleyebiliyordu. Anca zarar bu sene o kadar büyüdü ki, diğer ürünlerden elde ediken karları dahi eritti. Bu sene kar açıklayan tek şirket Allianz oldu o da YapıKredi yi satın aldığı içün bilanço üzerinde kar yazdı.
    Yani işin özeti yüksek fiyat uygulamaları pek keyfi değil, örneğin siz primlerden etkilendiniz benüm Şriketim her sene verdiği bonusları kesti ve yüzde on aldığım yıllık zammı bu sene yüzde 5 yaptı. Kısacası ben motosiklet sürücüsü olarak da etkilendim, çalışan olarak da. 2 tane Genel Müdür Yrd. İşten çıkarıldı.
    Dediğim gibi eğer yargı kararları eskiye dönük hasarlarda sektörü zora sokmaz ise kademeli olarak fiyatlar iner. En azından makul seviyelere gelir.
    Bu arada ben sektörü savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın, sadece işin içünde olduğum için durumu izah etmeye çalışıyorum. Ben de sizin kada bundan etkilendim. Geçen sene 350tl lik poliçem bu sene 800tl oldu."
    aklımı tırmalayan bir soru sormak istiyorum.

Ehliyet ve sigorta sahibi bir araç sürücüsüyüm. Cadde üzerinde ilerlerken yola kaldırımdan kontrolsüz bir şekilde yaya atladı. Frene bastım ancak duramadım. Yaya vefat etti. Polis raporuna göre 50 km/h olması gereken hızım yüksek çıktı. yerde 8 metre fren izim var. Kısaca hız ihlali yaptım ve yayanın ölümüne sebep verdim.

Mahkeme 150 bin lira kan parasına hükmetti.

Benim sigortam bunu karşılayacak mı ? Sen hız sınırını aştın diyerek sigorta ödeme yapmamak ister mi ? Yoksa karşı tarafın parasını öder mi ?
    Öteki türlü sigortanın mantığı ne ? Ben kendi aracımı veya karşı tarafın aracını yaptırabilirim. Ancak 150 - 200 bin lira tazminat ödeyemem. Sigorta işin içinden çıkacak ise çözümü nedir ?
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    @COQ hocam haklısınız. Bir malın hizmetin fiyatı bellidir sonuçta.
    Hocam Fransa'da durum nasıl, sigorta zorunlu mu, kasko zorunlu mu vergi ve muayene ve bunların ücretleri nasıl merak ettim kısaca aydınlatabilir misiniz ☺

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ehliyet ve sigorta sahibi bir araç sürücüsüyüm. Cadde üzerinde ilerlerken yola kaldırımdan kontrolsüz bir şekilde yaya atladı. Frene bastım ancak duramadım. Yaya vefat etti. Polis raporuna göre 50 km/h olması gereken hızım yüksek çıktı. yerde 8 metre fren izim var. Kısaca hız ihlali yaptım ve yayanın ölümüne sebep verdim.

Benim sigortam bunu karşılayacak mı ? Sen hız sınırını aştın diyerek sigorta ödeme yapmamak ister mi ? Yoksa karşı tarafın parasını öder mi ?
    Öteki türlü sigortanın mantığı ne ? Ben kendi aracımı veya karşı tarafın aracını yaptırabilirim. Ancak 150 - 200 bin lira tazminat ödeyemem. Sigorta işin içinden çıkacak ise çözümü nedir ?
    Hocam ben endüstriyel taraftayım. Fabrika,nakliyat,iş makinaları falan. Kasko, trafik ayrı birim ama senin için p.tesi bunu sorup cevabı ileteceğim. Bedeni taraf inan çok karışık ve ayrıntılı bir alan.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam ben endüstriyel taraftayım. Fabrika,nakliyat,iş makinaları falan. Kasko, trafik ayrı birim ama senin için p.tesi bunu sorup cevabı ileteceğim. Bedeni taraf inan çok karışık ve ayrıntılı bir alan.
    Teşekkürler, bekliyorum. Ben de ulaşabilirsem cevaba, buradan paylaşacağım.
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sigorta yapıp taşıtın satışını verdikten bir gün sonra ücret iadesi talep ettiğimizde parayı peşin vermişsek yine peşin olarak sorunsuzca kalanını alacağımız firma hangisidir ?

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @COQ hocam haklısınız. Bir malın hizmetin fiyatı bellidir sonuçta.
    Hocam Fransa'da durum nasıl, sigorta zorunlu mu, kasko zorunlu mu vergi ve muayene ve bunların ücretleri nasıl merak ettim kısaca aydınlatabilir misiniz ☺
    Sigorta tabi ki zorunlu.
    Ama mesela kisin motosikletimi kullanmayacaksam açarim sigortaya durdururum.
    YAz gelince tekrar açtiririm.
    Yani kullandigim kadar öderim.
    Kasko diye bir sey burda yok.
    Sigorta poliçeni tüm riskleri kapsayacak sekilde yaptirabilirsin.
    Vergi ve muayene diye de bir sey yok.

Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bu forumda bana hayalet muamelesi yapıyorlar mesajlarımı gören ve cevaplayan yok

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu forumda bana hayalet muamelesi yapıyorlar mesajlarımı gören ve cevaplayan yok
    Sen sensen, peki bu kim. HAYALETTT.

