Ehliyet değiştirmek isteyen herkes bu ücreti mecbur ödeyecek
Reklamlar
-
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Vatandaş elindeki sürücü belgesini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.
50 LİRALIK RAPOR ŞART
Yeni ehliyetler uluslararası olduğu için diğer ülkelerde de geçecek. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almak ise en az 50 liraya mal oluyor.
Kaynak: Milliyet
Reklamlar
-
Aile hekiminden alınabiliyodu sanırım rapor. Ne 50 lirasıymış bu yine.
-
adamlar takır takır aile hekimliğniden bedava alınan raporla değiştiriyor.
-
Bir çok aile hekimi rapor vermiyor. Bu nedenle ozel hastaneye gidip almak zorunda kaliyorsunuz.
Yani haber doğru ...
Rize de Sürücü Kursu sahibi olarak yaziyorum
-
HABER BULAMAMIŞLAR SANIRIM AİLE HEKİMİNDEN ÜCRETSİZ ALINIYOR KISACA HABER ASPARAGAS
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
HABER BULAMAMIŞLAR SANIRIM AİLE HEKİMİNDEN ÜCRETSİZ ALINIYOR KISACA HABER ASPARAGAS
Katılıyorum sana. Haber sitelerine artık güvenirlikleri kalmadı. Sallamak kolay nasıl olsa.
İzmir'de yerel büyük bi gazetede çalışan spor muhabiri ile sohbet etmiştim. Sezon bitti şimdi yalan haber yazma dönemi diye. Sallayan sallayana...
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
Valla benim aile hekimim veriyor.
-
Ben bugun yatirdim evraklari saglik raporunu benim doktorum vermedi sistemden cikmiyo falan dedi bende baska saglik ocagindan aldim kismetse 15 gun sonra ehliyetim elimde olur postayla gonderiyolarmis ehliyetimi aldiklari icin gecici ehliyet yerine gecen bi evrak verdiler.
-
sinka251 adlı üyeden alıntı
Ben bugun yatirdim evraklari saglik raporunu benim doktorum vermedi sistemden cikmiyo falan dedi bende baska saglik ocagindan aldim kismetse 15 gun sonra ehliyetim elimde olur postayla gonderiyolarmis ehliyetimi aldiklari icin gecici ehliyet yerine gecen bi evrak verdiler.
Yunanistan'a gitmeyi düşünüyon mu hiç yeni ehliyeti alınca?
-
ben bu ehliyet değişimi için acele etmiyorum. yeni ehliyetlerin belli bir geçerlilik süresi olduğu için değişimi ne kadar geç yaparsak o kadar iyi olmaz mı?
-
savinelli adlı üyeden alıntı
ben bu ehliyet değişimi için acele etmiyorum. yeni ehliyetlerin belli bir geçerlilik süresi olduğu için değişimi ne kadar geç yaparsak o kadar iyi olmaz mı?
Doğru, çünkü bu gün alsan geri sayım bu gün başlıyor ve 5 yıl sonra aynı işlemler yeni baştan yapılacak. Beklemek en mantıklısı bence.
-
Ben 2015 aralıkta aldım ehliyetimi saglık ocagı rapor vermedi özel kliniğe 80tl bayılmak zorunda kaldım
-
Şahsen aile hekiminde ve de özellikle A2 için sağlık raporu aldım. Yanlış yönledirme yapmayalım insanları.
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Yunanistan'a gitmeyi düşünüyon mu hiç yeni ehliyeti alınca?
benım hanımın tüm ailesi orda olduğundan dakka başı gidip geliyoruz. en çok ben sevindim. bir an önce değişitircem,çok işe yarayacak. inşallah yine bir kulp bulmazlar
-
Aile hekimlerinin çoğunluğu bu raporu veriyor.
-
zapalka adlı üyeden alıntı
benım hanımın tüm ailesi orda olduğundan dakka başı gidip geliyoruz. en çok ben sevindim. bir an önce değişitircem,çok işe yarayacak. inşallah yine bir kulp bulmazlar
Bende onu merak ediyorum yeni ehliyetler Yunanda geçecek diyorlar ama gidip deneyen oldu mu acaba.
Eğer değiştirip gider dersen bana bilgi verebilir misin?
-
Ben hala en az son bir yıla kadar bekleme taraftarıyım .Şimdi değiştirmiş olsak , Kafadan beş sene süresi geçmiş olacak, Süresi 10 yıl mıydı yeni ehliyetlerin
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Doğru, çünkü bu gün alsan geri sayım bu gün başlıyor ve 5 yıl sonra aynı işlemler yeni baştan yapılacak. Beklemek en mantıklısı bence.
Otomobil ve motosikletler için 10 yıl.
-
Süper Moderatör
Olay tamamen aile hekiminin insiyatifinde, isterse veriyor raporu. Keyfi yoksa uzman doktora havale ediyor.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
10 yılınız var ne bu aceleniz.. yurtdışı geziniz yoksa bence bu kadar acele etmeyin.. 2026 ya kim öle kim kala..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)