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sigorta yapıp taşıtın satışını verdikten bir gün sonra ücret iadesi talep ettiğimizde parayı peşin vermişsek yine peşin olarak sorunsuzca kalanını alacağımız firma hangisidir ?

arac satisi icin sigorta zorunlu degil.

El7is - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattım. Yenisini arıyorum.
    Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arac satisi icin sigorta zorunlu degil.
    Ama muayene için zorunlu.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sigorta tabi ki zorunlu.
    Ama mesela kisin motosikletimi kullanmayacaksam açarim sigortaya durdururum.
    YAz gelince tekrar açtiririm.
    Yani kullandigim kadar öderim.
    Kasko diye bir sey burda yok.
    Sigorta poliçeni tüm riskleri kapsayacak sekilde yaptirabilirsin.
    Vergi ve muayene diye de bir sey yok.
    Nasıl yıllık vergi ödemiyor musunuz motorlara?
    Belli bir yılda araç muayeneye girmiyor mu? Kör topal sürebilyor musun?
    Trafik sigortası aşa yukarı kaç kayme?
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl yıllık vergi ödemiyor musunuz motorlara?
    Belli bir yılda araç muayeneye girmiyor mu? Kör topal sürebilyor musun?
    Trafik sigortası aşa yukarı kaç kayme?
    Motosikleti alırken zaten bir dünya vergi ödüyoruz. Bir de her sene ayrıca vergi niye ödeyelim?

Motosiklet herhangi bir problemde yürüyecek bir alet değil. Bu nedenle muayeneye girmesi de çok gerekli değil. Hangi salak frenleri tutmayan, lastikleri kabak, far ve sinyal sistemleri çalışmayan bir motosikletle trafiğe çıkar ki?
    Yani muayeneye sokup neyine bakacak?
    Motosiklette mutlaka çalışması gereken donanımlar herhangi bir rutin trafik kontrolünde kolayca tespit edilebilir. Bu nedenle birde ayrıca vatandaşa muayene istasyonlarına para harcatmanın ne gereği var?
    Özet olarak söylemek gerekirse,
    motosikletinizi muayeneye soktuğunuzda nelere bakıyorlar?
    Bu baktıkları şeyleri polis kontrollerinde de yapabilirler. Motosikletin otomobil gibi gözle görülemeyecek hatta makinaya bağlanmasına ihtiyaç duyulacak donanımları yok.

Sigorta konusuna gelince. Trafik sigortası zorunlu. Sigorta pirimleri motosikletinizin sınıfı, beygir gücü gibi kriterlerle değişiklik gösterdiği gibi sizin ehliyet yılınız ve sigorta geçmişiniz de bu pirimleri etkiler.
    Sigorta geçmişi konusunu basit bir puanlama sistemiyle çözmüşler. Kazasız belasız kullandığınız her yıl yeni puanlar kazanır, sorunlu bir sürücüyseniz puan kaybedersiniz. Bu puanlar piriminizi ciddi miktarda etkiler.
    Mesela benim motosikletimden alıp hayatında ilk defa sigorta yaptıran biri 1500-2000€ civarında sigorta ödemek durumunda kalabilir. Ben 380€ ödüyorum. Sigortamı tüm riskleri kapsayacak şekilde yaptırmak istersem 650-700€ civarında bir rakam çıkıyor. Fakat burda hırsızlık huysuzluk nadir görüşen vakalar olduğu için gerek duymuyorum.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    honda nc750 x
    Aynı ay içerisinde 60.000 TL değerindeki otomobilimin trafik sigortasına 450 TL, kaskosuna 680 TL verdikten sonra 11.000-12.000 TL değerindeki motosikletimin trafik sigortasına 750 TL verince motosiklet aldığım güne ve çay kaşığı ile verip kepçe ile alan bu devlete lanet ettim!!!

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eğer ağır kusurlu sayılırsanız tüm zararı siz ödersiniz. Alkol,Kırmızıda geçmek,ehliyetsiz araç kullanmak ağır kusurlardan örneğin.

Pazartesi günü aldığım 512 TL lik teklifi değerlendirip trafik sigortasını yapayım dedim.
    Sigortacı cevabı: 'O fiyatlar değişti abi. Pazartesi Şubat'tı. Şimdi fiyat 710 TL'
    Madem öyle neden söylemiyorsun her gün fiyat değişeceğini, kaldı ki değişir de %45 mi değişir.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sigorta fiyatlarının her gün değişeceğini düşünmemek senin hatan
    Daha ucuz bulursan hemen yaptır
    Geçen sene 113tl demir sigortaya yaptırmıştım bu sene ergoya 175tl yaptırdım fiyatlar 175-3000tl arasiydi

Motosikleti
    Satıldı...(
    Alıntı Sunset Trip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pazartesi günü aldığım 512 TL lik teklifi değerlendirip trafik sigortasını yapayım dedim.
    Sigortacı cevabı: 'O fiyatlar değişti abi. Pazartesi Şubat'tı. Şimdi fiyat 710 TL'
    Madem öyle neden söylemiyorsun her gün fiyat değişeceğini, kaldı ki değişir de %45 mi değişir.
    Sigorta poliçesi kesilirken, sistem yeniden fiyat oluşturur. Tramer kayıtları yenileme yapmasından dolayı. Fiyat ay başları değişir ve sonra genllikle sabit kalır. Ama bazen aynı gün içinde bile fiyat farklılığı olabiliyor...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)